en uattraktiv egenskap

GOD DAG! Jeg forsov meg i dag fordi jeg sov så SINNSYKT godt og tungt i natt, den Yin Yoga-timen er det viktigste jeg har gjort på lang tid. Da jeg og Helene gikk hjemover etterpå følte jeg det sånn her: akkurat nå trenger jeg ikke noe mer. Det er ingen lengsel, ingen hig etter noe mer, bare en en følelse av at ting er komplett. Sa farvel, stakk innom Kiwi, kjøpte meg Solo og syltede rødbeter, jeg er blitt så glad i den Kiwien på St. Hanshaugen at jeg ikke engang savner Rema 1000 på Løkka, som jeg for øvrig ble ganske glad i. (Sånne ting som matbutikker er viktig for meg, man handler relativt ofte og det blir liksom en stor del av hverdagen) Uansett, jeg er på en veldig god flyt akkurat nå, og i går slo det meg:

Utakknemlighet er så vanvittig lite attraktivt. Det kler ikke noen mennesker, overhodet. Å bestandig klage, å bestandig gjøre seg selv stakkarslig. Jeg tror det å være et menneske med “positivt mindset” ofte kan misforstås, jeg vet jo at de fleste av dere liker å komme inn her og lese oppløftende tanker, men noen synes jo at det nesten grenser til kunstig. Det skjer dritt i livet mitt også, forrige uke hadde jeg jo årets deppedag, og jeg klager også. Forskjellen her er: jeg velger å få det ut, få ut sinnet, frustrasjonen, tårene, for å så se på løsninger. Den dagen fant jeg jo ut at jeg skulle begynne med yoga igjen. Komme inn i en rutine, et felleskap, en venninne-greie, bli myk og landet i meg selv igjen. Rett og slett fordi livet mitt er for kort til å ha for mange dårlige dager. Jeg gidder det ikke, det er dritkjedelig å være deppa over lengre tid. Det er ofte at jeg tar en telefon hjem, til Håkon eller til en venninne og klager over ting som står på, men her er sannheten: på slutten av dagen er jeg et heldig menneske. Jeg eier min egen leilighet, jeg er frisk, jeg har en fantastisk jobb, kule mennesker rundt meg, jeg har et elektrisk piano stående hjemme i stuen, pene blomstrer, en familie som alltid er der for meg, jeg har et HJEM på verdens vakreste St. Hanshaugen. Bare det!! Det er klisjé men det er sannheten, jeg setter virkelig pris på alt rundt meg. Tok meg en dusj da jeg kom hjem klokka 22 i går kveld og tenkte herregud så deilig det er å stå her under rennende, varmt vann.

Bare en liten påminning denne tirsdagen, hvor enn du er i livet akkurat nå. I dag skal jeg på workshop!

18 kommentarer
  1. Du er virkelig flott ❤️ Må bare si at jeg virkelig elsker at du oppdaterer bloggen så ofte, så det alltid er noe nytt å lese når jeg sjekker! Har forresten lånt boken du anbefalte av Tomas Espedal, så nå gleder jeg meg til å lese ✨

  2. Always love a little reminder to be grateful everyday! I’m glad you’re feeling better and I’m also very happy to read that you just took matter into your own hands instead of just waiting for the fogg to roll out. This is, once again, very inspiring!
   Lucie,
   http://thefrenchpier.blogspot.com/

  3. Jeg er helt enig i det du skriver. Det er derfor jeg leser bloggen din. Du inspirer meg til å alltid se etter det positive i livet, selv om alt virker mørkt og tungt. Lykke er en tilstand som hvem som helst oppnå, uavhengig av hvor mye eller hvor lite man har i forhold til andre.

  4. “det er dritkjedelig å være deppa over lengre tid” – men så er det ikke noe man alltid velger selv? Ikke alle er født med lik psyke og ikke alle er like sterke som deg. Ikke alle klarer å reise seg med en gang, selv om de prøver hardt. Og det synes jeg du kan bli flinkere til å huske på, spesielt om du har planer om å utdanne deg til psykolog. Jeg minner deg på at den vanligste psykiske plagen mennesker opplever, og mange av de som du vil møte om du utdanner deg psykolog er nettopp mennesker som kanskje er slitne og umotiverte og noen er trette av livet. Noen mennesker opplever at et par enkle grep kan hjelpe dem ut av en tung tid, andre trenger å gå på medikamenter, og for noen kan veien til bedring være lang. Jeg minner deg på at det er noen som er langt mer genetisk anlagt for depresjon, angst og andre psykiske lidelser. Jeg har ikke lyst til å virke så alt for bitter i denne kommentaren, selv om jeg forstår at jeg sikkert gjør det. Men jeg måtte få litt frustrasjon ut, for jeg har hørt flere slike utsagn på bloggen din eller på video; jeg liker ikke mennesker som føler at live skylder dem noe, negative mennesker, negativ energi osv. Men denne kommentaren vil jeg bare få høre dine refleksjoner rundt dette, og høre hvorfor du tror at det å studere psykologi kan passe deg. Når dette er sagt, så tviler jeg virkelig ikke på at du kan hjelpe mange som er litt nede med din livsgnist, den er veldig inspirerende.
   Jeg håper ikke denne kommentaren virker alt for krass, jeg synes virkelig du har en fin blogg:)

  5. C: er jo litt ukorrekt å skulle si at hennes grunnlag for utdanning i psykologi er feil bare fordi hun ikke kan faget allerede, det er jo derfor man har utdanningen. Det er jo der man skal lære om disse nyansene. Jeg sliter med at livet er tungt og veien til å ha det fint er lang men det er veldig deilig å se slike innlegg om hvordan det er å ha det greit, da har jeg noe å glede meg til :))

  6. Hei,
   Jeg ser hva du mener og jeg ser nå at kommentaren min kan virke litt vel krass. Det var virkelig ikke min intensjon å si at Kristine er uegnet til å studere psykologi. Ikke i det hele tatt. Jeg synes at Kristines livsgnist virkelig er inspirerende og jeg tror hun kan hjelpe utrolig mange. Jeg ønsker bare at hun kan kan reflektere litt rundt kommentaren min og komme med noen tanker. Jeg synes bare at det virket litt vel bastant å si at “utakknemlighet er så vanvittig lite attraktivt”. Alle mennesker er forskjellige, og noen opplever til tider at livet føles utrolig urettferdig. Og det er helt greit. Ikke alle reiser seg opp igjen like fort.
   Jeg synes at Kristine er et frisk pust med positivitet, og jeg synes det er så fint at hun oppmuntrer andre til å se det fine i livet (man er tross alt sin egens lykkes smed). Men jeg ble litt provosert av denne kommentaren (og noen andre), og valgte derfor å skrive en kommentar, og forhåpentligvis høre hva hun tenker om dette. Jeg beklager hvis kommentaren min ble oppfattet som ufin, jeg mener så klart ikke at Kristines grunnlag for å studere psykologi er feil :))
   Btw, jeg mente at depresjon er den vanligste psykiske plagen et menneske opplever, jeg ser nå at jeg glemte å skrive depresjon i min forrige kommentar.

  7. Hva bruker du på leppene for tiden? Fargen er veldig fin. Ser flere også lurer, så hadde blitt veldig glad for svar.

  8. jaaaaa, jeg er så enig! HATER NEGATIVITET, er så sinnsykt buzzkill!
   Jeg er bipolar og er t.o.m ung uføre pga det. Verste jeg vet er å være i et negativt mindset, og å høre på noen som virker som de trives så godt å ha det dritt. Har selv hatt det dritt hele livet for å være ærlig, men ingenting i verden kan få meg til å føle meg utakknemmlig, uheldig JA, men utakknemmlig, ALDRI. Det er så viktig å tenke på dine blessings i livet. Livet er for kort folkens, altfor altfor kort til å ha det dårlig. JA, du kan ikke styre følelser, det vet jeg alt om, men du kan styre ditt mindset på det. Er helt ok å ha dager/moments hvor man er negativ, vi er mennesker for god sake, men ikke la det ta over livet ditt!
   Jeg elsker å være positiv og tenke optimistisk på alt (selvom slangen hvisker i øret noen ganger), spre glede, gi komplimenter, være så hyggelig og sprudlende man kan være med alle i verden, man får så mye mer igjen for det!
   ta eierskap over ditt eget liv og lykke, ingen andre kan gjøre det for deg! Man velger alt annet enn følelser.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg