pariserflette

I går var det en skikkelig pen september-dag i Oslo, en sånn dag som minner meg om alt godt. Kaffe på krus som smaker ekstra deilig fordi det er kjølig ute, armer rundt meg, sol som fortsatt varmer ansiktet litt sånn som den gjorde i juli. Jeg sov med pariserflette i natt og tenkte, hm, hvorfor ikke bare beholde den da jeg våknet. Selv om den er litt rufsete. Ser ut som jeg Kristine på 6 år igjen, tenk alle de morgen jeg og mamma stod ved speilet på badet og hun flettet meg før skolen. Følte meg så fin med de rosa spennene med blonder på som jeg hadde fått i julekalenderen, tenk hvor mye de små tingene betydde alt i verden for oss da vi var små. Jeg sluttet tidlig å ta imot haugevis av sponsede klær, klart var det stas, men det ødela til slutt den gleden jeg alltid har hatt for å kjøpe eller få noe nytt. Du vet den genseren du har ønsket deg SÅ lenge! Og så kjøper du den og du er i lykkerus de neste dagene. Nå hentet jeg nettopp noen sko jeg kjøpte brukt på finn.no som jeg har lett etter i lang, lang tid, og jeg måtte åpne opp posen på vei hjem fordi jeg var så glad. Jeg skal ta en kaffe med Louise etterpå og vi skulle egentlig møtes her hos meg, men jeg har så lyst å gå i de nye skoene at jeg spurte om vi heller kunne møtes på Bislet på en kafé <3 Haha, ååå, jeg skal vise dere dem. De er SÅ kule og kjempebehagelige og passer til alle klærne mine. Perfekt hæl, perfekt tupp med litt spiss, ah. Jeg er skikkelig glad nå!!!

… selv om min 3. visdomstann har begynt å vokse ut (skjevt) og jeg må til tannlegen i morgen og trekke den. Før ville jeg stresset med det, nå er jeg hakket mer rolig enn den tidligere versjonen av Kristine ville vært. Ringer mamma på vei hjem fra møtet i dag og synes så klart synd i meg selv, mamma er utdannet sykepleier (jobber nå som leder for barn poliklinikk, hun er så flink) og har alltid vært den som gir meg varmen jeg trenger når jeg er syk. For tre år siden var jeg på shoot i Stockholm mens hele ansiktet mitt hovnet opp på grunn av visdomstannen som vokste ut skjevt nede, året etter måtte jeg operere bort visdomstann nummer to på sykehus når jeg egentlig skulle vært hjemme og øvd til matte-tentamen, nå er jeg i alle fall hjemme, i min egen leilighet, i trygge Oslo. Som for øvrig så helt fantastisk ut i går. Jeg og Madde satt ute i solen i Prinsens gate i tre timer tror jeg. Litt vind og litt sand fra veiarbeidet som fløy rundt, men vi kunne ikke annet enn å glise der vi satt 26. september med sola skinnende på oss, som om den skinte kun for oss. Tenk at det ikke er mer enn det som skal til, noen duse solstråler i september. Livet danser for meg for tiden, jeg tror kanskje det er jeg som har laget koreografien. Ja, det er nok jeg som har laget den.

Jeg fant havregryn bakerst i skapet mitt som jeg har tatt med meg i hele to flyttelass, jeg hadde helt glemt at havregrøt eksisterte. De glutenfrie, fra da jeg bodde i den hvite leiligheten på Grünerløkka. Det er lenge siden, det. 2017-lenge-siden. Nå spiser jeg jo ikke glutenfritt lenger (jeg spiser all mat som finnes i hele verden, utenom kjøtt, så klart), men jeg laget meg en skål med frosne bær, honning, et dryss salt i kokingen og gresskarkjerner på toppen. Nammenam. Man blir jo så deilig mett av det, hvis man spiser en god skål. Perfekt nå som jeg trener en del og har behov for et stabilt blodsukker. Skal kjøpe de økologiske når denne pakken er tom, jeg kaster ikke mat.

32 kommentarer
  1. Ser på tirsdagens bloggerne-episode, og jeg har sååå mye respekt for deg!! Jeg synes du naila den debatten(har sett hele), YOU GO <3

  2. Synes virkelig at du er et så herlig vesen. På mange måter er du også en sårt trengt blomst i oversvømmelsen av negativitet. Elsker hvordan du beskriver og setter pris på små ting i hverdagen. Virkelig inspirerende!

  3. husker du skrev for en tid tilbake at du slet med magen, altså irritabel tarm. Reagerer likt, og lurer på hva som har gjort det bedre for deg? har du gått gjennom diverse dietter f.eks?

  4. Hvor er genseren din fra som du hadde på deg på instastory med visdomstann? 🙂 håper du svarer <3

  5. Anonym: Jeg gikk på lav fodmap i et halvt års tid, og så gikk jeg tilbake til å spise all type mat i januar dette året, plutselig var alt fint igjen. Ikke noe problemer med magen… <3 Kanskje jeg trengte å "restarte" kroppen 🙂 Aner ikke hva som skjedde, jeg fant aldri ut av det. Fikk irritabel tarm på papiret hos legen, men jeg kan jo spise normalt nå sååå 🙂

   1. Hei:) Hvordan og når fant du ut at du kunne spise vanlig igjen?
    Gikk du på fodmap i 6 mnd og plutselig var alt bra igjen?

  6. Hei Kristine, for en tid tilbake skrev du et innlegg hvor du skrev om en fotograf. Finner ikke tilbake til innlegget, men bildene hans var vakre og jeg klarer ikke glemme dem. Har du navnet på fotografen? Det var snakk om bilder av luksuriøse folk i utlandet, Hellas osv.
   xxx

  7. Hei Kristine!!
   Du er en skikkelig inspirasjonskilde til å leve mer i nuet og glemme alle småting som egentlig ikke betyr så mye!!
   Lurer på en ting: Hvor har du kjøpt de kule Isabel Marant suede boots med reimer?
   Er det årets sko eller vintage? Vet du hva de heter?
   Ha en super fredag! Nyt livet:)

  8. Altså, du stråler virkelig for tiden! Både på innsiden og utsiden. Vet ikke om det har skjedd noe i livet ditt eller om du bare har funnet lykken i deg selv men det er så utrolig fint. Blir glad på dine vegne,du fortjener alt det beste livet har å by på < 3 Du har en utrolig vakker og spesiell sjel og du vet å legge merke til og sette pris på de små viktige tingene her i livet som de fleste bare sklir forbi. Vet at det har blitt en sånn trend at bloggere skriver bøker nå, men du bør virkelig vurdere det en gang hvis du får sjansen. En ting er å lese korte innlegg på bloggen, men det å holde et fysisk stykke med papir i hendene og lese det ditt vakre hodet har skrevet ned er noe helt annet. Jeg tror aldri jeg har relatert meg til og kjent meg så igjen i en person jeg aldri har møtt engang. Det sier jo litt om hvor mye ordene dine treffer og rører folk. Det er noe folk ikke tenker over, at penn og papir eller et tomt word dokument og en tankefull hjerne kanskje et det mektigste våpenet vi har. Du kan såre og provosere men samtidig motivere og inspirere. Det kan sitte folk fra hele verden som du ikke vet hvem er engang og føle seg litt mindre alene når de leser det du skriver. Og derfor håper jeg du fortsetter med skrivingen lenge, eller at du uttrykker deg på andre måter(youtube og podkast kanskje). Jeg er glad for at verden fikk nettopp en person som deg, som er født til å gjøre dette. Som tør å si hva hun mener og som går i bresjen og kjemper med bare knyttnever for det hun tror på. Du har knekt koden. Ingenting kan stoppe deg nå, jernkvinne <3

  9. Johanna: Ånei! Ikke meningen!! Takk for alle de hyggelige kommentarene du legger igjen, det setter jeg så stor pris på fine deg <3 Det må ha gått meg forbi 🙂 Håper du har en fin lørdagskveld :*

  10. Blir så utrolig inspirert på en positiv måte av måten du skriver på og innleggene dine i det siste. En utrolig positiv utvikling av bloggen din. Husken jeg leste den for noen år tilbake og tenkte “dette er bare masse selvskryt”. Nå er det inspirerende og naturlig og du har så vakkert syn på livet som du deler så lett og enkelt. Får lyst til å gjøre som deg og komme seg ut av huset/leiligheten og gripe livet og nyte de små tingene. Takk.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg