today’s outfit

adlinks

Bomber jacket HERE, shoes HERE, sunglasses HERE, belt Verge Girl, jewelery Nasty Gal, dress Nakd

Jeg sa jeg kom til å bruke dette beltet mye… 🙂

I dag har jeg hentet en pakke på posten med klær jeg bestilte fra Nelly. Jeg har laget søtpotet-pizza med mamma. (NAM! Anbefales!) Hjulpet Ingeborg med den nye mobilen hennes, og siden jeg er den eneste i familien som har peiling på iPhone utnyttet jeg det ved å tvinge henne til å ta bilder av meg som gjengjeld for at jeg hjalp henne med mobilen. HEH. Pratet også med Guro som er bortreist i en time på telefon, superkoselig. (Ikke les det som kommer nå om du spiser) Last but not least, jeg leverte en avføringsprøve hos legen for å sjekke om jeg har fått parasitter i kroppen etter Dubai-turen. HAHA. Sorry, jeg måtte bare si det. Hvorfor skal slike ting være så tabu, egentlig? At man ikke ønsker å prate om det fordi det kanskje ikke er så innmari fristende er greit, men det er jo ikke flaut på noen som helst måte. Altså, Beyoncé går på do hun også.

Nå gleder jeg meg til broren min kommer hjem om noen dager!! Vi skal finne på så mye gøy.

Hva synes dere om antrekket?

sunne sjokotrøfler

I dag skal jeg dele en fantastisk digg oppskrift med dere! Åh, som jeg har gleeeedet meg til å vise dere disse sjokotrøflene. Er det trøfler man kaller det? Sjokokuler passer kanskje bedre, jeg vet ikke..? Ja ja, samme det. En kveld tidligere i uka fikk jeg skikkelig lyst på noe godt og søtt, men vi hadde ikke noe snacks i huset… Selv etter å ha lett på alle gjemmestedene til mamma og pappa. Jeg og søskene mine pleier å gå på godtejakt her i huset, og jeg vet ikke hvor mange LÆTTIS plasser vi har funnet sjokolade som mamma og pappa har gjemt bort, haha. De to beste gjemmestedene må vel bli i grillen og bak bøkene i bokhylla… 🙂 I hvert fall, jeg bestemte meg for å lage noe selv av det vi hadde stående i skapet, og det endte med disse søtsakene her:

En miks av det jeg liker aller best; sjokolade, kokos og dadler!!! Mm! Det beste er at de er sinnsykt enkle å lage, og du trenger ikke mange ingredienser!

6-7 DADLER (JEG BRUKER DE FERSKE SOM DU FÅR KJØPT PÅ COOP, “LUKSUSDADLER” TROR JEG DE HETER)
1 SS ORIGINAL KAKAO
40 G VALGFRITT MEL (JEG VALGTE HALVPARTEN KOKOSMEL SOM DU FÅR KJØPT PÅ HELSEKOSTEN, OG HALVPARTEN HAVREGRYN)
LITT VANN
KOKOS

Fjern steinene fra dadlene og miks alt sammen med en miksmaster. Konsistensen skal være litt seig, slik at du kan forme kuler ut av den. Det ser du! Dypp kulene i kokos og la dem stå kjølig (jeg satte dem i boden vår) i et par timer, helst over natten.

Nyyyyt! Åh, de smaker helt himmelsk, jeg håper virkelig at dere tester denne oppskriften. Disse sjokokulene er et mye sunnere alternativ til godteri og kan nyte med god samvittighet. Du trenger nødvendigvis ikke bruke havregryn slik jeg gjorde, men jeg synes det smakte veldig godt med det i.

this belt tho

Shoes from Nelly HERE (adlink), jumpsuit and belt from Verge Girl

Husker dere at jeg pratet om en nettside jeg fant for en stund siden, som har klær i AKKURAT min stil? Verge Girl! Oh my GOD. Jeg tror jeg har bladd gjennom hele nettsiden, fytti rakkern for noen klær. Får meg til å ville hive alle klærne mine og starte et helt nytt walk in closet med klær fra bare den siden, haha. Jeg har fått dilla på den litt “rocka” stilen i det siste. Skinn, svart, massevis av detaljer i gull og sølv. Jeg vil heller se kul ut, enn søt ut, om dere skjønner? Akkurat nå tror jeg at jeg er en mellomting, men jeg jobber fortsatt med å finne stilen min. Jeg har en egen mappe på mobilen som heter noe så enkelt som inspirasjon, og der samler jeg massevis av screenshots på Instafram fra antrekk og ting jeg blir inspirert av i klesveien.

Tidligere i dag var jeg en tur og besøkte Vemund for å hjelpe han med å ta noen bilder. Koselig å catche up! Skulle egentlig en tur ut i dag, men jeg kjenner at det blir godt med en slappe-av-kveld, jeg. Eller jobbkveld. Denne ferien har startet veldig rolig, med lite festing og mye jobb, og det er egentlig helt greit, i og med at jeg har så mye planer senere i ferien. Forrige gang jeg var ute var jeg seriøst et vrak dagen derpå, så jeg gleder meg allerede til å våkne tidlig i morgen, i topp form og klar for å gripe en ny dag. Jeg ELSKER morninger! Utenom de gangene jeg har vært ute, da… Haha. I RT gikk det fint da, men da stod jeg jo opp 06:30 og klarte ikke å tenke klart, så det var liksom ett fett.

Og ja, angående RT… Jeg har begynt å svare på spørsmålene deres 🙂 Masse interessant og gøy dere spør om, haha.

2am thoughts

Jeg har begynt å tenke på hvordan jeg vil innrede rommet mitt i Oslo. Bestilte nettopp en marmorklokke på nett, som jeg ikke lenge etterpå kom på at jeg ikke burde/kan henge opp noe på veggen når jeg leier, og ikke eier. Finner nok en smart måte å løse det på uansett, den var superfin i alle fall. I tillegg bestilte jeg den obligatoriske Chanel-boka, som jeg så klart ikke skal lese, men pent bruke som pynt på skrivebordet mitt og som inspo-bilde på Instagram. Hva ellers, liksom. Føler jeg burde si at jeg tuller nå, men det gjør jeg ikke.

Apropos rommet mitt. Jeg klør i fingrene etter å få orden på “kontor”-sakene mine. (Og nå lurer jeg på hvorfor jeg setter det i hermetegn, for det er jo kontor-saker. Det var vel bare for å unnskylde meg selv, for jeg vet at enkelte synes det er teit når en blogger ser på bloggen sin som en seriøs jobb…) Men ja, permer, dokument, utstyr. Den slags. Jeg har søkt litt rundt på weheartit og funnet inspirasjon til kontor, og selv om rommet mitt sikkert ikke blir så stort, skal jeg gjøre det beste ut av det. Jeg har kikket på nett etter fine permer, for jeg er lei av de røde jeg har nå. Jeg vil ha hvite. Og jeg skal ha én perm for regninger, én for kontrakter og én for alt annet. Jeg vil få orden på alt dette, NÅ. Men jeg tror slike ting er best å fikse når jeg har kommet meg til rette i Oslo.

Tidligere i dag prøvde jeg litt bikinier, for det har seg jo sånn at jeg nå har fått litt mer pupper. Nei vent, litt mer PUPP. Jeg var seriøs da jeg sa at det ene brystet mitt har vokst betraktelig. Veronika og jeg har en evig lættis greie sammen når det gjelder boobs (Gud var sparsommelig på oss når han delte ut bryster), og når jeg kom på besøk til henne i helgen var jeg sånn; hallo, KJENN PÅ DEN. Det er en… pupp!!! Det gjør vondt når jeg løper ned trappa, og jeg får kløft når jeg har på meg BH. Kanskje det ikke er innafor å si det, men jeg har aldri tatt så mye på mitt eget bryst som jeg har gjort de siste dagene. Jeg blir fascinert. Det store spørsmålet er… når skal det andre begynne å vokse?

Her om dagen møtte jeg på en eks-venn. En uvenn? Fiende? Hva kaller man det når man er 19 år? Nei, eller, en person jeg ikke har kontakt med lenger. Det slo meg at jeg ikke bruker en kalori, ikke en tanke, på det lenger. Det plaget meg ikke å møte personen. Jeg vil ikke ha kontakt igjen, men jeg føler heller ikke behovet for å være frekk/slem/eller noe slikt. Jeg… bryr meg bare ikke. Før ville jeg tenkt over hvordan jeg skulle oppføre meg, om jeg skulle se ned i mobilen eller ja, hvordan jeg skulle se mest mulig care ut. Nå bryr jeg meg ikke. Det har jeg for så vidt ikke gjort på lenge, men i dag, akkurat nå, slo det meg. Det er deilig.

Dette huet her, altså. Mye som foregår her om dagen.

takk, mamma og pappa

I dag ryddet jeg og mamma alle klærne mine på loftet. Gamle klær, sånn helt fra 7. klasse. Noen ting skal lillesøsteren min arve, noen ting kaster vi siden de ikke er brukelige lenger. Er jeg den eneste som føler enkelte klær bringer frem skikkelig mange minner? Oppi den svære haugen fant jeg en lilla, stripete genser som jeg og mamma bestilte fra sommerkatalogen til H&M da jeg gikk på barneskolen. “Jeg husker at du brukte denne så mye” sa mamma til meg, og det gjorde jeg søren meg også, haha. Tror det var en favoritt i klesskapet i 3-4 år.

Ganske rart å se tilbake på det nå. Som blogger kan man så og si få sponset hva man vil, jeg blir kanskje kontaktet av 10 ulike klesbutikker hver dag som ønsker å sende klær til meg i posten. Jeg kjøper som oftest klærne mine selv da, vel og merke, men likevel, som 13-åring ville det vært helt uvirkelig for meg. Jeg hadde sjelden mye lommepenger å rutte med, det var stort sett mynter og noen sedler etter bursdag og jul det gikk i. Jeg lette alltid etter skatter på salg, og switchet ofte klær med venninner. Åh, jeg husker den sommeren på ungdomsskolen jeg gråååt meg til en shorts på Bik Bok av mamma, haha. Altså, ikke misforstå meg! Jeg har hatt den beste oppveksten jeg kunne hatt, og jeg har aldri manglet noe. Likevel har mamma og pappa lært meg hva verdien av penger er. Vi har et stort, fint hus, og mamma og pappa tjener vel akkurat det som er normalt for en gjennomsnittlig nordmann, men de har alltid vært flinke til å tenke økonomisk og bruke pengene rett – noe jeg er utrolig glad for den dag i dag.

Jeg tenker alltid over hva jeg bruker pengene mine på. Selv om jeg har mer penger tilgjengelig nå enn da, synes jeg fortsatt at en topp over 399 er dyrt. Hah. Nesten alle pengene jeg tjener går rett til en konto jeg selv ikke har tilgang til – den er det pappa som har kontroll over. Så når folk spør meg hvor mye jeg tjener, så er jeg litt sånn, jeg vet ikke helt egentlig, for å være ærlig. Jeg ser jo hvilke summer det går i, men jeg bryr meg egentlig ikke noe særlig utover det, så lenge jeg vet at pengene går til sparing.

Så takk til dere, mamma og pappa, for at dere ikke oppdro meg som en bortskjemt drittunge, haha. Det skal jeg ta med videre til mine barn.

dress like me!

adlinks

Hello and good morning! I dag har vi prosjekt rydde-alle-klærne-mine-på-loftet her hjemme. Denne dagen jeg har jeg gruet meg litt til, for å si det slik haha. Det er sååå mye klær, og i kjent stil hater jeg å måtte ta stilling til ting. Aller helst vil jeg bare la ting ligge, liksom… Men det skal bli godt å få orden – det må jeg jo før jeg flytter. Så vi skal gå gjennom alle klærne, se hva som skal kastes, hva som skal beholdes og hva som eventuelt lillesøster skal arve. Jeg tar egentlig sikte på å ikke ta med meg så insane mye klær til Oslo når vi kjører avgårde med flyttelasset, hovedsaklig fordi jeg vet at jeg kommer til å kjøpe meg mye nye klær det kommende året… Altså, jeg skal jo selvfølgelig ta med ganske mye, men om dere hadde sett alle klærne jeg eier hadde dere faktisk fått sjokk. Det er SÅ mye jeg ikke bruker. Har rett og slett altfor mye klær som ikke er helt min stil, I guess.

Nå sitter jeg og spiser frokost mens jeg finner ny musikk og blogger. Jeg har faktisk laget noe jeg aldri har gjort før her på bloggen; nemlig dress like me. Jeg har sett at Anna Edwin har gjort dette mye, og jeg finner alltid inspirasjon i det. Håper det faller i smak hos dere, om det gjør det så kan jeg jo selvfølgelig fortsette med det 🙂

 

 

 

 

fancy greier

Her om dagen var jeg i byen og kom over denne duppedingsen som jeg har ønsket meg lenge:

En spiralizer! Jeg og mamma finner ofte middagsoppskrifter på nett, og noe jeg har sett mye av det siste året er oppskrifter hvor denne geniale saken er tatt i bruk. En spiralizer brukes for å lage ulike type strimler og spiraler av frukt og grønnsaker, som for eksempel squash, agurk, gulrot, eple og så videre :)

Fæææncy greier, eller hva?!

Så da kjøpte jeg den like greit, og samme dag ble det squashghetti til middag. Altså, NAM! Det vi gjorde var å steke squash-strimlene sammen med kokosmelk, eggeplomme og litt permesan-ost, ved siden av karbonadekjøttdeig stekt sammen med to bokser hakkede tomater (de du får på hermetikk-boks).

Det ble akkurat slik jeg hadde forventet; sykt godt! Mmmm! Squash er jo mye sunnere enn spaghetti, men også litt mindre mettende, så det funker kanskje best som en digg sommerlunsj? 🙂

bloggdate

Good morning, sweeties! Ny uke, nye muligheter. Denne uka blir spennende, for det er mange ting som skjer for tiden. Jeg skal kanskje signere kontrakt til leiligheten jeg skal bo i det kommende året, og så holder jeg på med en del kule ting på jobbfronten også. Woho! I dag sov jeg til jeg våknet av meg selv, og så fant jeg de første klærne i skapet og så meg ikke i speilet engang før jeg kjørte avgårde til butikken og kjøpte inn mat til en deilig frokost. Selv om jeg nesten alltid bruker sminke til vanlig, har jeg null problem med å gå sminkefri i byen – det er jeg veldig glad for. Faktisk føler jeg meg ganske fin og clean uten sminke! Ja, jeg ser kanskje litt trøttere og blekere ut, men gjør ikke alle det, da?

Her er noen bilder fra lørdag kveld, hvor vi møtte skjønne Aurora på Delicatessen. Nam! Dit blir jeg nok ofte å spise når jeg flytter om noen uker, hehe. Digger tapas, for man kan liksom velge antall retter utifra hvor sulten man er. Så selv om man kanskje ikke er innmari sulten, kan man likevel møtes og bare ta noen få retter. Uansett! Noen av dere som savner Aurora på bloggfronten? Hun har nemlig planer om å starte på igjen, yeeeey! Det var sinnsykt koselig å bli kjent med henne. Selv leser jeg jo mange blogger, inkludert Aurora sin i alle de årene hun har holdt på, og det er alltid interessant å se flere sider av en person enn bare bilder og tekst på internett. Nei, for en skjønn jente! Vi satt på Delicatessen en stund og spiste og pratet, før vi dro hjem til Veronika hvor vi hoppet i kosebuksene, hørte på musikk og hadde girltalk resten av kvelden. Godkjent lørdag.

piknik i parken med Bik Bok!

Giiiirls!

For en fiiiiin dag dette var! Jeg ble invitert på Piknik i Parken med Bik Bok, de hadde egen stand på festivalen med et par bloggere. Dro med Veronika og ble kjent med disse skjønne jentene her 🙂 God musikk og nydelig vær, kan det bli bedre? 2 glass vin ble det på meg, jeg kosedrikker sjeldent (det er edru eller fylla på meg) – men jeg ORKER ikke dagen derpå lenger, så det fikk holde. Men herregud, så mye man får gjort på én helg når man er edru! På lørdagen var vi ute av huset i 12 timer sammenhengende nesten, vi hadde noe å gjøre hele tiden. Tommel opp for slike helger! Jeg har kost meg så ufattelig mye de to siste dagene, med både jobb og ikke-jobb. Å bo hos Veronika er alltid så koselig. Det er jo bare sååå rart å tenke på at det er ren tilfeldighet at vi to faktisk møttes. Vi ble som dere kanskje vet, kjent på språkreise i 2014, da vi delte rom i 4 uker sammen. Egentlig var det en annen blogger som skulle bli sendt på den turen, men det endte opp med meg og det er jeg sjeleglad for. Lite visste jeg om at jeg skulle dele rom med min future bff, haha!

Mange av dere har lagt merke til myggen jeg har på meg, forresten.. Hehe! Jeg kan ikke fortelle dere hva jeg driver på med riktig enda, men det er i alle fall veldig spennende, og jeg vet at dere kommer til å digge det 😉

nye impulser

Jeg gleder meg til å kunne sende Veronika melding og spør om vi skal ta en kaffe om 30 min, i stedet for å måtte planlegge å møtes 4 uker i forveien. Jeg flytter snart! Tenk det. Nå har jeg blogget i lille Førde i 7 år, og jeg er så utrolig klar for å komme meg ut av den isolerte lille boblen jeg har levd i, bloggmessig. Jeg har jo ikke følt meg så veldig isolert ellers egentlig, for alt annet i livet mitt er jo i Førde. Vennene mine, familien min, huset mitt, skolen, ja, alt. Alt utenom bloggen – jobben min. Den har fått meg til å føle meg veldig langt borte fra alt, til tross for at det har gått rundt. Det har det jo! Kanskje jeg har gått glipp av et par eventer, og noen ganger har jeg måtte ta møtene mine via Skype i fritimen på skolen, men pyttsann. Nå er jeg i alle fall rimelig klar for å spre vingene og komme meg avgårde.

Jeg gleder meg!

Her er noen bilder fra lørdagsmorgenen til meg og Veronika. Vi stod opp og dro avgårde til Majorstuen hvor vi startet dagen med en nydelig lemonade i det fine været. Norsk sommer er så deilig når den er sånn her! Etter dette dro vi på festival, som jeg skal vise dere bilder fra så fort jeg får lastet over det jeg har på minnekortet 🙂 Jeg var forresten på et såååå gøy møte på fredagen! Faen, nå er jeg virkelig fylt av motivasjon og energi til det kommende året. Dette blir så BRA! Nå er jeg hjemme i Førde igjen og sitter på rommet mitt. Skal sette på Modern Family og slappe av med Pepsi Max og godteri resten av kvelden 🙂