siste prøve før ferie

Et bilde av meg fra helga. Jeg fant en gammel bukse på lofte som jeg er blitt madly in love with, gleder meg til å vise dere hele! Har tatt noen bilder som kommer veldig snart :-))

Hei fra meg! Jeg tenkte bare å titte innom kjapt, jeg må sette meg ned og øve til en muntlig prøve vi har i tysk i morgen. Læreren min har sagt at jeg får 5 i tysk så denne vil ikke være avgjørende for meg, derfor har jeg ingenting som pusher meg til å øve, og det er det som er så dumt. Kan ikke få to’er, liksom! Men det er sååå deilig at vi får standpunktkarakterene nå, jeg er superfornøyd med innsatsen min dette året. Neste år vil jeg prøve å få seksere på kortet, for i år har jeg ikke fått en eneste sekser. Ikke at det er dårlig, men jeg vil veldig, veldig gjerne ha et par på kortet. Men før jeg begynner skal jeg ringe Håkon, og så må jeg fikse hotell i Bergen – skal nemlig dit ganske snart. Hvis alt går etter planen, så klart.

Jeg har tenkt å stikke innom her senere i dag også, så vi snakkes. Håper dere har en fin søndag! Er dere ferdig med alt skolearbeidet nå, eller har dere mer igjen før ferien?

fjellgeiter

God morgen! Til tross for en tidlig morgen har jeg enda ikke klart å få ut dette innlegget. Uff, noen ganger er jeg så treg! Jeg har styrt med litt forskjellig skjønner dere, alt fra å sortere sminken min til å teste ut nye hårfrisyrer. Jeg har nettopp fikset en slik “innbakt” flette i luggen, husker dere når det var favorittfrisyren på barneskolen? Haha!

Gårsdagen! Det ble en lørdag utenom det vanlige, for i går trente jeg faktisk i 4 og en halv time, haha. Startet morgenen med en joggetur i motbakke, og så møtte jeg Guro og Synnøve for å gå på Hafstadfjellet. De bakkene er så sinnsykt, sinnsykt bratte…?! Her snakker vi melkesyre, ass! Når vi nærmet oss toppen måtte vi gå i snøen, så vi ble ganske våte, men så fort vi nådde toppen var vi fornøyde. Det jeg digger med å gå på fjellet er man KAN ikke gi seg halvveis, for da får man ikke med seg den fine utsikten på toppen. Det er liksom hele greia, å ta bilde på toppen og skrive seg inn i turboka 🙂

Synnøve, Guro og meg, mine sporty babes

Helt siden jeg var liten har jeg likt å gå på fjellet. For ikke så lenge siden fant jeg faktisk en bok fra barnehagen hvor det er masse bilder av meg som gikk på tur med et stoooort smil om munnen, haha!

Jeg vet ikke hvor mange ganger vi forsøkte å ta et brukbart hoppebilde, men vi skal ha creds for forsøket da, i alle fall.

Vi gikk en annen vei ned igjen, så til sammen brukte vi tre og en halv time før vi var hjemme igjen. Da var det rett i tørre koseklær, og så kjørte vi straka veien til butikken for å handle inn wok-ingredienser. En herlig lørdag, rett og slett!

just did it

Enten trener jeg ikke på ukesvis, eller så går jeg på fjelltur to ganger om dagen. Haha, hva da mellomting? Nå skal jeg på fjelltur nummer to: Hafstadfjellet sammen med Guro og Synnøve! Jeg har ikke gått der på evigheter, husker jeg pleide å gå der mange ganger i fjor og i forfjor. Man kan velge to veier opp, enten en slakk, lengre grusvei, eller Bystien som vi kaller det – og den går rett opp og helt forferdelig, haha. Jeg digger den, da! Man blir fortere sliten og man kommer fortere opp, akkurat slik jeg liker det. Foretreker effektiv trening 🙂

Bukse og genser fra Nike, kjøpt på Junkyard. Jeg er helt forelsket i disse joggebuksene! Ble så glad i den svarte at jeg måtte gå til innkjøp av samme, bare i grå. Just do it, it said, so I did it :-))

Nå må jeg komme meg avgårde, vi snakkes!

pattern bikini

Nå er det vel på tide å gå til innkjøp av sommerens bikinier! Jeg har heldigvis et par fra fjoråret, pluss Triangl-bikinien jeg kjøpte rundt jul, men jeg føler bikinitrenden skifter hvert eneste år, jeg. I fjor var det push up-bikinier for alle penga (haha, for min del i alle fall), men i år har de enkle trekantbikiniene komt tilbake til butikken igjen og jeg elsker det.

Si hei til mitt nyeste innskudd i samlingen, fra IvyRevel. Jeg er helt obsessed med dette mønsteret. Underdelen oppfyller også et viktig krav, nemlig at den har rysjer på rumpa!

I dag våknet jeg relativt tidlig, og siden jeg hadde så god tid tok jeg meg like greit en joggetur! Det er sjelden jeg trener før frokost, men i dag var jeg ikke så sulten når jeg våknet, så jeg ga det et forsøk. Vet ikke helt om det er min greie egentlig, føler jeg går på tomgang når jeg løper på tom mage. Men men, nå er joggeturen unnagjort, jeg har dusjet og jeg har spist. Dette klokka 12 på en lørdag! Ikke værst, spør du meg.

10 minutter unna kris jenner

Da jeg og Pål stod på brillebutikk for å kikke på solbriller i dag fikk han plutselig mail om at han hadde fått tildelt vertsfamilie. Herregud, vi løøøøp ut av butikken, kjørte hjem til han og slukte alt av informasjon og bilder. Jeg er SÅ gira på han sine vegne! Han skal bo i Callabasas i LA, hvor sykt er ikke det? Enda sykere: han bor drøye 10 minutter unna Kris Jenner sitt hus. Can we just take a moment? Det er type like langt fra vertshuset hans til Kardashian-familien, som det er fra meg til skolen. Han kommer til å få et helt magisk år i USA, det er jeg helt sikker på.

Dagen har altså gått i solbrilleshopping og diverse. Har også fått unnagjort et telefon-møte, og det passet virkelig perfekt at vi hadde fri fra skolen i dag. Jeg digger forresten hvordan alle samarbeidspartnerene mine blir sjokkert over at jeg går på skole?? Jeg er sånn “Sorry for my delayed answer, but I’ve been busy with exams” og de bare “Oh, you go to school?”. Haha. Har dere sett det samme i kommentarfeltet mitt på instagram? “What is you job? What du you do?” Altså, JEG GÅR PÅ SKOLE. Haha, enkelte tror at jeg går rundt og tar bilder av meg selv liksom. Vel, slik blir det neste år!! :-))

Ja ja. Jeg kom hjem for ikke så lenge siden, og har nettopp spist meg god og mett på den obligatoriske fredagstacoen.

Skjørt IvyRevel // Bustier Runwaydreamz // Sko Public Desire // Fuskepels Bik Bok

mornin’ glory

Frifredag, wohoo! Jeg begynner sakte men sikkert å bli veldig vant til disse korte skoleukene, haha. Når man har 3 skoledager i uka, og timene stort sett består av å chille, DA nærmer sommerferien seg. I går gjorde jeg veldig lite, bare fikk unnagjort en del i mailboksen. Jeg har nettopp planlagt en ny tur i sommer – forteller dere om alt sammen når det er bestilt. Gleder meg en hel haug! Jeg kommer sikkert til å ende opp med å ikke være hjemme i sommer, haha. Men for to-tre år siden når jeg ikke reiste så mye pleide jeg å kjede meg såå mye i ferien, så derfor liker jeg å ha mest mulig reising og planer på agendaen. Livet er for kort til å sitte hjemme og kjede seg, retten og sletten!

Jeg spiste en sen frokost i dag, før jeg fikset meg og dro ut for å fotografere med mamma. Nå skal jeg hive meg i bilen og dra til byen med Pål for å se på kamerautstyr. Han skal ha nytt kamera til utvekslingen neste år (LA for faen!!! Jeg vil bli med han!!), og jeg har selv et par småting jeg må se på. Jeg håper også på å få klipt meg i dag eller i morgen, men så langt ser alt ut til å være fullt. Aaargh! Håret mitt er superslitt og JA jeg ser det, haha, holder på med saken.

Ciao!

cheers, weekend!

Jeg fatter det ikke, haha. Før kunne jeg legge meg 1-2 om natten, og fortsatt våkne av alarmen min neste dag. I går la jeg meg ti minutter over tolv, hovedsaklig fordi jeg hadde en sinnsykt lang telefonsamtale med Håkon (om fremtiden!!! BRING IT!!), og i dag tidlig forsov jeg meg tre kvarter. Det endte likevel veldig bra, selv om jeg aldri trodde jeg skulle rekke det. Det som er så rart med meg, er at de gangene jeg forsover meg og så vidt rekker skolen, er de gangene jeg pynter meg. Så i dag hadde jeg på meg kjole, haha.

Skoledagen gikk unna i en fei. Vi gjør jo ingenting i fagene lenger, så i mediatimen fikk jeg, Emma og Guro lov til å dra i studio og ta bilder. Gøy! Det er nesten synd at jeg ikke har media som fag neste år, for lærerene vi har er virkelig supergreie.

Getting ready for photoshoot in Stockholm <3

Nå har jeg helg! Det er fordi 3. klassingene på skolen har eksamen i morgen, så vi får fri. Noe så herliiiiiig! Jeg har litt jobb som må gjøres i dag, har blant annet et innlegg som skal skrives, og en tur som må bestilles. Og dere?! Jeg kjøpte meg nytt kameraobjektiv i går! ENDELIG! Etter mye leting endte jeg opp med Sigma 18-35mm f/1.8, og det skal bli så sinnsykt digg med et vidvinkel-objektiv etter to år med 50mm. Bloggingen kommer til å bli mye mer variert da, og det blir hundre ganger enklere for meg å ha med kameraet når jeg er utenfor huset. Gled dere, folkens! Jeg bestilte på nett, så jeg tipper det kommer i løpet av neste uke.

er jeg ginger?

Jeg fant nettopp et bilde av meg selv på instagram, hvor personen hadde tagget #gingergoals i captionen. Altså… Når ble jeg ginger? *Klø seg selv i hodet* Og det får meg til å lure på hva definisjonen på ginger egentlig er? Jeg har alltid sett på det som en person med oransje (altså oransje, nærmest rødt) hår, lys hud og massevis av fregner. Jeg har jo “rødt hår”, men jeg har aldri sett på meg selv om en ginger. Null vondt ment mot de som er det, hallo! Men jeg har jo brunt i håret mitt, og blir i tillegg superlett brun. Så jeg vet ikke jeg – hva mener dere? Er man ginger dersom man har rødskjær i håret, eller må man være veldig lys i huden, ha fregner og full pakke?

Når det skal sies så er jeg veldig stolt over å være rødhåret, selv om det har blitt mer brunt med årene, da. Det er jo en grunn til at jeg aldri har farget det. Jeg synes jeg kler det, rett og slett! 🙂

Vel, over til noe heeeelt annet.

Hvor fin er ikke denne bh’en? Jeg fant ut at jeg trenger å skjemme meg bort en gang i blant, og nytt, fint undertøy er luksus for meg. Man føler seg så sabla mye bedre! Nå i det siste har jeg vært skikkelig opptatt av at undertøyet mitt skal matche faktisk, haha. Så ukens tips om dere trenger en liten feelgood-boost: finn deg en sinnsykt fin bh og KJØP den. Vi jenter fortjener å føle oss fab 😉

ukens spørsmål #77

Hvorfor har du ferie så tidlig?
Det er fordi jeg kom opp i skriftlig eksamen og er ferdig med det. I 2. klasse på videregående kan vi bare komme opp i enten muntlig eller skriftlig eksamen, så de som har unnagjort skriftlig trenger ikke møte opp på skolen etter 5. juni.

Hvordan er Triangl-bikiniene i størrelsen?
De er helt normale. Jeg bruker XS og har denne i XS, og som dere ser sitter den fint. 

Hvilke karakterer får du i avgangsfagene?
Jeg tror jeg får 5 i alle! Hadde håpet på 6 i tysk, men 5 er alright. (Og nei, nå sa jeg ikke at 5 er en dårlig karakter, men jeg hadde 6 i tysk i fjor og derfor er det ikke like gøy å gå ned til 5 når det faktisk kommer på vitnemålet. Alle har forskjellige mål og en 5’er kan være sykt bra for noen, mens det kanskje ikke er akkurat det man håpet på for enkelte.)

Hadde du og broren din like godt forhold før han flyttet ut?
Hm, det som er så rart at jeg nesten ikke husker tiden han bodde hjemme?? Jeg kan liksom ikke huske at jeg kom hjem fra skolen og at han gjorde det samme, haha. Men vi har alltid hatt godt forhold, egentlig! Når jeg gikk på slutten av barneskolen og han gikk på ungdomsskolen pleide vi alltid å sykle til butikken og kjøpe sjokoladepudding og vaniljesaus, det var så standard oss. “Sp og vs” kalte vi det, haha! (Vi måtte liste oss opp på rommet eller spise det om natten slik at mamma og pappa ikke merket det, for de ble så sure når vi spiste usunnheter i hverdagen) Men jeg tror vi fikk enda bedre når han flyttet ut, ja. Jeg har jo vært i Bergen og besøkt han en del ganger, og når han kommer hjem er det alltid kjempegod stemning. (Sett bort ifra de gangene vi krangler som faen, for ja, det gjør vi) Vi prater på Facebook hele tiden og ringes også en del, så vi har like bra kontakt nå som vi hadde før, om ikke bedre. Håkon er kanskje den smarteste jeg kjenner, både sosialt og skolemessig, så om jeg trenger hjelp vet jeg at jeg alltid får det hos han. Det kan være alt fra venninneproblem, til et spørsmål i matte, til en mail jeg ikke vet hvordan jeg skal svare. Hvor mange ganger jeg har ringet til han og vært helt ifra meg? Det er ikke få, haha! Men han vet ALLTID hva jeg skal gjøre, og jeg er dritglad for at jeg har en sånn person. Lurer på hva folk gjør uten en Håkon liksom?? For meg virker det skikkelig rart å ikke ha et åpent forhold til storebroren sin. Vi planlegger også litt (veldig) kule ting som vi tenker å ta fatt på etter videregående, så vi er SJUKT gira begge to. Let’s roll!!

Do you have 13 years of school in Norway? Are you going to finish school this year or next year?
Yes, we have 10 year with primary school, and then we have 3 year on high school. I’m soon finished with my second year on high school, so I have one year left before I’m finished. Then I’m FREEEE!!! Well, I’m going to study at university really quick though. I think. Not quite sure yet, haha. It depends – maybe I” start modelling for real? You never know what the future brings.

How is the graduation called?
We don’t have graduation like they have in U.S, it’s different here in Norway. Student who graduate are called “russ”, and they celebrate from 1st of May to 17th of May. They wear red pants (you have to wear it all 17 days), make groups and name a bus og van and then they party continually. People are drinking in the everyday as well, not just in the weekend, and then they come hangover (or drunk…) on school the next day. Party all day, every day! Haha, it’s super fun and I literally can’t wait until it’s my turn.

Jeg har alltid hatt lyst å bli modell. Lurer på hvordan du klarte det? Er det mye press?
Jeg har ikke blitt signert med Wilhelmina som byrå enda da (så sånn sett ser jeg ikke på meg som en modell enda), men jeg er jo signert med Blogfaces (Global Model Scouting) – og det blir spennende å se om det blir noen oppdrag fremover. Jeg ble oppdaget via instagram, men den tradisjonelle måten er jo egentlig å bli oppdaget på gata eller sende inn bilder og søknad til et byrå selv. Det er garantert mye press i modellbransjen ja, og om jeg får muligheten til å teste ut modell-livet for real kommer jeg nok garantert til å kjenne på det. I Blogfaces tror jeg ikke det blir press på den måten, for der handler det ikke om størrelse, vekt, høyde og mål. Men om jeg drar til LA eller NY for å gjøre castings eller jobber? Japp. Tricia (modell-agenten min i Wilhelmina) fortalte meg at det er veldig tøft og at man må tåle å bare bli sett på som et objekt. For det er nemlig bare et objekt man er. Du skal se sånn og sånn ut, og om du ikke gjør det, synd for deg liksom. Hun jeg delte rom med i Stockholm fortalte det samme – når hun jobbet som modell fikk hun beskjed om å ikke gå mer ned i vekt, men at hoftene hennes måte bli smalere. Altså, dere skjønner hva det går i. Det er garantert tøft, men det virker samtidig SÅ gøy, så jeg bare må teste. Om jeg synes det er pyton, så har jeg i alle fall prøvd, og da slipper jeg å angre når jeg er gammel.

Hvor kjøper du shortsene dine fra Levi’s?

Denne er fra Batoko

Og denne er fra Imso. Digger begge to!

Drikker du Pepsi Max hver dag?
Ehh… Ja.

Hvordan tjener man penger på instagram, og hvor mange følgere må man ha?
Usikker på hvor mange følgere man må ha eksakt, men om du vil kunne tjene litt burde du vel ha godt over 50 000, tipper jeg. Jeg har et eget skjema for prisliste på instagram, så når en kunde sender meg mail og spør om jeg vil ha det og det produktet, sender jeg dem prislisten og sier at jeg tar betalt per post. Ellers har jeg også et firma jeg samarbeider med, som skaffer meg kampanjer og er et mellomledd mellom meg og kunden.

Hvilken karakter fikk du på 1T?
Jeg fikk 5!

Hvor mange timer jobber du med bloggen hver dag?
Det varier veldig, men rundt 4-6 timer. Ofte mer enn det også. Verdens aller beste jobb, uten tvil!

Om dere har spørsmål til neste gang, så setter jeg stor pris på om dere samler de her – da blir det mye enklere for meg å finne frem! :-))

7 skoledager igjen før ferie

Eehh, jeg har sommerferie om 7 skoledager? Altså neste fredag??? Tydeligvis har vi som kom opp i skriftlig eksamen ferie neste fredag, altså 5. juni. Haha, det er jo helt latterlig tidlig! Og jeg som trodde denne sommerferien kom til å bli chill forresten. Jeg har allerede mange planer, faktisk så mange at jeg begynner å få dårlig tid. Men det tar vi senere! Jeg tenkte kanskje å lage et innlegg hvor jeg forteller hva jeg skal i sommer? Men det er enda en del brikker som må på plass, så vi venter litt til! 🙂 I dag har jeg fått unnagjort to innleveringer, og det er SÅ DEILIG. Jeg er den typen som hater å ha ting hengende over skuldrene, klarer ikke å konsentere meg skikkelig om andre ting da. Nå har jeg bare en muntlig presentasjon i tysk igjen, og så er jeg ferdig med tysk og 2. klasse for alltid. Hallelujah.

Her er mine musthaves når jeg sitter og jobber. Kan noen stoppe meg, forresten? Jeg vet jeg har pratet enormt mye om disse bananchipsene dekt i yoghurt, men de er søren meg helt guddommelige. Jeg måtte selvfølgelig kjøpe med meg stor pose da jeg var i Oslo for to dager siden. Det er virkelig den perfekte snacks, spesielt om man er på farten og trenger rask energi. Har alltid med meg disse når jeg er ute og reiser, for jeg har lært hvor kjipt det er å sitte på flyet med lavt blodsukker. Altså, det skjer ikke at jeg bruker 55 kr på Vestlandslefse. Til dere som spør hvor man får kjipt disse forresten: 7 Eleven. Har allerede svart på det, men folk lurer fortsatt, haha. Dere må jo tro at jeg driver skjult reklame snart. (Det gjør jeg altså ikke)

Nå sitter jeg i telefon med Veronika, og ja, det hender faktisk ofte at jeg prater i telefon samtidig som jeg blogger. Vi lager planer for sommeren, og altså, jeg gleder meg så sinnsykt!! Vi fikk nettopp vite at det er Charli XCX som skal spille på Summeranza i London i sommer, og jeg og Veronika skal bo på et kjempefint hotell som ser skikkelig britisk ut, sammen med journalistene, bloggerne fra de andre landene og EF-gjengen.

En liten throwback til Kypros ♥