lunsjtips: thai-nudelsuppe

Oppskriften fant jeg på godt.no ♥ Har laget denne flere ganger, og jeg absolutt elsker smakene i denne retten. Det skal egentlig være kylling i, men jeg går jo mot et plantebasert kosthold nå, i tillegg synes jeg ikke at kylling i suppe er noe særlig digg. er Så det blir heller en lunsj, det her. Eller en lett middag!

DETTE TRENGER DU (JEG FANT ABSOLUTT ALLE DISSE INGREDIENSENE UTENOM EGGNUDLER PÅ ASIATISK DAGLIGVARE!)
– EGGNUDLER
– OLJE
– RØD CHILI
– 
SITRONGRESS
– INGEFÆR – HVITLØKSFEDD
– KAFFIRLIMEBLADER
– KOKOSMELK
– HØNSEBULJONG
– FISH SAUCE
– VÅRLØK
– KORIANDER
– MYNTE

FREMGANGSMÅTE

  1. Varm opp solsikkeolje i en kjele, tilsett finhakket sitrongress, chili, hvitløk, raspet ingefær og kafirlimeblader revet for hånd. (Sistenevnte er helt sinnsykt godt, forresten, så jeg tar alltid litt ekstra av det)
  2. Tilsett kokosmelk, kyllingbuljong blandet med kokende vann og ca. 1 ss fiskesaus 
  3. Skvis en halv lime i suppen og dryss over fersk koriander og mynteblad
  4. Hell kokende vann over eggnudlene til de blir myke, sil av vannet og legg nudlene i serveringsskålen. Hell suppen over nudlene og dander med vårløk – ferdig!

Jeg bruker aldri mål når jeg lager mat, bare kutter opp så mye jeg vil ha av de ulike grønnsakene. Chili er noe av det beste jeg vet, så det tar jeg alltid mye av. Jeg brukte 2,5 dl kokosmelk denne gangen, men skulle jeg laget for to hadde jeg brukt mer 🙂 HER finner du nøyaktige mål til oppskriften. Jeg blir helt gærn av å måle opp alt men vi er jo forskjellige.

Haha <3

Naaaaam!! Dette ER så godt! Tar heller ikke lang tid å lage. Jeg spiste nettopp det siste som var igjen nå, mm. X

joggetur i høyden

Dere spør meg om treningsmotivasjon.

Okey, trening skal ikke føles ut som trening. Skal du være aktiv hver dag må du finne en treningsform du trives med. Jeg har vokst opp med å gå på fjellet, og etter hvert som jeg ble eldre og kom i tenårene begynte jeg også å jogge i fjellet. Enten jogget jeg eller løp motbakke. Begge deler er jeg like glad i, egentlig. Sommeren før jeg flyttet jogget jeg til Solheimsfjellet hver dag hele sommeren, kun fordi det var så forbanna deilig. Ingenting får meg til å føle meg mer uslåelig enn når jeg løper oppover med skog rundt meg med frisk luft i lungene. Heldigvis er det en tilsvarende løype her i Oslo også! Hadde ikke naturen vært så lett tilgjengelig her i Oslo tror jeg aldri jeg hadde vært så glad i denne byen som det jeg er nå. I går tok jeg joggeturen min i Nordmarka, mitt favorittsted i hele Oslo. Gå av på Voksenkollen, jogg inn til Skjennungstua og stopp ved Tryvannstua på veien tilbake for et bad. Det ligger to pene brygger der som jeg synes er så hyggelige at jeg sliter med å gå derfra.

Så ja, her har dere mitt svar på treningsmotivasjon! X

ekte

BREATHE – INA

For hver dag

For hvert kyss

Med deg

Døde en liten del av meg

Nå er jeg fri

Fri på ekte

Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Denne helgen har… vært noe nytt. Noe helt annet. Kanskje litt regn var alt det jeg trengte. Jeg satt meg i bilen og kjørte gjennom i Oslos gater for første gang. For første gang utforsker jeg denne byen alene, på egne bein. Tråkker litt feil her og der, får en ny favorittkafé, plukker nye blomster. Lappen? Den har jeg hatt i tre og et halvt år, men jeg har stort sett kun kjørt på landeveier, med flere kuer enn biler på veien. Det var gøy og komisk og befriende å sitte i en bil igjen. Vinduet rullet ned, musikken på full guffe. Endelig. Endelig er jeg her. Et brudd er alltid vondt, men det er enda vondere å ikke ha respekt for seg selv. Ingenting har risset større sår i hjertet mitt enn de gangene jeg ikke klarte å forstå at jeg fortjente bedre. Aldri mer, aldri mer skal jeg straffes av en jeg elsker fordi jeg er en jente med følelser fra naturen. Aldri mer skal jeg legge min egen sannhet i en mann som ikke klarer å være ekte med meg. Aldri mer skal jeg lure på hvorfor du ikke klarte å se meg i øynene da jeg kom hjem. 

Ikke vær redd for å gå ut av et giftig forhold, vær så snill. Ikke vær redd for å løpe. For den smerten du vil kjenne på er en helt annen. Den er vond, men den gjør deg hel igjen. Jeg lover. I stedet for den rivende, vrakende smerten som nesten kveler deg når du elsker noen som ikke klarer å se deg i øynene, og når alt du klarer å tenke på når du legger deg om kvelden er at det er din egen feil. Fordi han forteller deg det. Din feil. Når et menneske du er glad i forteller deg hver dag i et år at du er gal så velger du å tro på det til slutt. Jeg kjørte feil på vei hjem fra Nordmarka i går kveld. Alene på motorveien, jeg skulle ta av men man må tenke så kjapt at jeg ikke rakk å legge meg i høyre felt som tok meg av motorveien. Det er fint å kjøre bil i denne byen. Alle de gatene jeg ikke har gått i enda, alle de gatene ikke bussen har tatt meg gjennom. Det er gater jeg ikke har vært i enda, og det er flere følelser igjen i livet som jeg ikke har kjent på enda. Til slutt innser du at det egentlig ikke er han du er så hekta på, det er spillet som gjør at du blir. Og si meg, elsker du han egentlig da?

Jeg vet ikke

Jeg synes bare plutselig at de ordene ble så sterke

Jeg… elsker… deg…

Jeg vet ikke

video: Q&A!

annonse for Noisy

Her kommer en aldri så liten Q&A! Jeg elsker å gjøre disse videoene… Hva med dere? Let me know om dere liker disse uhøytidelige videoene filmet med webcamera, eller om dere vil at jeg skal sette opp kamerautstyr. Det er gøy å høre deres mening på det 🙂 Nå skal jeg ut og JOGGE! I soleeeeeen! Er ikke like varmt i dag som det har vært tidligere denne uken, så jeg må utnytte muligheten mens den er her.

Og ha en nydelig søndag videre x

ekte søndag

Endelig en helg med regn. Jeg trengte det, plantene trengte det, gatene trengte det. I går kveld gikk jeg til butikken for å handle inn til middagen, du vet den lukten når asfalten er våt? Og bladene drypper etter regnbyen som nettopp var? Jeg gråter. Det er så nydelig, minner meg om hele oppveksten min. Jeg tente stearinlys da jeg kom hjem og endelig er det så mørkt på kvelden at man faktisk kan se stearinlysene. Nå henger det klær og sengetøy til tørk i hele leiligheten etters gårsdagens vask. (Elsker å vaske klær. Sykt tilfredsstillende) En av fordelene med balkong… jeg har savnet å tørke klær ute. Det ser fint ut og det tørker fortere.

I går fant jeg denne nydelig korsetten. 90 kr, hallo. Jeg og Nora gikk tilfeldigvis forbi UFF i går, en bruktbutikk jeg aldri har vært innom før, og som jeg mest sannsynlig ikke hadde funnet hadde det ikke vært for at Nora ropte ut “VI GÅR INN DER!”. Det så bare ikke ut som en bruktbutikk, sånn, før man kommer inn. Jernbanetorget 2, dere må ta turen innom. De har et gigantisk stativ med nattkjoler i pastellfarger som jeg forelsket meg fullstendig i, jeg fant så mye fint men det var altfor varmt til at jeg orket å prøve noe annet enn denne her. Korsett skal jo brukes under… kjoler? Haha, jo, jeg finner nok en måte å style den på. Synes den øverste delen er så fin, og dessuten elsker jeg å gå uten stropper. Elsker, elsker. Man føler seg litt friere plutselig. Ellers tok jeg også en tur innom Zara, jeg tror ikke jeg har vært på et halvt år. Alt jeg trengte var basic topper og det fant jeg. Så nå er jeg fornøyd. Jeg gleder meg til en ny uke med litt nye klær på kroppen. Det er en liten lykkefølelse i seg selv.

Nå skal jeg redigere en video til dere, og så ut på joggetur. Sånn HER skal søndager være!

helg!

GOD LØRDAG! Jeg har hatt en helt sinnsykt fin start på helgen. Helt alene. Eller, i går kveld tok jeg og Håkon en tur i marka, men utenom det har jeg bare hengt med meg selv og det har vært så koselig.

Det her var meg i går, etter 10 minutter i solen. Jeg har solt meg én gang i sommer, og det var da jeg og Henriette var på Bygdøy for noen dager siden og badet hvert 10. minutt for å ikke dø av hetetokt, haha. Eneste måten jeg kan sole meg på.

Håret mitt gjør det ikke akkurat spesielt bedre i denne varmen. Denne sommeren har faktisk håret mitt vært et ekte problem, for det har blitt tykkere enn det noen gang har vært. Jeg TROR det er fordi jeg har et veldig variert kosthold nå, det er så gøy at utseendet forandrer seg når man legger om til en sunnere kost. Plantebasert er bra for ALT! Miljøet, kroppen din, utseendet ditt, humøret ditt, dyrene. Åååh <3

Forresten så har jeg kjempelyst å få opp et av bildene til Slim Aarons på veggen. Jeg mener de selger noen på Milla Boutique her i Oslo, men jeg vil gjerne dra og få fikset ramme selv ettersom jeg vet hvordan jeg vil ha det. Slim Aarons er en av mine favorittfotografer! Han døde i 2006, men tok bilder alt fra krig til luksus og fanget en helt spesiell stemning i bildene sine. 

ELSKER fargene! Elsker!

Dette ble et litt random innlegg. Håper dere liker det også, haha. Nå skal jeg møte Nora og vi skal handle grønnsaker og frukt på Grønland!! Snakkes senere i dag, dere x

min egen hverdag

JEG UNNER ALLE FØLELSEN Å VÅKNE OPP SITT EGET STED…

Fortsatt, tusen millioner takk for at dere er her med meg. Hadde det ikke vært for dere hadde jeg ikke våknet opp her hver dag… Jeg er så takknemlig at jeg holder på å sprekke. TAKK. Elsker dere. Jeg har fått mange DM’s på Instagram i det siste, hvor noen spør om å ta en joggetur sammen, etglass rødvin på balkongen. Jeg skal begynne å møte dere. Noen har jeg allerede møtt for å ta bilder, noen har jeg hatt hjemme hos meg på eventet med LOUDS. Jeg vil bli bedre kjent med dere.

<3

Så, det er 33 grader i Oslo i dag. Fantastisk, men jeg holder meg hjemme, jeg. Skal ut en tur og jogge etterpå, og så prøver jeg å skaffe meg bil for dagen slik at jeg kan kjøpe noen større ting til leiligheten. Som jeg har sagt før så ELSKER jeg å fikse ting selv. Er ikke det verdens diggeste følelse? Alle plantene her i leiligheten har jeg bært hjem en etter en, det samme med stuebordet, nattbordet og alle speil. Jeg synes det er litt av sjarmen, jeg. Og dere. Jeg skal lage PASTA TIL MIDDAG! JEG GLEDER MEG SÅNN! Bumpet over en profil på Instagram i går (juliesmatblogg @ Instagram) som inspirerte meg så mye at jeg ble sulten. Dro rett på butikken og kjøpte inn ingredienser. Haha, jeg blir fort inspirert om dagen, det er helt herlig. Den nye Creuset-kjelen min føles som en liten baby for meg, jeg har bare lyst å lage mat dagen lang.

en av mine favorittaktiviteter om sommeren

TENNIS!

Kjøp deg racket så du har (koster ikke så altfor mye!), få med deg vennene dine og dra på nærmeste tennisbane. Det er SÅ GØY! Jeg har brukt å leie bane ved Frognerparken, men i går dro vi til de banene som ligger på Skøyen, rett ved Thune stasjon. Da jeg var yngre og dro på ferie med familien pleide jeg og Håkon alltid å spille tennis, så jeg er faktisk ganske god vil jeg tørre å påstå, haha. Kanskje noe av det gøyeste jeg kan gjøre om sommeren! Tennis er jo i tillegg helt sjukt god kondisjonstrening, jeg jogget tidligere på dagen så det ble brått to treningsøkter på meg i går. Det er ingenting som får meg til å føle meg mer KRISTINE enn når jeg trener hver dag. Å løpe så fort jeg kan? Toppen av lykke-stimuli for meg. Jeg elsker å være i bevegelse, elsker å svette og kjenne at jeg har brukt kroppen. Det beste er når kvelden kommer og man er heeeelt sigen… Gjett hvem som sov som en baby i natt etter en sen middag.

Uansett, et perfekt tips til hva man kan finne på med venner i sommer. Etterpå dro vi til Bygdøy sjøbad og badet i kveldssolen, sååå fantastisk deilig. Jeg kjøpte forresten racket på XXL til en fin pris, og de funker kjempebra. Jeg hater å leie utstyr, kjøper det alltid selv så sparer jeg penger og slipper å bruke noe som ikke er mitt. Hehe. X

la meg prøve å forklare hva jeg føler

Høst. Jeg gråter på ord nummer tre i dette blogginnlegget. Det er så mange følelser i meg om dagen, og jeg har lyst å skrive dem ned alle sammen, hvordan de føles, men de forsvinner før jeg rekker å fange dem. De bare løper inn i hjertet mitt, og rett ut igjen på andre siden. Kanskje jeg må være alene for å fange dem, jeg føler mest når jeg er for meg selv. Jeg har blitt brunere enn jeg har vært på to år og håret mitt burde klippes før det når rumpa mi igjen. I går sovnet jeg med mobilen i hånda og ytterdøren ulåst, våknet opp uten alarm og uten innbrudd, heldigvis. Smålig rød på nesetuppen etter en hel dag på stranden. Høst, snart høst. Husker dere høsten for 15 år siden? Den svake solen som minner deg på at du har enda en sommer fremfor deg som du skal danse deg gjennom, det grønne som blir til brunt, jeg tror brun er favorittfargen min. Jeg vil ha sandfargede vegger og mørkebrune møbler. Når spisebordet er på plass skal jeg invitere alle de vakre vennene mine på middag og så skal vi skåle for at alt vi har gjort til nå er riktig, for ellers ville ikke vært her vi er nå. 

Vi hadde et stort jorde bak barneskolen vår som vi pleide å gå over for å komme til skogen. Den følelsen da jeg løp oppover veien midt på det jordet, med frost på gresset som ikke var grønt lenger, den følelsen har jeg i meg nå. Og jeg har ikke peiling på hvordan jeg skal forklare det til dere, men jeg tror det er noe vakkert i vente. Det er en hel verden inni meg som man ikke helt kan se, men som man kanskje kan føle… Håper jeg. Jeg håper dere føler det jeg føler når dere leser dette, at høsten er rundt hjørnet og det blir fint. At selv om du kanskje gråter nå så skal du smile igjen. Du skal spille piano til du gråter av glede, du skal klemme et menneske så hardt fordi du ikke kan fatte hvordan du var så heldig å møte på han eller henne, du skal kjøpe en ny plante og være så fri i deg selv at den planten var alt du trengte den dagen. Så enkelt er livet. Så lett er det å være lykkelig. Jeg sverger sjeldent men jeg sverger til deg nå. Jeg gleder meg så mye til sene høstkvelder i leiligheten min at hjertet mitt hopper av tanken, kanskje jeg tar meg råd til å kjøpe den sofaen jeg ønsker meg sånn og så sitter jeg der med en bukett mennesker jeg elsker uten en eneste bekymring, utenom at vi ikke må søle rødvin i sofaen. Sånn blir det. Jeg vet det.

what I’ve been up to

annonse for Noisy

HEY, dere! En liten bloggpause fra min kant, jeg har vært sosial skjønner dere. De beste innleggene dere leser her på bloggen er skrevet i total isolasjon, så å leve et normalt liv hvor jeg faktisk er med venner og bader en hel dag passer ikke helt sammen med den standarden jeg har satt. Jeg får begynne å gjøre slik jeg gjorde på videregående: sitte oppe på kveldene og forhåndsskrive innlegg til dagen etterpå. Uansett. I’m back! Nå skal jeg bruke de neste dagene på å skrive og “være med dere” som jeg liker på kalle det, min favoritt-ting å gjøre. Jeg har hatt to helt nydelige sommerdager med Henriette! Herreguuuud, så vakkert Oslo er!! Spesielt fra en bil med åpent tak:

Jeg tåler ikke å cruise rundt i bil her i Oslo. Det får meg bare ENDA mer lyst å skaffe meg bil. Problemet er: jeg trenger det ikke, det er dyrt, det er en dårlig investering. Jeg bruker bilen hjemme fordi mamma og pappa har, naturligvis, men det skal liksom litt til for å kjøpe sin egen bil. But!! I DIE!! Fordi det er få ting som får meg til å føle meg friere enn å sitte i en bil med favoritt-låta mi på. Jeg og Henriette koste oss ihjel

Vi badet!! Jeg elsker å bade! Fra barndommen min husker jeg alltid at det var så “sykt revolusjonerende” å bade i Norge, fordi vannet var så kaldt, men nå er det jo… nesten ikke avkjølende? Global oppvarming. Skremmer livet av meg.

Jeg har alltid med Noisy i veska til vennene mine. De bli like glade HVER gang. Små gleder, dere! Neste gang skal vi ta med kjøleelement så vi kan ha isbiter i!!! Elsker iskald drikke. Forresten så klarer jeg ikke bestemme meg for hvem jeg liker best. Eple & Drue og Pære & Sitron ligger på delt førsteplass, dessverre er jeg tom for sistenevnte her hjemme. Takk Noisy for at dere gjør sommeren til meg og vennene mine MYE diggere ♥

Nå skal jeg se film og legge meg tidlig. Har masse følelser i kroppen som jeg vil dele med dere. Det er skikkelig rart, for når jeg ikke blogger så blogger jeg likevel. I hodet mitt. I går da jeg la meg tror jeg at jeg skrev en hel tekst i tankene mine, jeg hørte nemlig på et pianostykke som fikk meg til å føle SÅ MYE FRA BARNDOMMEN. Jeg begynte nesten å gråte. Jeg kunne høre latteren min som 6 år og se meg selv løpe oppover jordet en tidlig høstmorgen, du vet sånn i slutten av september når det er svak frost på gresset om morgenen. Alt det var ekte

Og selv  nå, 14 år senere, kan jeg fortsatt kjenne på hvor ekte det var