svar på spørsmål

Hvor kjøper du de enkle genserne dine? De ser så behagelige ut!
Det eneste jeg ikke handler brukt er disse genserne, og de finner jeg på H&M. Tror de er i de L.O.G.G-merket om jeg ikke tar helt feil 🙂 Jeg er blitt skikkelig glad i basics! Og sorry om H&M er en no-go etter hele den debatten som pågikk i fjor, skal jeg være helt ærlig har jeg ikke lest meg nok opp på hvilke kleskjeder som er etiske og ikke, så jeg tør ikke ta noe standpunkt før jeg vet. 90% av det jeg eier er kjøpt brukt og det er jeg stolt av, og så hender det at jeg bruker en hundrelapp på H&M for å kjøpe meg en hvit, enkel genser en gang i halvåret. Vanligvis unngår jeg de store kjedene.

Egentlig ville jeg bare si at det irriterer meg helt sjukt at hele verdenen er så…. korrupt. At man nesten ikke vet hvor man skal gjøre av seg lenger, fordi det ligger så mange skjulte hemmeligheter overalt. Man boikotter H&M og tror det er svaret, men så fyller man handlekurven til randen på Nelly.com og det er jo ikke noe bedre det heller. Jeg vet ikke, det er vanskelig å vite, plutselig kan man ikke kjøpe noen klær noen steder lenger. Poenget mitt er bare at jeg egentlig trenger å lese meg opp på etisk klesproduksjon (og da gjelder det absolutt alle stedene jeg handler), så beklager til dere; for min uvitenhet. Jeg orker bare ikke å være hyklersk og si fuck you til H&M bare fordi det er populært.

Det handler jo heldigvis på slutten av dagen om det store bildet. Ja, så er det kelatin i favoritt-brusen min, men jeg kildesorterer, kjøper grønnsaker uten plast, fronter gjenbruk og går i stedet for å ta buss.

Har du noe kontakt med ekskjæresten din?
Nei, overhodet ikke. Forholdet vårt og avslutningen på det var så vanvittig intenst at den eneste løsningen var å isolere seg totalt fra hverandre. Man kommer også til et punkt hvor det virkelig ikke er noe mer å si, man er bare helt ferdig med hverandre.

Favoritt-sted å spise i Oslo?
Det første som dukket opp i hodet mitt nå er Tranen. Ligger midt på Alexander Kiellands plass, the place to be! Jeg elsker Kiellands, mitt nærmeste Vinmonopol ligger der og jeg setter umåtelig stor pris på den lille rusleturen bort dit, hver gang jeg skal ha meg en flaske rødt. Tranen serverer den beste frokosten i byen. På sommeren er det helt fantastisk å sitte ute i solveggen med de saftige croissantene dyppet i fløyelsmykt jordbærsyltetøy, på vinteren bestiller du deg surdeigsbrød med gorgonzola og masse snacks på og nyter i timesvis med en kopp kaffe. Oh! Du kan kjøpe med deg et helt surdeigsbrød (og mange andre typer brød) derfra. På kvelden serverer de pizzaen som er kåret til årets beste. Stemningen i lokalet er til å forelske seg i.

Elsker brød. ELSKER!

Hvor er den grønne og litt gule cardiganen din fra? Den med mønster?
Missoni Vintage. Jeg TRENGER flere Missoni Vintage-plagg i livet mitt. Du finner sidesvis på Ebay. Denne kjøpte jeg på Velouria Vintage en vakker juni-dag.

Hva gjør du hvis du føler deg ensom?
Jeg forteller meg selv at det bare er en følelse og det er virkelig det eneste som hjelper meg. Det som er, jeg får denne altoppslukende følelsen av ensomhet på de merkeligste tidspunkt, helt ut av det blå bestemmer hele kroppen min seg for å fortelle meg at jeg er helt alene i verden. Ofte når jeg sitter på en kafé blant mange mennesker, eller dagen etter en fest med mange samtaler og mye sosial stimuli. Det er jo så klassisk egentlig. Jeg prøver også å tenke sånn: alle er alene. Se rundt deg. Folk går alene til jobben, folk handler alene på butikken, folk trener alene, folk sover alene. Du kan løpe fra absolutt alt i livet ditt, familie, venner, jobb, håndballtreningene dine – men du kan ikke løpe fra deg selv. Ensomhet er jo egentlig bare det å være menneske.

Hva har du lyst å gjøre fremover?
Lære meg å strikke på nytt, finne drømmesofaen, lære meg alt om NASA og rakett-forskning, bli flink til å lage White Russian, bli pjusket i håret en fredagskveld fordi pjusking i håret er det beste jeg vet, bytte mobilabonnement fordi Telenor er så motbydelig dyrt, tegne noe jeg kan henge opp på veggen, finne det perfekte spisebordet i stein (ikke at jeg aner hvordan det skal bæres opp i fjerde etasje), få meg en venn i bygget jeg bor i, lære meg Carol of the Bells av George Winston på piano. BAM!

Hva gleder du deg til?
Jul hjemme med familien. I fjor hadde jeg nettopp kranglet med eksen min før jeg heiv meg på bussen hjem til jul, nervevrak som pokker og fullstendig løst opp i tårer, endelig kan jeg dra hjem til jul og chille med familien og Ferrero Rocher uten å angste for hva som skjer i Oslo. Lol.

Jeg har blitt et ROLIG MENNESKE.

Hvem hadde trodd det?

 

16 kommentarer
  1. Sykt glad på dine vegne at du tok tak og gjor det slutt. Det har æ venta veldig leng på hehe!! Men har alltid syntes at du fortjene bedre enn han. Dessuten trur æ du alltid har vært et rolig menneske, men forhold påvirka oss veldig og spesielt hvis man e i et dårlig forhold. Det går utover psyken din, hverdagen din og ja, alt!! Du har alltid like bra som du e no, men han fikk kanskje frem det «værste» i dæ. Fikk dæ te å vær usikker og redd..
   Virke som du har det kjempefint no, og det unne æ dæ virkelig. Heie på dæ <3 Klem.

  2. Veldig fint innlegg!! Det gjør meg alltid så glad å lese bloggen din! Kjenner meg veldig igjen i det du skriver om å nesten ikke vite hvor man skal gjøre av seg fordi alt er såpass korrupt. Men er enig i at det er så viktig å se på hele bildet! Dersom man skal lese seg opp på ALT får man omtrent ikke tid til å gjøre noe som helst annet… Jeg har nylig begynt å bruke appen GoodOnYou som vurderer bl.a. arbeidernes forhold og rettigheter hos forskjellige merker. Man kan søke på et merke og få opp informasjon om arbeidernes rettigheter, miljø og dyrevelferd. Er absolutt ikke sikker på hvor pålitelig den appen er, men til nå er det det eneste jeg har funnet som kan fungere som en noenlunde veiviser i denne korrupte jungelen vi lever i. Bare et tips, den har vært til veldig stor hjelp for meg!

  3. Vil tipse deg om vestiaire collective! Det er en nettside som selger brukte/vintage luksusklær, vesker og annet☺️ Har ikke fått kjøpt noe selv derfra enda, men er stadig innom og sikler – de har blant annet masse fint fra missoni!

  4. Lurer på om ikke du blir litt lei av hverdagen uten jobb eller å studere? Virker som du gjør det samme hele tiden, dag inn, dag ut. Jo jeg forstår jobb er bloggen og du har kontor plass på Egmont, men jeg mener det å møte andre mennesker i en vanlig setting osv. Jeg tenker bare jeg hadde aldri blitt den jeg er uten å studert og utviklet meg i sosiale settinger.

  5. «Du kan løpe fra absolutt alt i livet ditt, familie, venner, jobb, håndballtreningene dine – men du kan ikke løpe fra deg selv. Ensomhet er jo egentlig bare det å være menneske»
   😭😭❤️

  6. Ble slutt med kjæresten i dag. Tenker at hvis du kom deg gjennom det, så kommer jeg meg gjennom det. Er et helvete

  7. Mmm, white russian! 2 cl vodka, 2 cl kahlua toppet med shaket kremfløte som inneholder sukkerlake – nam. Har du prøvd å shake alt sammen, sammen? Blir som en minimilkshake med kaffismak, helt fantastisk godt.
   Og herregud, for en fantastisk fin hjerne du har. Stor klem

  8. Hei Kristine!
   Vil egentlig bare begynne med å gi deg en god dose kudos for at du fokuserer på miljø, bl.a. ved å fronte gjenbruk, kjøpe kortreist og økologisk, og kutte ned på plast. Fikk også veldig mye mer respekt for deg når du begynte å sette fokus på og reflektere over dyrs rettigheter (og lidelser) ved å gradvis gå over til plantebasert (som er en prosess jeg selv har gått gjennom det siste året, før jeg tok mot til meg og ble helt veganer i juni). Synes generelt at du er et godt forbilde, og du fremstår også som mye med autentisk ved at du lar være å uttale deg om ting du ikke har satt deg ordentlig inn i ennå, men du leser deg opp og følger opp på de tingene du brenner for.
   Det å handle mer etisk, er noe jeg har tenkt mye på de siste mnd. Det omhandler jo både arbeidsforholdene (og lønnen) til ansatte, og materialene som brukes. Jeg boikotta Nelly.com og H&M for flere år siden, men må ærlig innrømme at jeg er fan av både Weekday og Arket (som er del av samme familien som H&M, og ergo garantert ikke noe særlig bedre). Det kan virke ganske håpløst når man først begynner å lese seg opp på det, men det popper stadig opp flere merker som er mer ethically friendly, som f.eks. Kotn, Nudie Jeans, People Tree, Thought Clothing etc. Til syvende og sist så tenker jeg at det er det man gjør de fleste dager som spiller størst rolle 🙂
   Vil også tipse deg om å se dokumentaren The True Cost på Netflix, og sjekke ut Stacey Dooley Investigates: Fashion’s dirty secrets. Tror du kan se den her: https://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/b0bn6034/stacey-dooley-investigates-fashions-dirty-secrets
   God helg, fine du!

  9. Jobber på Cubus, og kan gå god for klærne der. Vi støtter Unicef, og det meste av klærne våre blir produsert i Bangladesh. For to uker siden dro 7-8 jenter fra Norge til Bangladesh for å se hvordan Cubus driver sine fabrikker, og jeg kan med hånden på hjertet si at de arbeiderne får nok penger til å leve et bra liv. De lever ikke med lønn hvor de knapt klarer å forsørge seg selv og familien sin. Og Cubus har en samarbeidsavtale med Unicef. Jeg kan stolt fortelle kundene mine om vår kles produksjon.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg