my roomie is leaving

i samarbeid med EF Språkkurs

Jeg kommer ikke over hvor tilfredsstillende det er å bli kjent med nye mennesker. Og nå snakker jeg ikke bare om å hilse og ha en samtale, men du vet – når du virkelig begynner å bli kjent med personen og dere danner humor og interne greier sammen. Karen fra Island er en av room-mates’ene mine her på campuset, og vi har blitt utrolig gode venner på kun et par dager. Synd at hun drar i dag, for vi har det så moro sammen!! Buhu. Sykt gøy å bli kjent med mennesker fra land som for eksempel Island, Sveits and so on, det skjer nemlig ikke så ofte. Er ikke sånn at jeg er i de landene helt uten videre, liksom. Haha. Noe av det jeg digger mest med språkreise/språkkurs er at man sitter igjen med venner fra SÅ mange forskjellige land etterpå. Så om jeg drar til Island en gang i fremtiden er det bare å sende en melding til Karen og spør om vi skal ta en catch up på kafe – pretty nice huh?

Vi ligger 6 timer bak dere, så det er sikkert litt confusing for dere å lese bloggen min nå, haha. Vel, jeg sitter for øyeblikket i lobbyen med musikk på ørene og har nettopp FaceTimet med venner og familie hjemme. Magen min romler som bare det, så jeg burde komme meg avgårde til lunsj nå. Jeg håper middagsbuffeten er like god i dag som den var i går!! Hvis ikke tror jeg at jeg stikker og kjøper meg sushi over gata her 🙂Haha, plager roomien min mens hun sminker seg jeg da. SMIIIILE.

9 ting som gjør meg glad

– Når venner tagger meg i morsomme bilder/videoer på Facebook. I mean… vedkommende tenkte på meg!! Yaaaas!!

– Folk som legger til navnet mitt i slutten av en setning. “Vi snakkes da, Kristine“. Det blir brått så mye mer personlig! Er dere ikke enig? Jeg får nesten litt gåsehud inni meg når folk sier navnet mitt når de prater til meg, haha.

– Når jeg prater med en person som ikke legger skjul på at han/hun leser bloggen min. Jeg hater når jeg merker at personen anstrenger seg for å IKKE avsløre at h*n leser den, selv om jeg kanskje forstår hvorfor. Digger i alle fall når folk bare sier det rett ut – jeg synes det er kjempegøy!! Det er ikke sånn at jeg tror personen er en stalker/superfan bare fordi vedkommende nevner noe jeg skrev på bloggen for to dager siden. Jeg leser mange blogger selv, liksom. Så om du noen gang møter meg og er i en samtale med meg, ikke vær redd for å si det, jeg synes bare det er kuuuuliiii 🙂


– Å være i samme rom som en person, med musikk på, uten å prate til hverandre. Slik som nå. Jeg sitter på rommet på campuset med roomien min fra Sveits, og vi hører på Beyonce sine sanger mens jeg blogger og hun sitter på mobilen sin. Behagelig stillhet. Jeg elsker det.

– Når kofferten min ankommer rullebåndet på flyplassen. Jeg er alltid SÅ redd for at den ikke skal komme frem, så hver gang den kommer rullende hopper hjertet mitt innvendig.

– Å snakke engelsk med norske mennesker. Ikke i fulle setninger, men sånn inni mellom. Litt engelske ord og uttrykk her og der, liksom. Det er jo såååå mye enklere å uttrykke seg på engelsk, i forhold til på norsk!


– Å føle tilhørighet med en person. Du vet når man går fra å møtes på kafe en gang i blant, til å spørre: “ja, hva skal vi gjøre denne helgen da?”. Som om det er opplagt at man skal henge sammen. Det er så deilig å føle seg tilhørende til en annen person. Jeg tror mennesker som føler seg ensomme mangler nettopp det. 

– Når jeg sjekker hvem som har sett mystoryen min, og navnet til crushet dukker opp på listen. Å vite med sikkerhet at han har sett noe jeg har lagt ut er så tilfredsstillende.

– Når du drar en joke som er akkurat din type humor, og noen forstår den fullstendig. DAMN, det er så digg, det!! Det er slike moments som får meg til å føle at det finnes mennesker som er på samme plan som deg.

Og nei, jeg har ikke shavet bikinilinjen. Det er så forbanna STRESS. Don’t freak out please.

Noen som er enige i punktene, eller? Hihi!

let’s go to the beach

i samarbeid med EF Språkkurs

Jeg kommer ikke til å unnskylde meg for å se ut som en svett ape, for det er faen meg umulig å se bra ut på stranden. UMULIG. Jeg skjønner ikke hvordan folk får det til. La oss bare si det slik at jeg aldri kommer til å bli sjekket opp på en strand i hele mitt liv. Aldri


I dag var faktisk min første dag på stranden her i Miami!! Jeg trodde kanskje jeg hadde fått nok strand for i år etter all reisingen, men så ble jeg invitert med av en norsk gjeng etter skolen – og da jeg kjente sanden mellom tærne samtidig som lyden bølgene som ble kastet på land suste gjennom øret mitt forstod jeg fort at HEY, stranden blir jeg nok aldri lei av. It’s my fucking spot. Hvor luksus er det ikke å bare kunne hive på seg en bikini etter siste skoletime og legge seg på stranden? Null bekymringer, dere. Nuuuuuuuull bekymringer!!! Det var deilig å snakke norsk igjen, forresten. Disse jentene var utrolig koselige! Kjenner jeg ble litt sjalu da de sa de skal være her i flere måneder.

Nå har jeg nettopp spist middag her på campuset med roomiene mine. Det slo meg at jeg basically er vegetarianer nå!! Sånn.. nesten helt! Det eneste jeg kan komme på som jeg fortsatt spiser er laks i sushien. Det frister ikke å ta kjøtt på tallerkenen lenger. Hadde trodd at det skulle bli vanskelig å unngå det, men so far? So good.

I kveld skal jeg på en rooftop her i Miami med et par jenter, jeg gleder meg SÅ mye!! Vi skal pynte oss litt, så jeg håper jeg får tatt noen bra bilder. Hihi. Xx!

back to school!

i samarbeid med EF Språkkurs

Elsker at klasserommene er så hvite og fine her!! Vi er heller ikke så mange i hver klasse, noe som gjør det enkelt å komme til ordet. I motsetning til skolen jeg er vant til i Norge så er det lagt opp til at elevene skal få ta del i mye av undervisningen her, så i stedet for at læreren bare står og prater fremme ved tavlen så har vi mye diskusjoner og gruppearbeid.
Jeg blogget MYE om skole da jeg gikk på videregående, og slik jeg har oppfattet det, var det noe dere likte veldig godt. Har faktisk fått kommentarer fra noen av dere lesere som synes det er synd jeg ikke går på skole lenger, fordi dere fikk så mye motivasjon av det jeg skrev. Såååå moro! Jeg elsker å motivere andre! Vel, I’m back to school guys – at least for some couple of days! Da jeg kom til campuset hadde jeg en muntlig “placement test” som de kaller det, hvor de sjekket engelskferdighetene mine for å plassere meg i en klasse tilpasset mitt nivå. Så om dere skal på språkkurs med EF trenger dere overhode ikke å bekymre dere for hvilket nivå dere ligger på – her er det plass for alle. Noen drar hit for å lære seg engelsk fra scratch av, noen drar hit for å bli enda bedre enn de allerede er. Jeg føler meg i grunn veldig stødig i engelsk, men jeg ELSKER å forbedre meg og utvide spesielt vokabularet mitt. Klassen jeg går i har ganske høyt nivå, så jeg merker at jeg hele tiden har noe å strekke meg etter – og det føles kjempebra. Jeg elsker utfordringer!

Da jeg var på språkreise i 2014 i 1 måned ble jeg faktisk utrolig, utrolig mye bedre i engelsk. Denne gangen er jeg bare her i 10 dager, men forskjellen denne gangen er at jeg har roomies som ikke prater norsk, så guess what, jeg har KUN pratet engelsk siden jeg kom hit. Det er engelsk-treningen sin, det!! Dæven, jeg føler jeg tenker på engelsk nå!

3 castinger på en dag

i samarbeid med EF Språkkurs

Jeg tillater meg sjelden å være i dårlig humør. Å ha en dårlig dag suger, så jeg prøver alltid å “ignorere” det faktum at jeg er i shitty humør så lenge som mulig. Helt til bobla sprekker. Hah. I går rant det bare over for min del, ass. Det har ingenting med EF og språkkurset her å gjøre (trives veldig godt med både skolen og roomiene mine), jeg tror bare det at ting hopet seg litt opp etter en periode med mye jobb, mye forventinger, mye inntrykk og ikke minst mye reising. At jeg hadde 3 castinger på en dag hjalp nok heller ikke spesielt på. Jeg vimset rundt i byen fra 9 om morgenen og tok Uber i hytt og pine for å finne frem til de ulike adressene, og selv om det så klart var kult å få tid til å møte noen byrå mens jeg er her i Miami, satt jeg egentlig bare med en ekkel følelse av at alt er så forbanna overfladisk. Sorry to say it. Jeg følte meg rett og slett bare ikke tilstede i går i det hele tatt, og det var en kjip følelse. Men man KAN ikke la det skinne gjennom i slike situasjoner, så da var det bare å trekke pusten dypt før jeg åpnet døren til de ulike byråene, og møte dem med et stort smil og en enda større energi. Jeg hater å være halvveis.

Shit, her var jeg så sliten. Det ser dere kanskje på meg. Men mannen jeg hadde møte med fra dette byrået var faktisk ekstremt alright, vi hadde en utrolig interessant samtale om ikke bare om jeg var aktuell for dem eller ikke, men litt om livet generelt også. Han var veldig… direkte. På en bra måte. Han stilte meg en del spørsmål om karrierevalg og motivasjon som jeg definitivt blir å tenke på når jeg legger meg i kveld.

Tok noen bilder på kontoret deres, synes det var så fint 🙂

Jeg spurte en tilfeldig dame på gata om hun kunne ta dette bildet, haha. Livet uten fotograf, dere. Det gjelder bare å være utadvent, virkelig! Vil du opp og frem i livet så MÅ du være det.


 

ufiltrert

i samarbeid med EF Språkkurs

klokka i miami er 21:25 / klokka i norge er 03:25

No makeup, no filter, just me. Eller, jeg har brukt litt kontrast på bildene, da!! Så her sitter jeg, akkurat nå! Hvordan går det med dere, fine folk? Klokka er 10 på kvelden her i Miami, så dere ligger nok og sover søtt hjemme i Norge nå. Jeg ville stikke innom en tur likevel. Skulle egentlig vært og shoppet med “gjengen min” nå (jeg hater gjenger egentlig, men hva ellers skal jeg kalle det), men jeg kjente rett og slett at jeg trengte litt alene-tid. Man er jo med folk stort sett hele dagen her, så for min del er det gull verdt å få litt tid alene her på rommet nå, med Beyonce på de nye speakerne mine. Aaah! Room-matene mine digger høyttaleren min like mye som jeg gjør, haha.

Jeg føler jeg er tilbake på leirskole, jeg. Sykt chill følelse. I går ble jeg kjent med en tysk fyr i klassen min, han er supermorsom og jeg fikk til og med briljert litt med tysk-kunnskapene mine fra videregående. Det er SÅ nyttig å kunne språk, merker jeg! Jeg kjenner jeg angrer på at jeg ikke fulgte mer med i timene på ungdomsskolen da vi lærte spansk. Kult å få 6 i standpunkt ved å bare pugge tenkte jeg da, nå tenker jeg litt mer… fuck, det hadde faktisk vært kult å faktisk kunne språket også. 65% av befolkningen i Miami snakker spansk, nemlig.

Så til deg som fortsatt går på skole, og som har språkfag dette året: benytt deg av det. Jeg lover deg, du kommer til å takke deg selv for det – resten av livet ditt. Det er så jækla kult å kunne prate andre språk enn bare norsk og engelsk.

no bra, no worries

i samarbeid med EF Språkkurs

Jeg blir aldri lei av synet av palmer. Virkelig. Flaks for meg at Miami er fylt av massevis av palmer! Trenger ikke å se lenger enn ut av vinduet fra rommet vårt, hvor jeg sitter for øyeblikket. Jeg har blitt ganske god venn med en jente fra Island som jeg deler rom med – så vi driver og prøver kjoler til i kveld når vi skal ut og spise mens vi hører på musikk og går rundt i high heels. Superkoselig, haha!! Herregud, så moro det er å danne nye vennskap. Dette året her tror jeg at jeg har slått rekorden min for nye vennskap, faktisk. Eller, rekord blir kanskje litt teit å si, men jeg har i alle fall aldri møtt SÅ mange nye mennesker i løpet av et år, som jeg har gjort i 2016.

Til overskriften: HVEM hadde trodd at jeg skulle være komfortabel med å gå uten BH. Ikke jeg. Nå foretrekker jeg faktisk å gå uten i mange av toppene mine, som for eksempel denne. Synes det ser så fint ut 🙂 No bra, no worries. Hehe!

our campus

i samarbeid med EF Språkkurs

Så, her bor vi i Miami. Jeg klager ikke, for å si det slik:
Campuset ligger rett ved stranden, det er vel snakk om 50 meter fra døra før du står du med sand mellom tærne. Amazing! Det minner meg om Cocoa Beach, hvor jeg var på språkreise i 2014 – der var stranden like nærme. Så de dagene man har skole sent på dagen kan man henge på beachen tidlig på dagen, sykt digg. Og frokosten her er kjempedeilig, forresten! Jeg er frokost-menneske DELUXE som dere kanskje vet dersom dere har fulgt bloggen min en stund, så om jeg ikke får en god start på dagen på matfronten blir jeg såååå gretten. Her har de både yoghurt, granola, frukt, brød, egg og bacon. Bascially all you need. Og dere, de har brus-dispenser man kan forsyne seg av til både frokost, lunsj OG middag!! Hva mer trenger man egentlig da?

Jeg er preget av tidsforskjellen og lever fortsatt litt etter norsk døgnrytme, så jeg våkner 06:00 hver morgen her, haha. Det er egentlig litt deilig synes jeg, for det gjør at jeg får tid til å prate med venner og familie i Norge, fikse meg og ja, rett og slett bare få en rolig start på morgenen.

what is happiness?

i samarbeid med EF Språkkurs

Jeg elsker mennesker jeg kan ha samtaler med om eksistensielle spørsmål. Mennesker som ser deg i øynene når du prater, og som du føler er på samme plan som deg når det gjelder tankegang. Jeg har møtt mange slike mennesker i det siste. Senest i dag, her på campus. Hva er definisjonen på å være lykkelig, egentlig? Det er et spørsmål som går igjen i hodet mitt hele tiden, og som jeg stadig finner nye svar på, desto flere samtaler jeg har med mennesker, og for hver dag jeg lever og legger hodet mitt på puta om kvelden. Er alle mennesker i utgangspunktet lykkelige, bare at enkelte dekker det til med problem og bekymringer slik at lykken ikke er like synlig? Eller er det å være lykkelig en tilstand man må oppnå?

I går var jeg lykkelig da jeg satt i bussen etter en lang dag og endelig kunne koble ut med ørepropper. Jeg satte på favoritt-sangen min (som for tiden er Free av Rudimental) mens bussen rullet forbi høye skyskrapere og hundrevis av palmer her i Miami. I dag kjente jeg på lykke da modellagenten min sendte meg melding og sa at hun hadde fikset 2 castings for meg her i Miami denne uken. Happiness is achieving goals leste jeg i boka til jenta som satt ved siden av meg på flyet fra NYC til Miami. Hun studerte psykologi, herregud så interessant det så ut. Lykke, dere. Hva er nå det, da? Og når folk sier at man ikke skal la lykken være avhengig av andre – mener de at vi som enkeltindivid har mulighet til å være lykkelig alene? Er det i det hele tatt mulig? Jeg lever egentlig litt etter den quoten, at man ikke skal være avhengig av andre for å være lykkelig, men hvorfor har det seg da slik at man er mest lykkelig når man er med andre? Hvorfor er man mest lykkelig når man ler med bestevenninna si, og når den du er forelsket i holder rundt deg?

Processed with VSCO with f2 preset

Kanskje det er spørsmål som rett og slett bare burde forbli spørsmål. Jeg vet ikke. Det plager meg litt at jeg ikke vet svaret. Tipper det er matematikk-hjernen min som kicker inn. Jeg elsker konkrete svar, jeg elsker det. Som jeg sa til Emma her om dagen: jeg savner å regne matte. Jeg savner det, oppriktig. Matten ga meg alltid svar på ting, selv om det kanskje tok litt tid noen ganger. Fasiten var der i alle fall alltid, haha.

Processed with VSCO with f2 preset
Noe av det jeg setter mest pris på ved å reise, er å treffe nye mennesker som jeg kan ha nye samtaler med. Høres cheesy ut, men jeg mener det.

first day in miami!

i samarbeid med EF Språkkurs

First breakfast here in Miami! Jeg ankom Miami flyplass helt alene på søndag, og da jeg kom frem på campuset her i Collins Avenue ble jeg plassert på rom med 3 tilfeldige jenter fra Sveits og Island. Det gikk kjempefint, noe som fikk meg til å tenke på hva i alle dager jeg hadde stresset sånn med. Da jeg kom inn på rommet var hun ene fra Sveits der allerede, og vi fant tonen med en gang – så i 2 timer satt vi hver vår seng på rommet vårt og pratet om kjærlighet og livet. Slike øyeblikk lever jeg for, kjenner jeg. Det å bare sitte i et tilfeldig land, på et tilfeldig rom, med et tilfeldig menneske, og ha en dyp samtale om noe så simpelt som livet. Vi er jo bare mennesker, alle sammen, til syvende og sist. Bestevenner, familie, venner, bekjente, fremmede… whatever. Vi er alle mennesker, med så ufattelig mye til felles.

Hah, men jeg skal love dere at jeg har blitt puttet litt utenfor komfortsonen min det siste døgnet. Virkelig. Jeg har SÅ godt av det. Å reise alene på denne måten er noe man vokser utrolig mye på!! Og jeg er så glad for å være her! Ææ, Miami, dere.

Her er mine to nye venner! Min eneste bekymring da jeg ankom campuset på søndag var at jeg kanskje måtte spise frokost alene første dagen, men det slapp jeg, tjohei!! De fleste her skal være på campuset i flere måneder, så alle fikk sjokk når jeg sa at jeg kun skal være her i 10 dager, haha. Mange skal være ut året, faktisk. Det er modig, det! Digger at folk kommer hit uten å kjenne noen, det gjør miljøet så åpent og trivielt. Så og si alle er i samme situasjon som deg, så det faller seg liksom helt naturlig å bare gå bort til hverandre å prate.Vi meldte oss på City Tour i går, så i 5 timer kjørte vi rundt i buss her i Miami, med 3 ulike stopp. Det var utrolig gøy å se så mye av byen på en gang, og jeg innså med en gang at dette!! Dette er en by som har mye å by på.

(reklame for egen kolleksjon) Skinnjakka mi er på, så klart! Kristine 1 fra Jofama by Kristine Ullebø har blitt mye brukt den siste tiden, rett og slett fordi jeg har hatt en skikkelig “røff” periode når det kommer til klær den siste tiden. Haha. Jeg elsker den, og jeg elsker enda mer at navnet mitt står på lappen innvendig.

Fine, fine Miami!!


Det ene stoppet vårt var i Wynwood Art District. Her var det gate etter gate med forskjellige grafitti. SÅ kult!

På samme stopp gikk vi innom Freshii, en kul lunsj-sjappe med masse fancy, sunne smoothies, salater og wraps. Jeg endte opp med quinoa salat med fetaost og litt diverse greier, delvis ufrivillig siden det var en av få ting på menyen som var glutenfritt. Gah, den gluten-greia ass, jeg er like lei av det som dere sikkert er av å lese om det, haha. Til dere som har spurt om jeg har fått det sjekket; jeg viste positivt for glutenallergi på utvidet blodprøve jeg tok i sommer, men har ikke tatt gastroskopi enda. Jeg skal gjøre det når jeg kommer hjem fra Miami, tenkte jeg! WOHO, det skal bli deilig å få et svar på det.

Nå er det første skoledag for min del. Jeg har som mål å bli bedre i engelsk i løpet av disse 10 dagene, og det tror jeg virkelig at jeg kommer til å klare, for jeg har faktisk ikke sagt et ENESTE ord norsk siden jeg kom hit. Det er engelsk-treningen sin, det!