svar på spørsmål

HVORDAN ER MORGENRUTINENE DINE? Den siste måneden har jeg stått opp 06:15, og da legger jeg meg 22-23 kvelden før. (Jeg kan ikke sove mer enn 8 timer) Brygger kaffe, drikker en kopp og synes det er verdens deiligste kaffekopp i løpet av dagen, lager meg frokost og leser nyhetene. Hiver meg i dusjen, sminker meg og spiser enda litt til før jeg går ut døra. Haha, jeg er KJEMPEsulten på morgenkvisten, jeg forbrenner alt så raskt da også så jeg kan lett spise to måltider før jeg er ute av døra. Så ja! Jeg elsker rutiner, det gjør meg produktiv og glad og mer “på”.

HVILKE VINTAGE-BUTIKKER HANDLER DU MEST PÅ? Velouria Vintage og Ma Vintage her i Oslo. Jeg finner også ting på Fretex i blant, men jeg synes det er vanskeligere å finne klær i kvalitet der. Velouria selger alt fra rocke t-shirts til cowboy-sko til vintage Valentino / Armani / Isabel Marant. I det siste har jeg også bare begynt å titte på finn.no og Tise, søk på favoritt-brandet ditt og du finner en hel verden av utvalg. Kjempegøy!!!

SYNES DU DET VAR VANSKELIG Å FINNE SIN PLASS I OSLO? Nei, egentlig ikke. Når man blir kjent med byen er den ikke så veldig stor likevel, og det synes jeg var litt deilig å innse. Nå begynner jeg jo å tenke “jeg vil til New York og være fullstendig lost i en stor by!!!!”.

SKAL DU STUDERE NESTE ÅR? Ja, jeg tenker det. Hvis jeg bor i Oslo kommer jeg garantert til å studere, hvis jeg flytter til Paris / New York kan det hende jeg studerer der også. Jeg tror vi bloggere har veldig godt av å enten ha en “normal” jobb eller studere på et eller annet tidspunkt, det er noe jeg har tenkt mye på i det siste og pratet med Håkon om. Jeg har godt av å bli kjeftet på av en sjef, få servert harde utfordringer i hendene og måtte lære meg noe helt nytt som ikke handler om å ta bilder eller å sminke seg. Det er ekstremt sunt å være en del av et miljø som handler om noe helt annet enn seg selv, det kan være veldedighetsarbeid, et studie hvor du blir flink i et felt, en jobb hvor du jobber for noe eller noen. Å være sin egen sjef er jo drømmen, jeg elsker det jeg driver med og har lyst å gjøre det her for alltid, men jeg kommer til å gjøre andre ting ved siden av også, rett og slett fordi det jeg frykter mest er å bli stuck i et univers som kun handler om meg selv. Det er mitt ultimate skrekkscenario. Det er ikke rart angst og psykiske lidelser florerer rundt i denne bransjen, man har jo så vanvittig mye tid til å tenke på seg selv at det er skummelt.

Tenk før i tiden. Da jaktet man etter mat i skogen, man måtte bære tunge bøtter med vann fra brønnen og hjem. Bare det å koke opp vann tok lang tid. De hadde ikke noe særlig tid til å tenke på seg selv, og jeg tenker bare…. noe så befriende.

HVORDAN LAGER DU GIN TONIC? Det har jeg laget en video på HER! Bytt ut Schweppes sin Tonic Water med Thomas Henry sin med Elderflower-smak. Smaker mye bedre 🙂

HVEM ER BESTEVENNINNENE DINE? Sela. Det føles som vi har kjent hverandre i årevis og vi har en kjemi jeg aldri har opplevd før. Vi går nedover gata med like steg, samme attitude, ser på hverandre og vi trenger ikke å se et ord før vi braser sammen i latter. Vi skal være crazy moms sammen som drikker rødvin mens ungene er lagt. Helene. Vi ble spleiset sammen før Fashion Week i januar og ingen av oss trodde vi skulle bli gode venner, etter hvert som månedene gikk ble vi bedre og bedre venner, vi hjalp hverandre gjennom hvert vårt brudd og til slutt ble hun den jeg prater i telefon med hver dag. Hun er også den jeg henger med omtrent hele tiden, vi skal på konsert sammen i kveld og hun er forresten en som alltid vet hva hun skal si om jeg trenger hjelp. Nora & Mari. Tvillingene som har vist meg rundt i Oslo, leger og fashionistas på en og samme tid, de har lært meg mye de to jentene. Like høyt energinivå som meg og vi ler alltid høyt og prater alltid høyt og gjør ALLTID noe når vi er sammen, vi sitter sjeldent stille. Sari. En jente jeg fikk beskjed om å dra sammen med til Milano, første samtalen vår på Facebook var da vi måtte finne Airbnb. Plutselig satt i i leiligheten i Chinatown i Milano og delte de neste 16 dagene med hverandre, og det var starten på et vanvittig vakkert vennskap. Julie. En av de første ekte venninnene mine i denne byen, jeg ble invitert i bursdagen hennes via Snapchat fordi hun visste at jeg ikke hadde så mange venner, hun studerer arkitektur og har vært den personen som har holdt meg atskilt fra bransjen jeg jobber i, jeg ble kjent med venninnene hennes som også studerer og vi dro på fester og hytteturer på Sørlandet sammen. Hanna, som også var en av mine første venninner i byen, meg og Julie sin felles venninne, hun var den som fikk meg til å føle meg trygg fra dag 1 i denne byen, jeg ble invitert med på de gøyeste hjemmefestene med venninnegjengen hennes da jeg var helt ny i Oslo. Jeg husker fortsatt det sjukt morsomme vorset i Pilestredet, jeg husker ikke hvor det var fordi jeg var så lite kjent men de følelsene jeg hadde i meg på den tiden var helt magisk for en jente som kom fra lille Førde. Hanna har bodd i København men kommer hjem NÅ! Og det gleder jeg meg veldig til.

Herregud. Jeg har fått skikkelig gode venner.

HVORDAN BLE DU GOD I PIANO? Jeg er langt ifra god, men jeg begynner jo å komme meg. Vet dere, jeg har faktisk fått helt sinnsykt mange gode tips fra blogglesere når det kommer til pianospillingen helt fra starten av, flere har også tilbydd seg å hjelpe meg hjemme hos meg og det setter jeg umåtelig stor pris på. Vurderer å gjøre det, hvor koselig er ikke det en sen høstkveld 🙂 Piano er en av de tingene som får meg til å glemme alt rundt meg, og jeg føler aldri at det var noe annet jeg burde gjort når jeg sitter og spiller. Aldri. Vel, jeg tok pianotimer på Musikkskolen ved Schous plass og synes det var vanvittig gøy, læreren min Jakob var megadyktig og for meg ble det en skikkelig koselig rutine. Der lærte jeg grunnleggende noter og innså at barna mine skal få noter inn med teskje fra de er små. Uten tvil. Nå spiller jeg fra noter og gehør, vurdererer å bli enda flinkere på noter så jeg kan lese et noteark uten noen problemer, det hadde vært deilig.

Du må bare spille mye. Spill når du våkner, spill før du legger deg, så våkner du og du husker alt fra dagen før. Det er en skikkelig deilig følelse. Plutselig blir fingrene på et eller annet magisk vis lengre. I starten var fingrene mine stive som tømmerstokker, nå flyter de mer over pianoet. Trening, trening, trening 🙂

HVOR MYE GIKK LEILIGHETEN DIN FOR? Den lå ute for 4.8, jeg fikk den for 4.6. Noen ganger synes jeg det er helt sprøtt å tenke på at jeg har kjøpt noe så dyrt, min egen bolig!! Jeg eier disse kvadratmetrene i byen, på samme måte som mamma og pappa eier huset, hagen og garasjen hjemme i Førde. Jeg våknet her for første gang en solskinnsdag i sommer, og jeg kommer til å huske den følelsen jeg hadde inni meg den morgenen for alltid. Det var helt unikt, jeg har aldri kjent på en sånn glede før, noen gang. Stolt fordi jeg klarte dette selv, egenkapitalen hadde jeg spart opp etter 8 års blogging og hele lånet står på meg, jeg har ikke mamma og pappa som garantister. Ydmyk, fordi jeg har fått verdens beste støtte opp gjennom årene fra menneskene rundt meg. Familien min som alltid har vært gode støttespillere, og ikke minst dere som har vært med meg hele veien. Jeg hadde aldri sittet i denne leiligheten denne lørdagen og skrevet til dere nå hadde det ikke vært for dere, og det synes jeg er viktig å minne meg selv på hver eneste dag. Takk. Jeg er helt vanvittig glad i dere, seriøst.

DENNE !!! FØLELSEN !!!

HVA VIL DU KALLE DIN STIL? HVA MÅ JEG SØKE OPP FOR Å FINNE INSPIRASJON TIL KLÆR SOM LIGNER KLÆR DU GÅR MED? Isabel Marant. Uten tvil!! Og Dolce Gabbana.

HVA VAR DET SISTE DU LÆRTE? Jeg innså nylig at man ikke kan bære andre mennesker sine problemer. Samvittigheten min kan være min største fiende, jeg føler ofte at jeg står til ansvar for andre, og det har sikkert du som leser dette også følt på utallige ganger. Men blir man helt utslitt av det til slutt. Jeg ELSKER å hjelpe andre, og stiller alltid opp for vennene mine (de stiller alltid opp for meg også), men du kan ikke redde alle her i verden. Du skylder ikke noen noe når alt kommer til alt, og det er helt lov å si nei. Vice versa. Bare vit det. På samme måte som du fikser deg selv, klarer også andre å fikse seg selv.For meg er det veldig befriende å forstå at alle de sosiale reglene jeg har laget oppi hodet mitt egentlig ikke finnes, det er ingen som sier at du MÅ svare på den meldingen med en gang, at du MÅ være tilgjengelig på mobilen, sånn for å ta et konkret eksempel. Jeg håper noen kan finne en like stor ro i det jeg skriver nå som jeg selv har fått. For det er veldig deilig 🙂

Om dere har spørsmål til neste runde, legg igjen kommentar her i dette innlegget! SMASK ♥

17 kommentarer
  1. Har du ikke noen bestevenner hjemme i Førde? Håper du har noen å komme hjem til, sånn untatt familien, for det er virkelig gull verdt <3 Også må jeg bare si at du er veldig flott, og en jente jeg kan lære mye av! Du er bra <3

  2. Love getting to know you a little bit better through these questions! I totally get what you mean by smaller cities VS very big cities… I’ve lived in Paris my whole life and it totally makes sense to me that you’d want to experience that, the same way I’d like to experience a smaller place some day !
   Lucie,
   http://thefrenchpier.blogspot.com/

  3. Kanskje litt for filosofisk men er interessert i høre hva du har å si! Tror du man kan klare alt man vil i verden eller har man begrensinger? Hva skal til for å oppnå noe?

  4. så fine svar!
   Har du fortsatt noe kontakt med de venninne dine i Førde? Som Emma og Guro for eksempel? Hvordan er vennskapet deres nå i forhold til før, nå som du har flyttet? <3

  5. Hvorfor nevner du ingen fra Førde på spørsmålet om dine bestevenner? Det er jo der du har bodd i nesten alle år, også nevner du bare folk du har blitt kjent med nå i Oslo

  6. Sykt bra det du skriver under hva du vil studere. Det med psykiske lidelser og bloggerbransjen er noe jeg har tenkt på lenge så det er deilig at en blogger selv mener det. Det er så viktig med perspektiv, og ikke bare sitte og tenke om og skrive om seg selv. Virker som du har det. Kjempebra at du er så takknemlig, stråler livsglede og ikke lar deg selv være et offer. Du er et friskt pust i bloggnorge.

  7. Det er noen av setningene dine som er så fine at jeg har lyst til å copy-paste de i hjertet mitt for alltid. TAKK for at du skriver tekster som gjør at jeg kjenner meg mindre alene. Og det er vel noe av det vakreste man kan kjenne på her i livet:):):):) Stor klem

  8. Mitt spørsmål er Om du noen gang har farget håret? Er du rødhåret? Hvilken farge er øyenbrynene og vippene dine ufarget?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg