livet med kontaktlinser og test av vegansk ost

Inneholder sponset produkt

God lørdag! Hei fra kjøkkengulvet mitt. Dette er verdens beste jeans, Nudie Jeans, du finner dem i Hegdehaugsveien på Majorstua. Har kun dette paret, så jeg tror kanskje jeg skal gi meg selv et nytt par i julegave i år. De sitter helt sjukt bra på, og selv jeg med liten rumpe – får rumpe i disse. Alltid fått masse kompliment når jeg går med dem :’) Har dere en fin lørdag så langt? Jeg er straks på vei ut døra, jeg tenkte å ta med meg en kaffe på veien til optikeren, jeg skal nemlig på kontroll-time i dag, bare for å sjekke at alt er som det skal. Og så: skal jeg velge ut briller. Jeg trenger hjelp fra dere, jeg skal ta bilde av de to det står mellom og lage et eget innlegg på det. Har aldri gått med briller før, så jeg er skikkelig usikker på hva som kler meg. Jeg bruker jo linser til vanlig nå, men det er greit å ha noen briller også, for tidlige morgener, lesing på kveldene og de dagene jeg rett og slett ikke orker å ta på meg linser.

Livet med linser går fint så langt, det er kun to ting jeg sliter litt med: av og til klarer jeg ikke å skjønne om jeg har de på riktig vei (konkav / konveks), så jeg blir stående å snu på de i evigheter helt til begge veiene føles feil. Mamma sa jeg ville merke det når jeg har tatt de på feil, men jeg har litt problem med det helt ærlig…? Og så blir jeg skikkelig tørr i øynene mot kvelden, men det har jeg hørt er vanlig i starten.

Det er sinnsykt deilig å kunne se verden, i alle fall.

I dag må jeg tipse dere om to ting!

Wasa sitt Chia & Havsalt-knekkebrød. Nam!! Det var Sari som kjøpte det da hun var her, og hun sa jeg kom til å digge det: jeg digger det. Dette kommer fra en som har høye krav til knekkebrød. (For knekkebrød er ikke “bare knekkebrød”)

Dere vet jo at ost har vært den ene matvaren jeg har hatt problem med å gi slipp på på veien mot et 100% plantebasert kosthold, jeg elsker ost, Jarlsberg er livet brukte jeg å si. Nå bryr jeg meg mer om livet til dyrene og planeten vår. Jeg har testet ut den veganske osten Go’ Vegan, etter å ha blitt tipset fra dere! Helt ærlig er jeg litt små-skeptisk til veganske erstatninger, men denne var slett ikke verst. Like godt som vanlig ost? Helt ærlig, nei. Annerledes konsistens, annerledes smak, men jeg fikk likevel følelsen av at jeg spiste ost, og når jeg smeltet den ble den enda bedre.

Jeg har aldri vært noe fan av skivet ost da, så neste gang skal jeg kjøpe den i blokk i stedet.

(Sponset gullkniv) JEG HAR FÅTT MEG BAMBUS-BESTIKK! Dette er det jeg pratet om her forleden. Så, så fint. Jeg elsker det 🙂 Jeg skal vise dere hele serien! Det er fra Fransk Bazar som ligger i Grüners gate 5 på Løkka. En bruktbutikk full av franske vintage-skatter! Verdt å ta en titt.

27 kommentarer
  1. Åh, slet selv med linser i starten!
   Men, et lite tips: tror de fleste linser har tall ytterst på kanten – 123. Når man ser på linsene fra “utsiden” skal man lese 123 riktig vei, og når linsene er bøyd feil vei vil det være speilvendt!
   Synes selv tallene kan være vanskelig å finne, men går greit når man holder de opp mot lyset <3

  2. Tips for å få linsene riktig vei er å ikke snu de fra den bøyen de har i boksen. I boksen har den riktig “Bøy”, så bare ikke snu den.
   Og briller er absolutt lurt. Selv fikk jeg et slags gnagsår under øyelokket fordi jeg hadde gått med linser så mye.. Er egentlig bare anbefalt å bruke maks 8 timer om dagen..

  3. Hei!
   Et lite tips fra en optiker: ta taco-testen! Da klemmer du litt på linsa, og ser hvordan den bøyer seg.
   Her er bilder som viser litt bedre: https://www.google.com/search?q=contact+lens+taco+test&client=firefox-b-ab&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=9XyLAypXekgvYM%253A%252CKGhwhLrNcWmSSM%252C_&usg=AI4_-kT3VLpFDQK9AHMAWigqjRSzj6098w&sa=X&ved=2ahUKEwiTif_Zke3eAhUFlSwKHd6mCJEQ9QEwAXoECAEQBA#imgrc=9XyLAypXekgvYM:
   I tillegg kan du se, som noen over skrev, at det står 123 riktig vei – men vær obs, ikke alle linser har denne markeringen.
   Og ja, de ligger ofte riktig vei i esken, men ikke alltid – så ikke stol 100% på det. Tacotesten er veldig grei når du har gjort det et par ganger. Ellers kan du alltids spørre optikeren om noen tips når du er der på kontroll.
   Lykke til!

  4. Brukt linser i 6 år nå og må alltid bruke briller på kvelden, nettopp fordi de som du skriver blir veldig tørre… Så er nok lurt med et par briller ja 🙂

  5. Du må smake den fornyede smaken av samme type ost, den er noe helt annet! Synes den der smakte plast. Men hvis du prøver den i blokk så er den mye bedre, eller i det minste den nye fornyede skive-pakken. Den står det ny og bedre på eller noe. Forskjellig oppskrift. Blokk er uansett best synes jeg 🙂

  6. Husk at linserne ikke må have en skarp og spids kant – de skal lave en pæn bue. Og hvis du får dem forkert i, er du slet ikke i tvivl!! Jeg satte dem forkert i mange gange i starten, og det gør så ondt når man blinker, at man ikke kan få dem ud hurtigt nok 😀 Plus jeg får også tørre øjne sidst på dagen, men Systane Ultra øjendråber hjælper mig meget 🙂

  7. Hei, tenkte å nevne siden du ønsker å gå over/prøve plantebasert kost, at Solo dessverre ikke er vegetar/vegansk… Den og blant annet Urge inneholder fiskegelatin.. Cola, Pepsi, Fanta, First Price og Sprite er good to go. Syntes selv at det er ordentlig kjipt det med Solo :'(((

  8. I’ve been wearing contacts for the past 8 years, trust me, you’ll get used very quick to the whole concave/convexe thing, and also, you’ll feel it as soon as you get it wrong, it’s impossible to have them on the wrong way, you’ll start crying your eyes out as soon as you’ve got them 😉
   I’m a vegetarian but I have to admit that the one thing keeping me from going Vegan is definitely cheese, I love it way way way too much, and I know right now I just can’t live witthout it !
   Lucie,
   http://thefrenchpier.blogspot.com/

  9. Anja: AH! Det suuuuuger!!! Jeg må lese meg opp på fiskegelatin.

   Fader ass 😛 Får heller gå over til Pepsi etter hvert da, så sykt irriterende at de må putte animalske ingredienser i en BRUS!!?

   :@

  10. Som andre over her sier: den nye oppskriften er bedre. Har ikke smakt de nye i skiver, men har et tips for den i blokk (syntes selv ost var vanskeligst å gi slipp på): jeg synes den er best å bruke oppvarmet, og mitt tips da er å raspe den istedenfor å ha skiver. Da blir den mindre «gummiaktig» 😊

  11. Kristine Ullebø: VET! Men leste at det var fordi fiskegelatinen holder fargen og brusen fra å skilles. Artikkelen sa at det var veldig vanlig i gul brus, da Solo og Urge.

  12. Hei! Ville bare dele at say cheese norway har utsalg i Oslo. De er et ysteri som også selger veganske oster de lager selv! Verdt å sjekke ut ☺️

  13. Anbefaler og kjøpe linser med ekstra fuktighet. Jeg har brukt linser i 8-9 år og sleit mye mye tørre øyne i starten. Har testa mange forskjellige typer før jeg fant de som passer best til meg. Jeg bruker «Dailies Total 1» dagslinser. Har nå brukt de i ca 4 år og Sliter sjeldent med tørre øyne/kanter med disse. Det skjer selvfølgelig et noen ganger, hvis jeg har sett mye på skjerm, vært i rom med tørr luft o.l. Men anbefaler virkelig de linsene, litt dyrere men det er verdt det!! Brun pakke 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg