solskinnsbrann

Det er cirka ingenting annet jeg liker bedre enn et godt brød. Jeg har alltid digget norsk kost, foretrekker mye heller et grovt rundstykke til lunsj enn en fancy salat. Nå er det ikke meningen å snakke ned salat, faktisk har jeg en deilig oppskrift jeg må dele med dere, men jeg er mye mer glad i salat som tilbehør til middagen eller som et mellommåltid. Jeg spiste alltid mamma’s hjemmelagede grov-rundstykker til lunsj på skolen. De store! Med gulrøtter i, ah, skikkelig saftige og gode. Herregud, det skal bli så godt å komme hjem til jul merker jeg, mamma lager de sikkert med glede om jeg blir med henne… ♥ Elsker mammaen min. Noen av de fineste minnene jeg har fra egentlig hele oppveksten min er alle de gangene mamma har stått på kjøkkenet og laget mat, og jeg bare har vært der med henne. Hjulpet til, noen ganger bare observert hvordan hun gjør det, andre ganger bare hengt der fordi hun lager en så deilig stemning på kjøkkenet. Jeg drakk jo ikke før jeg var 18 og det var lovlig for meg å kjøpe alkohol selv (åpenbart… men det er jo ikke alltid så åpenbart), så alle de årene hvor enkelte begynner å feste tilbragte jeg alltid hjemme med familien, og jeg er så utrolig glad for det i etterkant. Jeg koste meg virkelig. Om jeg har noen lesere under 18 som føler at de går glipp av noe fordi andre har begynt å feste: dere går ikke glipp av noe som helst, og dere er dødskule som tar avstand. Ikke bare er det strengt ulovlig, men det er også helt unødvendig å røre alkohol før man er myndig. Jeg har tenkt litt på det i det siste bare, dere vet, lillesøsteren min er jo begynt på ungdomsskolen og snart begynner sikkert drikkepresset der også, jeg har i alle fall sagt at hun må love å komme til meg dersom hun skulle føle på det. 

Oslo står i brann i dag, som i solskinnsbrann altså, og med linser ser jeg alt så mye klarere: lyset, fargene, måten sola treffer en bygning, klærne menneskene har på seg, skiltene jeg går mot. Bootsene mine må på reperasjon, sålen inni har løsnet, ikke rart. Jeg har gått dem ihjel. To måneder uten Ruter-kort har vært fantastisk, jeg har spart 1500 kroner og blitt et bedre menneske. Merker dere det? Solen kommer og forsvinner fort i disse dager, heldigvis ligger St. Hanshaugen litt over byen på en måte, så på veien hjem fra møtet i dag gikk jeg med solen i ryggen. Jeg måtte snu meg med jevne mellomrom og la ansiktet hvile i strålene, det føltes som om jeg nettopp var i november 2017, på akkurat denne måten. Likevel har det gått et år, i følge kalenderen. 12 hele måneder, 52 hele uker. Jeg er hjemme nå og glad for det, så glad at jeg ikke engang har på musikk. Stillhet er mer enn nok, noen ganger. Jeg har ikke noen andre planer enn å styre rundt i leiligheten de neste timene, kjenner jeg meg selv er det natta før jeg vet ordet av det. Jeg VURDERER å ta en tur til kontoret bare på grunn av pianoet, jeg har nemlig fått meg en rutine: jeg øver på stykket på det elektriske pianoet mitt hjemme, og når jeg kan det, spiller jeg på det ekte (ja, ekte..?) pianoet som står på kontoret. Det er jo en helt annen lyd og opplevelse. Selv om jeg er veldig glad i det jeg har fra Yamaha, så klart. Kommer til å selge det og kjøpe meg mitt eget etter hvert, jeg har plass på soverommet – nemlig!

20 kommentarer
  1. «Årets influencer: livsstil
   Årets influencer innen livsstil tar hverdagen på kornet og er tett på livet på både godt og vondt, gjerne med en personlig og uformell tone. Denne influenceren deler på en inspirerende og engasjerende måte både små og store øyeblikk, og snakker like mye med som til sitt publikum.»
   Vixen er tull og tøys, men jeg nominerte deg likevel. Syntes beskrivelsen passet så innmari godt! Jeg har slutter å lese blogger for jeg fikk nok av rumpebilder, fjes fulle av botox, polyesterklær fra Nelly og klumpete Ecco-sko som selges på Tise to uker senere.
   Men Kristine, du holder det ekte på alle måter, og jeg digger det! Å lese bloggen din minner meg på å sette pris på de små tingene i livet. At livet er fint selv om fæle ting skjer. At følelser er OK. At man kan trives i eget selskap. Alt det der og mere til.
   Har troa på deg! Du hadde blitt en fin psykolog, bare sier det.

  2. jeg er lik som deg. Begynte ikke å drikke før jeg var 18. Mye fordi jeg ikke var med i den “kule“ gjengen. Men og fordi jeg syns det var mye hyggeligere og være hjemme sammen med familien eller bare henge med venner.
   Jeg følte en del at jeg gikk glipp av mye og ikke fikk like kul ungdomstid som de andre på min alder. Men jeg er sjeleglad for det den dag i dag. Det er jo mye kulere å skille seg ut;)

  3. åhh kristine, det er alltid like hyggelig å lese bloggen din, men spesielt nå i høst. SÅ mye positivitet og livsglede, du og bloggen din er et ordentlig lyspunkt for meg. håper du har en nydelig uke!

  4. Har liksom ikke visst om jeg skulle gå inn her og kommentere det, for jeg har sett så mange andre fine kommentarer om deg den siste tiden og tenkt at andre har ordlagt seg mye bedre enn meg selv. Bestemte meg imidlertid bare for å si at jeg føyer meg under alt positivt som blir sagt om deg for tiden – du stråler faktisk. Og en ting til. Som er litt komisk og rart hehe. Men har du tenkt på sammenhengen mellom din obsession for solo og perioden du er inne i akkurat nå? Bare navnet “solo” føler jeg sier noe om deg akkurat nå. Du kjører solo, helt på egen hånd, og du gjør det med glans. Også lyser du opp like mye som soloen gjør og er minst like fresh;-) lol nå følte jeg meg teit men ja
   Ville bare si det.

  5. Janna: Haha, jeg har faktisk tenkt tanken når det gjelder Solo!! Det er gøy <3 Janna, TUSEN hjerteligg takk for fine ord! Dette var godt å lese, ååååh :') Så bra du er!! X

   Varm klem

  6. Anonym: Nå husker du faktisk bedre enn meg her, og du har helt rett. Det stemmer at jeg drakk alkohol ved et par anledninger året jeg var 17, og det gikk IKKE bra 😛 Sykehus-opplevelsen var grusom og et tegn på at jeg var altfor ung. Likevel begynte jeg ikke “å feste” før jeg var 18, og det er jeg veldig glad for 🙂

  7. A: Åh shit, så koselig gjort av deg, A! Nå ble jeg skikkelig glad 🙂

   Klumpete Ecco-sko :’D HAHAHA

   Jeg lover å aldri reklamere for de skoene!! Ei polyesterklær!!

   KLEM TIL DEG, håper du får en fin fredag <3

  8. Kristine Ullebø: Men hva med klær fra louds? Det er jo ganske vanlig med polyester i sportsklær .. Det hadde vært fint om det stod noe om sammensetningen til klærene på louds foresten, det er noe jeg har lurt på ganske ofte når jeg har vært innom siden og sett noe fint:)

  9. anonym,comment: Treningsklær er fortsatt treningsklær for meg, da får jeg heller bare være et dårlig forbilde som trener i en PUMA-tights om noen mener det 🙂

   Angående sammensetningen av stoff i klærne til LOUDS så skal jeg ta det videre, det har jeg faktisk tenkt selv mange ganger! Fint å vite 😀

   Ha en fin helg <3

  10. Kristine Ullebø: Mener ikke st du er dårlig forbilde;) du gjør mer enn mange! Så bra, det er fint å vite når man først skal kjøpe noe om det er bomull eller i hvert fall resirkulert polyester

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg