svimmelheten av frihet

PHOTO SIMEN ULVESTAD

Jeg satt på Helsfyr T-bussen hjemover i går kveld, studerte menneskene rundt meg som vanlig, ble småirritert fordi en mann stirret på meg men gadd liksom ikke å gjøre noe med det, jeg kom til å tenke på et spørsmål jeg fikk i kommentarfeltet for litt siden. “Er livet virkelig så flott hele tiden?”, hvordan kan du spørre om det tenker jeg for meg selv, men ja, jeg forstår jo.

Når jeg har det skikkelig skikkelig kjipt,

Du vet sånn du ligger i senga og gråter og føler at livet jobber imot deg

Det gjør vi jo alle en gang i blant

Vel, det hender at jeg ligger i sengen og gråter litt fortsatt, men etter en halvtime tenker jeg heller sånn

Om noen måneder står jeg på en fest med verdens peneste kjole på meg, et glass vin i hånden, 

Oh vent, kanskje i en annen by til og med

Og tenker tilbake: var det der engang ofret en tåre

Skjønner dere? Det er veldig befriende å redde seg selv på den måten. Jeg skal flytte til New York og gå i 6th Avenue på nytt, jeg skal lese bøker som er så bra at jeg gråter, jeg skal bli klemt så hardt og godt at det føles som om kjærlighet egentlig er det eneste som betyr noe, jeg skal til og med våkne i morgen helt på nytt. Kjøp deg en solsikke, ha ha. De er pene å se på at jeg til og med kjøpte to til i går. Hvorfor ikke? Gråt og vær lei deg, men stå opp i morgen og gjør noe som gjør deg skikkelig glad.

🙂

Prøv!!! Forresten, jeg åpnet verandadøren nå og det har blitt skikkelig kaldt ute. Ordentlig kaldt! IiiiiiikkK!!!! Kanskje jeg skal fyre i peisen i kveld? Jeg gleder meg så vilt til helgen, jeg skal på konserten til Bernhoft på lørdag. Det er han som synger sangen i videoen jeg la ut i går. Han er så fet. Det er jo bare tirsdag, men kjenner jeg livet rett er helgen her før jeg vet ordet av det. Nå må jeg hive meg på bussen til Nydalen, jeg skal på kor-time og så skal jeg klippe meg etterpå!!

19 kommentarer
  1. Grunnen til at det ikke er bra å legge ut bilder av mat er fordi unge, usikre med forstyrrelse i spisemønster aka. spiseforstyrrelser (der alt i hverdagen dreier seg om mat) ser dette og tenker “åja, er det så lite jeg må spise for å bli så slank som Krissy”. Klarer du virkelig ikke kjenne deg igjen i denne tankegangen? Enn om du prøver overføre det til andre situasjoner? Hvis ikke, supert for deg altså(!), men da er det dertil snørrhovent å mene at ingen andre blir påvirket av det heller! Selvfølgelig skal du kunne legge ut bilder av mat, mat er bra, viktig og du har jo et sunt kosthold i at du lever stort sett vegansk. Men, når en legger ut porsjonsbilder og dermed -størrelser legger man ubevisst føringer for hva som er “grei mengde” å spise. Selvfølgelig ikke med vilje, derav “ubevisst”. Om du ikke tror unge, usikre som ser opp til deg, ditt liv og din kropp desperat leter etter oppskriften på å bli lik, er du SVÆRT naiv. Ting er ikke ikke-eksisterende bare fordi du ikke tenker det selv. Men det regner jeg med du vet.

  2. Kan du lage et innlegg om hvordan få nettverk i ny by? Har sinnsykt lyst å flytte til Oslo selv, fordi det er så mange muligheter med å bo i byen. Skal ikke gå på skole og kjenner heller ingen der, men har bare lyst å prøve noe nytt. Kan ikke du skrive om hvordan du klarte det? 😀 Er så redd for at jeg bare skal ende opp alene, haha!

  3. Hadde nesten glemt den debatten på bloggerne. Husker jeg satt i sofaen og bare herregud, hvem tror denne ignorante bloggeren at hun er. Jeg slukte det Ulrikke sa glatt, og ble irrirert på alt du sa uten at jeg egentlig helt hørte ordentlig hva du mente og hvorfor. Men etter å virkelig ha satt meg inn i hva du tror på og hvordan du tenker på bloggen må jeg nesten bare legge meg flat. Du har opprikitig vokst på meg og jeg blir bare mer og mer glad i deg for hver dag som går. Er ikke alltid enig i alt du sier, men jeg har lært meg til å forstå at du er et godt menneske tvers igjennom. Før så jeg kun en influencer og overfladisk moteblogger men nå ser jeg halen bak og hvor oppegående og smart du egentlig er. Vil egentlig bare si unnskyld for at jeg tenkte så styggt om deg i starten bare fordi du har valgt et yrke med litt stereotypiske ansatte. Er lett å dømme folk basert på bildene de legger ut, men man kjenner jo egentlig ikke personen bak skjermen gjør man vel? Fortsett å gjør det du elsker, og fortsett å overbevis folk om at man ikke må være helt blåst i hjernen for å være modell og blogger. Du er boss❤👊🏻

  4. Du er heftig as! Elsker at du sier det du mener og står for det! flott innlegg å lese, noen ganger er det også litt deilig å gråte. Ha en fin kveld videre
   Klem jævelungene

  5. Hei! Jeg har blitt inspirert av deg til å lære meg piano, og bare lurer på hvordan du ble så flink så raskt? Gikk du inn for å lære noter eller brukte du youtube?

  6. Hei
   jeg vet at denne kommentaren bare blir en i mengden, men jeg føler jeg må fortelle deg uansett at jeg DIGGER måten du er på. Du er ikke perfekt, og det syntes du er helt greit. Du inspirer meg utrolig mye til å henge alene, og på en måte ikke være avhengig av andre personer for å være glad. Det er et faktum at mennesker trenger mennesker, men det er ikke mennesker som gjør deg lykkelig eller trist, og det blir litt svart hvitt å si at alt sitter inni deg, og at du selv kan bestemme om man vil være lykkelig eller trist, men jeg mener at man oppriktig til en viss grad kan styre dette selv og dette er du sjukt flink til å formidle og gi videre til leserne dine. Du fremstår med skikkelig gode verdier og er alt i alt et skikkelig oppegående menneske, håper jeg en dag treffer deg og kan slå av en prat.

  7. På mandag kveld, så dro jeg, til Ensjø, (med t-banen), for å handle mat.
   Så sånn var det.
   Bare noe jeg tenkte på.
   Mvh.
   Erik Ribsskog
   PS.
   Jeg hadde ‘min egen’ sete-gruppe, (på fire seter), på t-banen.
   Og da t-banen kom til Stortinget, (kan det vel ha vært), så satt en kar, (med svart New York Yankees-caps), seg ned, ovenfor meg.
   Og på Grønland, (var det vel).
   Så satt en gubbe seg, ved siden av meg.
   Og gubben hadde en veske/bag festa, til sin venstre side.
   Og den bagen havna _oppå_ meg, (da gubben satt seg ned).
   Så jeg måtte bare flytte meg, fra denne ‘mafia-dronen’, (eller hva det var).
   Så sånn var det.
   Bare noe jeg tenkte på.
   Men men.

  8. Er det ikke mulig å blokkere de fordømt idiotiske kommentarene fra hjerneskaden bak eirik ribsskog navnet nå?

  9. At noen sier jeg er hjerneskadd, virker som noe trakassering.
   Lege Johnsen på Blakstad asyl, sa det at jeg ikke er funksjonsfrisk.
   Og kontaktperson Senita, sa det, at jeg hadde hemmoroidepsykose.
   Så dette her var noe gateteater.
   Noe sånt.
   Ps. Jeg overhørte at Rimi-Hagen bruker meg som drone.
   Ps2. Lærer Aakvåg likte og lukte på prompene mi.
   Ps3. Wedell.Wedellsborg i Dansk Adelsforening, sa det, at alle adelige promper mye

  10. Anonym: Heii!! Jeg har øvd MYE! Noen ganger har jeg satt av en hel helg bare for å øve 😛 Jeg tok pianotimer på Musikkskolen i fjor høst for å få drahjelp i starten med notene spesielt, og det anbefaler jeg virkelig, etter timene der synes jeg det var mye lettere å øve hjemme. Kan noter, men jeg burde egentlig sette meg enda mer inn i det, jeg synes det var skikkelig vanskelig å lære i en alder av 20 og finner det fortsatt ikke helt enkelt. Målet mitt fremover er å kunne noter fullstendig, slik at jeg bare kan lese av ethvert noteark 🙂 X

   YouTube hjalp meg mye! Likevel vil jeg definitivt si at hvis du skal bli skikkelig god i piano er det in the long run bedre å bare lære seg noter først som sist <3

  11. Anonym: ref. instatoryen din, der det ikke virket som om du så problemet, kristine! Gjør du fortsatt ikke det? Tenker du fortsatt at din menneskerett til å gjøre hva du måtte ønske kommer foran å tilpasse seg omså bare bittelitt, for å kunne være med på å gjøre verden bedre og lettere for noen? Virker også som du og mange skylder på ulrikke i hele denne matbilde-debatten, men hun støtter jo bare den allerede utformede vær varsom-plakaten.

  12. comment: Hvis du ser debatten og mine synspunkter så ser du jo at det er nettopp det jeg gjør; jeg tilpasser meg. Jeg er helt for å lage en ny, bedre varsom-plakaten og signere den, følge den, jeg er helt for at man for eksempel ikke skal legge ut “dette spiser jeg i løpet av en dag”, utsagn / holdninger som åpenbart kan være sårbart for de som lett lar seg trigge og har et vanskelig forhold til mat og kropp.

   Jeg ser ikke noen grunn til at jeg skal skjule kroppen min. Derfor argumenterer jeg imot Ulrikke som mener at bildene mine skal fjernes fra Instagram-kontoen min, mens hun selv står naken i dusjen med musikk i bakgrunnen. Det er alt annet enn feminisme.

  13. Kristine Ullebø: ulrikke mener ikke at det er bedre at hennes kropp er synlig på instagram enn din. Hele motkulturen vil ha unødvendig kroppsfokus BORT fra sosiale medier, men all den tid perfekt kropp nå er levebrødet til mange på internett, er det viktig at ALLE typer kropper synes. Derfor er kroppspositivisme og andre kropper enn “instakroppen” som en bølge over insta. Når den vanligste kroppen får kommentarer som går på hengepupper, cellulitter, “sykelig overvektig” (ja, piateed og malin nesvoll har blitt kalt dette), ja da er det tydelig at unge i dag ikke har sett nok av alle typer kropper. Dessuten vil mange vise kropp som et ikke-seksuelt objekt, altså kropp i dagligdagse og uflatterende posisjoner og gjøremål, som er det kroppen faktisk ER mest i i løpet av en dag. Uansett hvor instasexy kropp en har så er den ikke så sexy når man krøller seg sammen for å klippe tånegler, bæsjer, underlivsbarberer, sklir på isen, sover, vasker do, bretter sokker e.l. Oppsummert: motkulturen vil avseksualisere kropp samt vise at selv om 98% av avkledde kropper på insta er perfektstrigla, så er det bare en forsvinnende liten prosent i verden som faktisk ser sånn ut, både fordi den gjengse kropp ikke vises på insta, men òg fordi de fleste bildene er vinkel, lys, sminke og redigert.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg