Kristine i 1000 biter, snart 100, snart 1 bit

Jeg vil ikke at noen andre skal holde rundt meg. Vil ikke tilbake dit jeg var, vil heller ikke at noen skal rense sårene mine for meg, noen ganger får man livet slengt så hardt i trynet at alt man kan gjøre er å reise seg opp av senga mandags morgen og gjøre det man alltid har gjort. De tre siste gangene jeg har vært på Rema 1000 har jeg blitt sjekket opp. Står det singel i panna mi, eller er det bare tilfeldig? Eller føler jeg meg bare så fri at man kan se det i øynene mine? Hjertet mitt er knust, jeg skal ikke lyve, men det var mer knust for 4 måneder siden. Da visste jeg ikke hvor bitene var engang. Nå har jeg alle bitene av hjertet mitt i hånden, og de blir færre og færre for hver dag. Kristine i 1000 biter, snart 100, snart 1 bit. Mens jeg står og funderer på hvilken kurv med jordbær jeg skal velge spør han meg ut, og jeg rødmer. Ser du ikke at hjertet mitt er knust? Så står jeg der alene med en kurv jordbær i hånden, etter alt det som var, og lurer på hva kjærlighet egentlig er. Hva pokker er det egentlig?

Alt jeg vet

Er at

Jeg gleder meg til å bli forelska igjen

For å være forelsket er det fineste i hele verden

Jeg tror ikke jeg kan komme på noe som er deiligere enn det

en digg lunsj

Annonse (sponset mat)

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Dette er SÅ digg når man holder på å smelte bort. En kald, fresh acai-bowl fra The Juicery!! Jeg pleier enten å ta med meg en på Frogner på vei hjem fra yoga, eller så tar jeg en spasertur bort til Bislett for å hente lunsj der dersom jeg jobber hjemmefra. De har to butikker i byen <3 Ahhh, oh. Smakte denne for første gang i dag, kanskje min favoritt så langt. Jeg husker ikke hva den heter – men bare spør etter “den grønne”, det var det jeg gjorde.

Forresten så har jeg ikke spist godteri på kanskje to måneder?? Søtsuget mitt er helt borte, det slo meg ikke før nå. Jeg føler meg mye bedre med god, fresh mat med masse næring i. Eller, jeg har spist chips da, men det regner jeg ikke som godteri, haha.

NÅ HAR JEG OPPDATERT TISE FORRESTEN! Go check it out! Jeg kommer til å legge ut mye mer fremover også, så følg med. Dette er gøy! X

følg med på Tise!

Jeg har gått opp litt i vekt!! Aner ikke hvor mye, jeg har ikke veid med siden sommeren 2016, men du vet, men man merker det. Kroppen min blir så glad av det. Jeg tror at mat er nøkkelen til veldig mye her i livet. Sånn, du vet når du har det dårlig? Og i tillegg ikke spiser? Det blir jo bare alt verre. Det første jeg gjorde da jeg kom hjem til Oslo etter dagene mine hjemme i Førde var å lage meg en kjempedeilig middag for meg selv med favoritt-jazzlista mi på høyttalerne. Lavt, vel og merke, det er ingenting jeg setter mer pris på enn stillhet disse dagene. Elsker stillhet. Jeg husker den kvelden så sykt godt. Blir varm i hele kroppen av å tenke på det… Jeg koste meg skikkelig faktisk?! Jeg pakket ut av den lille bagen min, vasket HELE leiligheten og laget meg taco med bønner, verdens diggeste guacamole og hjemmelaget salsa med to saftige lime oppi. Neste gang jeg lager taco skal jeg prøve ut Oatly sin havrebaserte iMat Fraiche! Jeg er så spent på hvordan den smaker!

Image and video hosting by TinyPic

I dag tenkte jeg å legge ut klær for salg på Tise. Hører rykter om at det har vært av stor interesse for dere? Jeg elsker det!! Selv DIGGER jo jeg gjenbruk (som dere sikkert vet nå…), og siden jeg skal flytte tenker jeg det er greit å bli kvitt det jeg ikke bruker. Klesskapet mitt er blitt altfor stort. Som dere sikkert også vet er jo jeg typen til å bruke kun de samme klærne om og om igjen, så det er sjukt mye som bare henger der. Da kan heller noen andre få gleden av det. Så følg med utover dagen, jeg legger ut noen fete plagg!

Denne kjolen er vintage Chloé! Elsker den. Ellers smiler livet om dagen! Jeg har planer resten av uka, jeg har lært meg å bli et ja-menneske nemlig. Ingenting er deiligere enn å legge hodet på puta etter en sosial dag, da har jeg alltid så mye fint å tenke på i hodet mitt. Har du noen gang tenkt over det? At når man har hengt sammen med en person en dag så ligger man ofte i hver sin seng samme kveld og går gjennom samtaler, blikk og situasjoner? Rart, morsomt, alt på en gang, verden er fin ass.

økonomi og moreller og veganer i sosiale settinger

Jeg kjøpte denne nydelige genseren fra Missoni på fredag og hjertet mitt hopper litt hver gang jeg ser den hengende så pent ved vinduet. Så utrolig FIN! Jeg elsker sånne her overdeler, det ser ut som en cardigan og det er det vel for så vidt, men den kan knappes igjen på midten og da sitter den helt sykt fint på. Jeg ordner siste greier med banken nå før jeg skal overta leiligheten, det er enda 4 uker til men tiden går jo så innmari fort – så forsikringer og alt det der må være i boks før overtagelse. Voksenlivet. Shit. Plutselig ble jeg kastet inn i det. Tenk det. Nå har jeg 25 år fremover med lån å betjene, haha. Kan jo hende jeg får nedbetalt det før den tid – jeg kommer i alle fall til å være ekstremt bevisst på økonomien min fremover. Det er så viktig! Jeg kan gjerne lage et innlegg med tips til hvordan man kan spare penger? Jeg har jo spart i evigheter. Helt siden jeg tjente min første krone på denne bloggen. Det skal ikke så mange grep til, faktisk er det bare veldig GØY å spare! Så let me know om dere vil at jeg skal lage et blogginnlegg på det.

Jeg hadde helt glemt moreller. At det fantes. Herlighet så digg det er, jeg går og knasker på dem hele tiden nå. Ellers har jeg begynt å legge urtene mine i potter, det har jeg faktisk aldri tenkt på før. Ser så sykt fresht ut!! Instagram-innboksen min er full av tips fra dere om vegansk mat og jeg lagrer alt. Bilder, oppskrifter, små tips. Jeg trenger jo bare dere for å klare dette her, jo! Nå har jeg prøvd meg litt frem de siste dagene, og det er jo faktisk IKKE vanskelig. Det eneste jeg tror vil være min største utfordring er å mat i sosiale settinger og når jeg er ute og reiser, men det blir vel bare lettere med tiden ettersom flere og flere for øynene opp for et plantebasert kosthold. Alle middager jeg har vært på den siste tiden for eksempel (jobbmessig) har i alle fall hatt vegetariske alternativer. Altså er det noe jeg hater så er det å være et sted uten tilgang til mat… det er en av mine verste mareritt. Tror kanskje derfor jeg ikke liker hotell så godt. KJØLESKAPET MITT ER IKKE DER. Ja, de har restaurant, men jeg har lyst på mat før middagen også

Men ja!! Tusen takk for tips, jeg gleder meg til tiden fremover. En bedre planet 🙂

drømmelivet

IT’S A WRAP! JEG FEIRET MED ÅRETS FØRSTE BAD

(Måtte fjerne bildene jeg la ut tidligere fordi de ikke kunne bli lagt ut før kampanjen går live, my bad! <3 X) Jeg ble booket inn til Line of Oslo sin kampanje, det var dem jeg gikk for under Oslo Runway i februar i år. Sååå gøy å få jobbe med dem igjen! I går ble jeg plukket opp tidlig på morgenkvisten før vi kjørte mot Nesøya, hvor det var så fredelig og pent og vakkert at jeg sverger på at jeg kunne blitt værende der i dagevis. Noen ganger slår det meg at jeg bare er 21 år og lever DRØMMELIVET. Jeg er så ufattelig heldig at jeg kan begynne å gråte av tanken!! Livet mitt de siste 4-5 årene har ikke vært kjedelig i et eneste sekund, jeg får konstant ny input av både mennesker og ulike jobber.

I går sovnet jeg på sofaen (altfor koselig) og våknet klokka 3 på natta. Alle vinduene mine stod åpne og jeg måtte seriøst sjekke hver ENESTE krik og krok i leiligheten i tilfelle en morder hadde hoppet inn og gjemt seg. Ja, jeg har sett alle sesongene av Criminal Minds, og JA, jeg vet hva mennesker er i stand til. Etter at jeg flyttet ut sluttet jeg å være husredd, men det hitter meg sånn… av og til. Skal bli godt å flytte i 4. etasje, ass!

video: Puma Defy – 1 plagg, 3 antrekk

Annonse for LOUDS

THE PUMA SHOES! La meg introdusere dere for Puma Defy. Herregud, jeg har brukt de samme joggeskoene i flere år, og da jeg nå tok på meg noen helt nye, ferske fra boksen (!), så føltes det som om jeg gikk på skyer. For en fantastisk følelse, haha. Disse lanseres 31. mai, og jeg har gjort en liten video for dere hvor jeg har kombinert dem på 3 ulike måter. Street, litt pynta, og en treningslook. Håper dere liker videoen!! Og om dere har spørsmål om hvordan klærne er i størrelsen eller hvordan de sitter på? Bare spør, så svarer jeg i kommentarfeltet 🙂

ALLE KLÆRNE I VIDEOEN ER FRA WWW.LOUDS.NO

VIDEO LAGET AV INSTAGRAM @KAJSALS

Det var sjukt gøy å lage denne videoen!! Jeg må gjøre dette mer!

SVART KJOLE HER
SOLBRILLER HER
STRÅVESKE HER
ARMBÅND HER

LEVIS BUKSE HER
ROSA CROPTOP HER

GRØNN GENSER HER
CALVIN KLEIN BRALETTE HER
PUMA TIGHTS HER

 

3 tips til dere

Annonse (sponset lampe)

RETRO LYKKE, MARKVEIEN 56

(Sponset) HER ER DEN NYE LAMPEN MIN! Jeg gikk innom Retro Lykke i Markveien for cirka to uker siden, de åpnet i høst og har SÅ utrolig mye fint. Denne lampen har jeg siklet etter siden jeg først fikk øye på den, jeg klarte ikke å få den bort fra tan lene mine så jeg dro inn i butikken igjen og spurte pent om de ville gjøre et samarbeid med meg. Det var så hyggelig! Jeg gikk rundt og gliste så mye at jeg nesten fikk vondt i ansiktet resten av dagen. Er det ikke bare verdens fineste lampe? Elsker rustikk gull. Fant ut at jeg er gulljente og at alle detaljene i den nye leiligheten min skal være i nettopp – gull. Det ser dere vel kanskje på interiøret mitt allerede. Uansett, tusen takk til Retro Lykke, jeg elsker gjenbruk og jeg elsker butikken deres. De har et nydelig bambus-bestikk som jeg vurderer å kjøpe… jeg skal nemlig skifte alt av bestikk og fat når jeg flytter. Enn så lenge er jeg overlykkelig over denne pene lampen, tenk at jeg har blitt så interiør-freak at jeg er der, liksom. Det er gøy, da!

Okey!! Nam! HAVREDRIKK ER SÅ DIGG! Egentlig elsker jeg alle de veganske variantene man finner i butikkhyllen, både den som er laget på mandel, soya og ris – men denne har en helt sjukt rund og digg smak som jeg tror faller som min favoritt. Hvor ofte spiser man frokostblanding egentlig? Eller KORN? Jeg vet ikke med dere, men jeg spiste det veldig mye i barndommen min (4-korn for life, mamma ville at vi skulle blande den inn med den vanlige for å gjøre den grovere, haha), så nå føler jeg meg tatt tilbake til 2004. Seriøst. Det SMAKER 2004. Bare enda bedre, på grunn av havremelken!! Dette må dere prøve, jeg går og snackser hele dagen. Så enkelt, men så godt.

Si hei til mitt nye Bonsai-tre! I bakgrunnen ser dere den gamle, jeg prøver å redde den fra og dø og jeg tror jeg kan klare det. Egentlig er jeg veldig kresen på planter, om stammen er pen eller ikke har så mye å si. Diskriminerende Krisssssy. Nei da, jeg bare vet hva jeg vil ha. Og denne ER så fin! Min favoritt! Den er på tilbud på Plantasjen, vet jeg nevnte det i forrige innlegg men jeg følte for å nevne det igjen. De holder jo åpent i dag, så kanskje jeg skal være ekstra crazy og dra ned i Markveien og kjøpe meg enda en. Oh, og enda et hot tip! Søstrene Grene selger keramikk-skåler til en kjempebillig penge, jeg går alltid dit. Det tror jeg faktisk en av dere blogglesere som tipset meg om i høst, så takk til deg som la igjen den kommentaren!

Liker dere sånne her innlegg, forresten? X

den fineste helgen på lenge

Annonse: Sponset klær fra LOUDS

FOTO: KAJSA LIAN SPANIC (@KAJSALS)

Ey! Jeg har fått litt farge, jo! Det er rart å være brun igjen, jeg føler ikke jeg har vært det siden Florida 2014, haha. Ikke at jeg noensinne kommer til å bli så brun igjen, det var helt krise. Husker vi skulle til Disney World en hel dag (i 35 varmegrader) og hele gjengen gikk rundt og smurte seg inn med SPF30 på hele kroppen annenhver time, tror dere jeg i det hele tatt hadde MED meg solkrem? Jeg hadde ikke med meg vann engang. Pepsi Max var alt jeg trengte. Hardcore bitch. Or not (STAKKARS MEG SELV. Tenk at jeg på ekte drakk brus i stedet for vann…)

I dag er det søndag og endelig kan jeg puste ut etter en lang, men sjukt fin helg. Kanskje fineste helgen jeg har hatt på lenge. I går hadde jeg hele formiddagen for meg selv, jeg stod opp, blogget, tok meg en løpetur langs Akerselva (HELT FANTASTISK!), dusjet, danset i undertøy til gamle spillelister (!!!), kjøpte meg ny Bonsai-plante til kun 200 kr på Plantasjen og fylte kjøleskapet med masse digg. Dæven, jeg er så god til å ta vare på meg selv. Føler forresten at leiligheten hevet seg fem hakk bare ved å få inn en ny plante her.

På kvelden slo jeg ut sofaen til sovesofa og tok inn begge dynene, jeg og Sela så på film til fuglene begynte å kvitre. Med hver vår skål med nudler og masse stearinlys. Dere må se Drive! Elsker den filmen. Kan se den igjen og igjen.

Nå? Nå skal jeg: ta meg en løpetur, betale regninger, vaske klær, stikke en tur innom Oslo Vegetar-festival over elva og gjøre meg klar til shoot i morgen tidlig. Denne snuppa skal legge seg TIDLIG i dag. Har på følelsen av at morgendagen blir helt sjukt bra!!

jeg skal bli 100% plantebasert i 2018!

I 2018 SKJER DET!

Okey!! Dere! Jeg har tenkt veldig mye de siste dagene. På planeten, dyrene, min egen kropp og helse, fremtiden. Plutselig ble det så aktuelt for meg, og da jeg var på workshop på Egmont i går med en rekke andre influencere begynte hodet mitt å spinne enda mer etter en samtale med en jente som har vegansk kosthold. Jeg føler det er på tide at jeg setter et mål. Og jeg setter IKKE mål uten å fullføre dem, for det gjør meg bare kjempedeppa. For et år siden sluttet jeg å drikke Pepsi Max (jeg var avhengig: 2-3 liter om dagen), nå er det på tide å gjøre endringer som ikke bare er for meg selv – men for miljøet som angår oss alle. JEG SKAL BLI 100% PLANTEBASERT I KOSTHOLDET MITT I LØPET AV 2018!

Det vil si; jeg kommer til å bruke sommeren og de neste månedene fremover, til å teste ut veganske produkter og erstatninger for kjøtt og meieriprodukter. Jeg skal lese meg opp, bli kjent med den veganske verdenen, finne ut hva jeg må holde meg unna – ofte kan enkelte matprodukter se veganske ut uten at de er det. Så ja, jeg må lære! Dette blir gøy! Vet også at mange av dere kan ALT om dette – dere må vite at tipsene deres er gull verdt for meg som er ny i gamet.

Å kutte ut kjøtt og erstatte med bønner/linser/tofu er ikke noe problem (sistenevnte har jeg faktisk ikke prøvd enda, det blir spennende!), for meg blir det heller en utfordring å kutte ut ost først og fremst, for det er jeg så utroooolig glad i. Skal ikke lyve, dere vet at jeg elsker det. Jarlsberg, parmesan, Manchego, chevre… Jeg må gi slipp på noe av det beste jeg vet, men planeten er så utrolig mye viktigere enn mine ostebehov.

Ellers vet jeg jo at det finnes gode erstatninger for rømme og Crème fraîche for eksempel, jeg har enda ikke prøvd det ut, men tror ikke det blir noe problem. Har hørt at dette smaker ganske likt – det er jo ikke sånn at jeg synes rømme smaker så INNMARI digg akkurat, man har det jo bare på toppen av tacoen for å fremheve smaken og det tror jeg den veganske gjør det like fint. Mandel- og havremelk har allerede sin faste plass i kjøleskapet mitt, så det er ikke noe problem. Oh, forresten! Frokostblanding med havremelk, dere! Jeg har fått helt dilla.

Jeg elsker frukt og grønnsaker, å spise noe som kommer rett fra jorda føles riktig og bra. Så, nå skal planteriket utforskes! Jeg kommer til å ta dere med på hele reisen og gi dere oppskrifter, tips og triks underveis. Det er også veldig viktig at jeg får i meg alle de vitaminene jeg trenger når jeg legger om til denne livsstilen, så dette kommer jeg også til å ha fokus på.

OG DERE? REKK OPP HÅNDA OM DERE ER MED MEG PÅ ET PLANTEBASERT KOSTHOLD I 2018! LA OSS GJØRE DET SAMMEN!

dagens vintage-funn!

STORT SKJAL FRA MAX MARA – PERFEKT STRANDSKJØRT. JEG HAR PÅ MEG EN SVART BIKINI UNDER BARE. 149 KR PÅ VELOURIA VINTAGE

GOD FREDAG! Vet dere hva!! I dag våknet jeg i et helt fantastisk humør. Stod opp klokka 6 og innså at sola allerede hadde vært oppe i en stund (små men veldig ekte gleder ♥), spiste frokost, dusjet og gjorde meg klar til workshop på Egmont som agenten min hadde stelt i stand. Hun er verdens feteste! Bloggerne var der også, og det er alltid så gøy å både filme og henge med dem. De har jo vært med meg helt fra russetid i Førde til nå – absolutt HELE reisen. Verdens største trygghet å møte dem. Er det noen som kjenner meg godt så er det den gjengen, både filmcrew og jentene på regi. Ah, nei, det var bare en skikkelig fin dag. Jeg tok på meg hæler og hadde ingenting imot å måtte vente 11 minutter på bussen. Vanligvis har jeg en grense på 5 minutter, maks, er det mer enn det så går jeg til neste busstopp. Men i dag var det fint å bare sitte der, utenfor Arkitekturhøyskolen med alle studentene som gikk forbi, sikkert på vei til eksamen, i morgensola. Jeg drømte at jeg kom opp i engelsk muntlig eksamen i natt og at jeg var den eneste på hele kullet som kom opp. Jeg var gjennomsvett da jeg våknet, for jeg hadde ikke tid til eksamen OG alt det som skjer om dagen. Så de første fem minuttene da jeg våknet gikk til å organisere og få alt til å gå opp, haha. Da jeg kom inn på badet og kastet vann i ansiktet mitt innså jeg at jeg bare hadde drømt.

(TROR NOEN GLEDER SEG TIL Å STUDERE)

Jeg må bare si det; elsker å gå forbi studenter på gata for tiden!! Jeg får liksom litt av den eksamensperiode-følelsen i meg, selv om jeg ikke har tatt videre utdanning enda – som så klart er MYE mer krevende enn videregående-nivå. Eksamenstiden er grusom, men så fin også, oppi alt. Jeg elsker å være nervøs for noe, å kjenne at kroppen min skjerper seg skikkelig 🙂

Vel, det innlegget egentlig skulle handle om var det nye skjørtet mitt. Herregud. Jeg våknet i dag og visste at jeg måtte innom Velouria. Du vet, magefølelsen. Jeg bare måtte. Det var et kall. Og hva skjedde! Jo, jeg kom inn, og fant nesten AKKURAT det jeg så etter. Jeg vil nemlig ha et stort stykke lin (i akkurat denne  grågrønne fargen) som jeg kan bruke som et kult sommerskjørt. Jeg fant noe tilsvarende, bare i et annet stoff. Åh, som jeg elsker det! Festet det bare med en klype i hoften. Elsker sånne små detaljer… Linskjørtet finner jeg, jeg tror jeg bare kjøper et stykke tekstil i stedet. X

Nå kommer Sela til meg og vi skal på middag med noen venner. Kooooos! Skal legge meg tidlig i kveld, kjenner at lørdagen i morgen er en dag jeg har lyst å få mye ut av.

FOR en nydelig fredag!!! Jeg er så glad akkurat nå og jeg vet egentlig ikke helt hvorfor.

Takknemlig, kanskje. X