dagens antrekk

SKO FRETEX, SKJØRT NA-KD, SKJORTE ZARA

I feel gooooooood today! Det er jo tross alt mandag. Disse bootsene er så altfor, altfor fete. Aldri i livet om jeg hadde synes de hadde vært kule for noen måneder siden, da hadde jeg antageligvis sett på dem og tenkt “kjerringsko”. Haha, de er jo litt kjerring-aktig, men man kan jo rocke dem om de styles riktig. Jeg har i alle fall lagt sneakers på hylla for en stund, ass! Føler meg så sykt badass gående rundt i byen med disse, haha.

Nå kommer Fabian på besøk og vi skal ut og spise middag. Skiiiikkelig feriekos i Krisssy’s verden om dagen, haha. Vi skal prøve å få til en Førde-tur før ferien er over. Det hadde vært superkoselig å vise Fabian hjembyen min!! Og nå DØR jeg forresten etter å se vennene mine igjen. Nesten sånn at jeg bare bestiller fly hjem i morgen… Haha. Det skal bli godt. Jeg savner naturen. ♥

en bok om sex?!

SÅ mange spør meg om boktips! Jeg har funnet frem lesehesten i meg igjen, og det er helt fantastisk deilig. En kompis av Fabian som vi har hengt mye med den siste tiden har helt sinnsykt mange bøker, så det siste halvåret har jeg fått låne med meg noen bøker her og der etter sene fredagsmiddager på verandaen. Før leste jeg bare skjønnlitterært, men nå har jeg etter hvert funnet gleden i informative bøker. For min del tar det litt lengre tid å lese disse bøkene, for det er så mye kunnskap å ta innover seg, men jeg sitter igjen med så utrolig mye.

Boken jeg leser nå om dagen heter The Heart of Tantric Sex. Den er på engelsk, men utrolig lettlest. En bok om sex?! Æsj?! Visste du at menn tenker på sex hvert tredje minutt, og kvinner hvert sjette? Det er et utrolig tabubelagt tema, men det angår oss alle. Sex er kanskje noe av det mest intime og private som angår oss mennesker, for meg selv inkludert. Men! Jeg har ingenting å lese en bok om det, heller ikke å informere dere.

Boken handler enkelt og greit om hvordan man kan nyte sex på et dypere nivå. Press, traumer, forventninger om orgasme, bilde av hvordan det hele skal være og så videre ødelegger for mange. Utroooolig mange. Boken forteller hvor viktig det er å slappe av, ha trygghet i seg selv og ikke minst være i kontakt med seg selv. Det står skrevet så utrolig vakkert og naturlig, det er absolutt ikke en “tacky” bok. Bare veldig fin 🙂

Jeg har forresten kjøpt meg en rød blyant til å streke under kule ord jeg kan få bruk for og viktige setninger eller poeng. Husker jeg alltid brukte den metoden før engelsk- og norskeksamen – da leste jeg MANGE bøker og så skrev jeg ned avanserte/nøyaktige/presise/viktige/kule ord som jeg brukte i stilene mine. Sykt nørd, men så utroooolig mye det hjalp meg. 

<3

favoritt-dagen min å våkne på

MONDAY!

Halllooooo folkens! For en fin helg jeg har hatt. Jeg har virkelig innsett at dagene blir AKKURAT hva du gjør dem til. I helga har jeg kost meg skikkelig, skikkelig mye. Åh, jeg får nesten frysninger av å tenke på de to siste dagene, haha. I går våknet jeg og hoppet i dusjen før jeg føyk over på lunsj hos Fabian og familien – der ble vi servert ferske bagutter og croissanter med friske jordbær og deilig pålegg. Jeg spiste faktisk vanlig brød for første gang på lenge, og jeg har enda ikke reagert noe som helst på det?! HEAVEN! Jeg håper det vedvarer, for det hadde vært fantastisk. Etterpå føyk jeg i et spennende intervju, og da jeg kom hjem bestilte jeg billetter til Atomic Blonde. Jeg og Fabian kjøpte masse smågodt og sjokolade og dro til Colosseum – mitt favoritt-sted i Oslo å se kino. Åh, for en film! Hovedkarakteren var så SJUKT fet, jeg ble inspirert av måten hun kledde seg på, måten hun pratet på, alt hun gjorde. Haha, så da jeg gikk ut derfra følte jeg meg fylt med helt latterlig mye inspirasjon. Den ene trenchcoaten der må jeg få tak i! Det minner meg på at jeg gleder meg til høst, høye boots og deilige jakker.

Etter filmen gikk jeg og Fabian hjem til meg. Vi tente stearinlys, fylte hvert vår glass med rødvin og leste i hver vår bok. (Den skal jeg fortelle om i neste innlegg!!) Vi hadde ikke på musikk engang, alt vi hørte var lyden av regnet som høljet ned utenfor. Tror faktisk ikke jeg har slappet av så mye på… lenge. Det merket jeg da jeg våknet i dag tidlig. Jeg er fylt med en helt utrolig deilig energi 🙂

Jeg var nettopp på butikken for å kjøpe meg frokost, og det var skikkelig deilig å se alle menneskene på vei til jobb. Hverdag, kjære hverdag! Jeg elsker deg.

en ny favoritt-restaurant i Oslo!

Okei okei okei! Jeg må fortelle dere om gårsdagens restaurant-opplevelse. Er det én ting jeg virkelig elsker å investere i, så er det gode mat-opplevelser. Har dere hørt om Skur 33? Det hadde ikke jeg heller, før nå nylig. Det er nemlig en italiensk restaurant som ligger ved Akershus Festning. Det var mammaen til Fabian som tipset oss om å dra hit, og hun har virkelig peiling på god mat – så vi fulgte naturligvis tipset hennes og dro hit i går kveld. Til forrett delte vi en Caprese-salat med pesto som smakte helt, helt himmelsk. Med brød, olivenolje og chili-olje til, så klart. Nam!

Meg i går! Jeg trives virkelig i den nye sveisen min. Føler jeg ligner veldig på mamma for tiden, synes ikke dere også? 🙂 

Det er lenge siden jeg har spist pasta ute, så jeg måtte prøve meg på kongekrabbe-pasta i går! NAM! Den glutenfri var kjempegod 🙂

Lokalet er superfint – åpent, lyst og moderne i metall-farger. Fikk ikke tatt bilde av det fordi jeg hadde feil kamera-objektiv med meg, men ta turen og sjekk ut om dere er i byen. Det er ikke sponset, selv om jeg gjerne skulle ønske det var det. Haha… Neste gang skal jeg prøve pizzaen deres – den så utrolig god ut!! 🙂

bare kristine

God søndagsmorgen fra denne snuppa! Gårsdagen endte med å bli kjempebra, jo. Etter å ha hengt på kafé med litt for mange mennesker og inntrykk dro jeg og Fabian hjem til meg, og sikkert i en time bare lå vi i sofaen og holdt inntil hverandre mens vi pratet om skikkelig fine ting. Plutselig forsvant den lille angsten jeg følte på. Den var helt borte. Så vi dro ut og spiste på en SYKT bra restaurant her i Oslo som jeg aldri har vært på før – jeg skal vise dere bilder i neste innlegg!! Tjooohei, så mange skjulte, fine skatter av spisesteder det er i denne byen. 

I går hadde jeg en skikkelig “Kristine-lørdag”. Jeg tok en kveld helt alene, ryddet HELE leiligheten og stuet masse rot og skrot ned i boden. Dere kan tenke dere det var deilig å våkne i dag, a! Rent sengetrekk, lukten av nyvasket gulv og åpne vinduer som slapp inn lyden av fuglekvitter og lekende barn i bakgården. Før jeg la meg i går laget jeg meg smoothie for 2. gang på samme dag som jeg nøt mens jeg så en dokumentar som jeg skal fortsette på i dag. Hekta på smoothie om dagen, jeg. Min favoritt så langt er: kokosmelk, banan, bringebær og blåbær. Herlig og forfriskende kombo!

Nå skal jeg på lunsj hos familien til Fabian, og så i et intervju med Melk & Honning. Senere får vi se hva dagen bringer, men jeg har på følelsen at dette blir en veldig fiiiin søndag 🙂

Smask! Xx

angst for å miste de jeg er glad i

Løøøøørdah! For en fin kveld i går. Jeg glemte helt å ta bilder fordi jeg koste meg sånn, men vi hang i alle fall på en terrasse med noen av mine venner og noen av Fabian sine venner. Pina colada og middag med hele Oslo som utsikt fremfor oss. I dag derimot, føler jeg ingenting. Jeg kunne skrevet et blogginnlegg hvor jeg latet som alt var helt topp, for egentlig er det jo det, men jeg blir så utrolig følelsesløs dagen etter alkohol, selv om det ikke er snakk om store mengder engang. Ah, når skal jeg lære tenker jeg. Jeg tror kanskje jeg bare må trappe det helt ned i en periode. Sånn, om jeg vil ha det bedre med meg selv… I det siste har jeg begynt å slite litt med… angst? Angst for å miste. Miste venner, miste de jeg er glad i. Det sitter skikkelig i meg, for jeg har mistet mennesker før som har betydd mye for meg, og jeg er så utrolig redd for at det skal skje igjen. Desto mer glad jeg blir i noen, desto mer angst får jeg. I det siste har det slått meg hvor utrolig heldig og priviligert jeg er, jeg har vokst opp i en fin og trygg familie og har egentlig hatt alle odds for å lykkes. Og det har jeg. Aldri tro at jeg tar noe for gitt. Men så går jeg liksom rundt på tå og er livredd for å tråkke feil. Livredd for å ikke være bra nok, livredd for å gjøre noe galt.

Beklager hvis dette ble negativt. Jeg lover å komme tilbake som den positive, sprudlende Kristine!! Livet er vakkert om dagen, det er bare jeg som overanalyserer, dere vet jo at jeg har en tendens til det. Av og til skulle jeg ønske at jeg var litt enklere, bare. Som coachen min har sagt: følelser er bare tilstander. Og de kan jeg skru av og på akkurat slik jeg vil. Så i dag tenkte jeg å gjøre et lite ekspriment: okey, jeg er nedfor. Humøret og sinnet har jeg mulighet til å styre helt selv. Så, hvor bra kan jeg gjøre denne lørdagen?

Jeg sitter nydusjet på en kafe akkurat nå. Etterpå skal jeg spise pizza, fordi pizza er alltid digg. Det går rykter om at byens beste pizza er å finne på Kunsterens Hus?! Har noen av dere Oslo-beboere innspill på det? Jeg tror til og med den har vunnet en eller annen kåring, faktisk. Heeeeellelujah! I kveld har jeg lyst å gå på kino, fordi jeg er blitt skikkelig kino-menneske. Bare… Kjøpe med meg en smågodt-pose med alle favoritt-bitene mine og nyte livet.

Her kommer noen bilder fra Sørlandet som gjør meg skikkelig glad ♥

Gjør lørdagen fin da, folkens <3

en sommer uten sminke – fordelene det har gitt meg

Nå har jeg gått nesten en hel sommer uten sminke! Jeg tenkte å summere opp de positive følgene det har hatt:

 • Finere hud
  Jeg har, ikke overraskende, fått MYE finere hud. Nå hadde jeg så klart fin hud i utgangspunktet, men det å ikke tette til porene med foundation hver eneste dag har gjort stor forskjell. Huden ser mye mer “levende” ut, om jeg kan si det på den måten? Når jeg fjernet sminke-masken min før så følte jeg meg grå og gusten i huden, nå derimot: jeg har fått fregner av solen, huden gløder mer enn før og hudtonen er blitt jevnere. Dette har så klart hatt en del med å gjøre at jeg har fått sol på meg, men jeg har riktig nok smurt meg med SPF50 hver eneste dag.
 • Jeg føler meg freshere
  Når jeg bruker sminke føler jeg at utseendet forfaller i løpet av dagen, med mindre jeg fresher meg opp underveis. Når jeg går ut døren uten sminke ser jeg lik ut HELE dagen! Jeg ser meg mindre i speilet fordi jeg VET at jeg ser ut akkurat slik jeg gjør, og det er en stor frihet.
 • Jeg bruker mindre tid
  Før “måtte jeg alltid sminke meg først”, nå kan jeg løpe ut av døra rett etter å ha dusjet uten å måtte bruke tid på å fikse meg. Det er utrolig, utrolig befriende! Jeg har merket det spesielt med kjæresten min. Før var det alltid jeg som brukte så lang tid når vi skulle møtes fordi jeg MÅTTE sminke meg – det skjer ikke så lenger.
 • Færre begrensinger
  Jeg kan bade – jeg kan sove over hos noen – uten å tenke på “at jeg må fjerne sminken min!”. Syyyykt digg!
 • Flere kompliment
  Jeg får kompliment av SÅ mange jeg møter! Aldri før har jeg blitt fortalt at jeg er vakker så mye som når jeg har gått uten sminke. Det er litt kult, synes jeg!

Jeg anbefaler dere virkelig å teste ut!!! ♥ ♥ ♥ Det er så bra for ditt indre OG ytre! Xx

snart halvt-årsdag!

Foto: Kilian Munch

Jeg må komme meg på Opera-forestilling igjen! Dette var kanskje en av de fineste kveldene jeg kan huske. På lenge. God morgen, forresten. Det er freeeeedag. Klokka er over ett, sola skinner ute og jeg sitter fortsatt inne i sofaen i undertøyet mens jeg drikker te av alle ting. Vanligvis ville jeg fått panikk fordi det er så fint vær og jeg ikke er ute, men ikke i dag. Jeg skal nemlig ut i Nordmarka etterpå, det er meldt skinnende sol til langt på kveld – JIPPIIIII. Ingenting føles mer riktig enn fjelluft i dag. Gud, det føles som jeg er blitt forelsket på nytt igjen den siste tiden. Kanskje fordi jeg har det bedre med meg selv. Du kan ikke bli elsket før du elsker deg selv sies det, og jeg tror virkelig på det. Har ikke jeg det bra med meg selv har ikke jeg det bra med noen, men de siste ukene, de siste månedene, har det vokst en trygghet i meg som jeg aldri har kjent på før. Nå gleder jeg meg til å ligge på brygga i marka og lese en bok, kjenner jeg. Det mest fantastiske er følelsen når du er et sted med et menneske og AKKURAT der du er med AKKURAT det mennesket er det eneste du trenger i det øyeblikket. Ingen andre steder eller ingen andre mennesker er i hodet ditt, bare det du har fremfor deg betyr noe der og da. Jeg elsker å ha en person man kan gjøre alt med. Det er… unikt. Neste uke har vi faktisk halvt-årsdag! Haha, wow. Tiden løper, nei, den flyr. Selv om det i grunn føles som mye, mye lengre enn et halvt år. Vi har jo faktisk kjent hverandre i et helt år i september. Åh. FOR et år dette har vært!!! Nå pakker jeg sekken og setter meg på Frognerseter-banen med Fabian, kameraet er med så klart ♥

unormalt mye energi

Hey hooo! Hvordan står det til? Siden sist har jeg gjort litt av hvert. I går kjøpte jeg de FETESTE bootsene, altså – de skoene fortjener nesten et eget innlegg. Jeg har blitt skikkelig flink til å finne vintage-skatter, skjønner dere. Det er litt gøy å ha noe nesten ingen andre har. Jeg tittet innom en gjenbruksbutikk på Løkka som jeg ikke oppdaget før nå nylig, og der står de: svarte støvletter i lær med spiss tå og en liten hæl. De SKRIKER til meg. Og gjett om de var min størrelse?! JA!! Sko har aldri vært min greie, før nå. Nå er jeg helt obsessed. Jeg kom hjem og følte meg SÅ babe i de nye støvlettene mine, så babe at jeg til og med gikk med dem inne. Det passet perfekt at jeg og Fabian hadde en date i går kveld, haha. Aldri før har jeg hatt så lyst å danse rundt i gatene!! So that’s what I did!

I dag stod vi tidlig opp, spiste en lang frokost uten noe som helst stress. Jeg hadde egentlig 2 møter i dag, inkludert en psykolog-time som jeg faktisk hadde gledet meg veldig til, men alt ble avlyst – så plutselig hadde jeg hele dagen til disposisjon. Deilig! Frem til nå har vi vært rundt i byen, spist saft-is i regnet og kikket i butikker.

Jeg har hatt unormalt mye energi de siste dagene? Hvaaa skjer?! Forelska, mest sannsynlig? Jeg har det i alle fall veldig bra om dagen. Her måtte jeg ta en liten timeout i sofaen i en klesbutikk fordi jeg var så sliten av å hoppe rundt i hyperaktivt humør, haha. Sliten Kriss. Nå er jeg hjemme og slapper av før jeg drar til Julie for filmkveld ♥

jeg drømmer så mye rart for tiden

Jeg drømmer så mye merkelig for tiden. Er det fordi det er sommer og det er varmt? Jeg føler i alle fall det. Det plager meg egentlig ikke, for å være ærlig. I natt drømte jeg at jeg hadde et hull i kjaken min, så man kunne liksom se inn i munnen min. Så hele natten sørget jeg for å ligge på den ene siden slik at jeg ikke lå på hullet, haha. Og så drømte jeg om den nye blyanten min (den røde til høyre på bildet under), den fikk jeg faktisk av Noah, en kompis av Fabian og nå kompis av meg også. Jeg har blitt skikkelig glad i den, og det viste seg også i drømmen min – jeg gikk nemlig rundt og viste den til ALLE. Og så tegnet jeg masse streker med den fremfor disse menneskene, og alle ble fascinerte over hvor bra den var.

Det er overskyet i dag og jeg elsker det. En ro jeg sjelden finner, fant jeg i dag. Først våkner jeg av at Fabian holder rundt meg. Verdens beste følelse. Vinduene på rommet stod på vidt gap og det eneste jeg hørte ute var hvislende blader fra trærne i bakgården. Etter en koselig morgen med kafé-besøk og vintage-titting skiller vi lag og jeg kommer hjem med en følelse av at det er INGENTING som forventes av meg. Og det føler jeg sjelden. Så jeg skrur på favoritt-spillelista mi på Spotify mens jeg begynner å tegne og male. Jeg vet ikke, det å male synes jeg er så innmari personlig, så jeg tør kun å vise disse palmene enn så lenge, haha. Kanskje jeg deler de andre greiene en dag også… Og så diktene mine. Jeg skrev det på bloggen for lenge siden – kanskje noen av dere husker? Jeg skriver dikt. Små, korte dikt som jeg noterer på mobilen. I går skrev jeg de ned i blokken min, og det så mye, mye finere ut.

Jeg har fått ny addition; disse kjeksene!! Nammmmm!! Spesielt med ost på! Jeg har mensen akkurat nå og craver snacks ekstra mye, så disse går seriøst ned på høykant.