gaver fra venner <3

Fredag. Jeg våkner med Sari ved min side, litt for tidlig kanskje. Angrer i noen raske sekunder på at jeg lot vinduet og balkongdøren stå på vidt gap hele natten, for når jeg drar av meg dynen og strekker meg etter den store genseren som ligger på en stol litt bortenfor reiser alle hårene på kroppen seg. 31. august, hjelp. Trakter meg kaffe og heller oppi litt havremelk i koppen fordi jeg vet det enda er litt for tidlig, stopper etter en kopp, legger meg ned på teppet på kjøkkenet og hører på radio mens jeg spiser en avokado med skje. Jeg har fått gjort alt jeg vil gjøre denne uken og det gjør meg glad. I går tok jeg og Helene en shoppingrunde på Grønland, kommer hjem med altfor mye grønnsaker og frukt, smiler fornøyd. Jeg og Helene har begynt å gå! I stedet for å ta buss. Det er kjempekoselig å gå, denne byen er jo laget for det. Jeg er i så mye aktivitet om dagen at når kvelden kommer sovner jeg før jeg har rukket å skrive god natt. Samme skjedde i går. Ikke no’ i mot det.

Freeeeedag! Jeg har begynt å gå mye i fjellklærne mine om dagen, synes det er så deilig.

Sari kom med en gave til meg i går kveld. Dusj- og håndsåpe fra Beldi, som mammaen hennes selv har laget. Hun visste hvor glad jeg er i disse!! De dufter grønn te og argan, laget på naturlige ingredienser fra Marokko. Disse stod på badet vårt i airbnb-leiligheten i Milano, så jeg føler jeg er tilbake i februar.

For to dager siden brukte jeg, Helene og familien hennes en hel kveld på å ta ned det gamle skapet som stod her og sette inn denne kommoden. Det var Helene sin, hun kjøpte den brukt da hun var tenåring. Herlighet, for en ære å arve den. Nå har jeg minner fra alle menneskene i livet mitt i denne leiligheten, alt har en historie bak seg og det er så koselig!!! Jeg skal så klart ha et større klesskap også, men jeg får plass til buksene mine her og litt mer akkurat nå, så jeg er fornøyd. 

i det siste

Og så var vi her igjen. Litt kaldt, litt varmt. Ikke sommer, ikke høst, noe et sted i mellom. Tør ikke helt å legge bort kjolene, bare sånn i tilfelle. I tilfelle det skulle komme en siste sommerdag hvor jeg kan danse rundt i den hvite kjolen jeg er så glad i. 

Kveldene ser ofte sånn her ut og det minner meg om Førde uten at jeg helt vet hvorfor. Jeg savner å være hjemme med Håkon og lillesøsteren min. Bare sånn, en helt vanlig helg hvor vi kommer hjem fra en tur i byen til at hele huset luktet hjemmelaget pizza. Sitter oppe til halv tre og ser på Criminal Minds til jeg er så redd at jeg ikke tør å legge meg med døra igjen.

DETTE. Er en grunn nok i seg selv til å stå opp. St. Hansparken utenfor vinduet mitt tror jeg er halve grunnen til at jeg elsker dette stedet så mye. Elsker den skarpe luften som er ute nå. De sterke fargene <3

Jeg drikker minst 3 kopper te om dagen for tiden! SWEET CHILI fra Yogi er min favoritt, den smaker helt sinnsykt godt. Vanligvis synes jeg te bare har vært en sånn “koselig” greie, men denne drikker jeg faktisk bare fordi den er GOD. Jeg har forresten begynt å gå litt lei av øreringene mine, så jeg er glad jeg ikke kjørte all in på begge sidene. Det er fint, men kan kanskje bli litt mye? Hva synes dere? Yes or no med mye bling i ørene?

Det er skikkelig mange som spør hvor jeg har kjøpt kaffekannen min, den er faktisk fra Espresso House og kostet ikke så mye. 399 kanskje? Jeg elsker den! Har laget kaffe hver morgen siden jeg kjøpte den i fjor, en sann glede i hverdagen!

Portett av Simen Ulvestad (Instagram @ simenulvestad). Jeg liker dette bildet… <3 Nå skal jeg til byen og kjøpe avokado på Grønland, ny saltvannsspray, dobørste og messing-knagger til å henge opp håndklær på badet. Kanskje titte en tur innom den nye Zara-butikken også. OG! Jeg trenger enda flere planter.

4 ting jeg gleder meg til

JOBB I AMSTERDAM NESTE UKE! Jeg har blitt booket til Lois sin nye kampanje, og jeg kom så godt overens med teamet da jeg var der i vår at jeg nesten ikke kan vente til å se de igjen om noen dager. Sååå gøy! Lois sine jeans er mine favoritter of all time, så det er skikkelig gøy at de ville ha meg med i kampanjen. En stor ære, om jeg får lov å si det. Jeg flyr inn tirsdags kveld og shooter onsdag! Det passer perfekt med at jeg er i en så fin periode nå med trening, jobb og meg selv generelt. Jeg har supermye overskudd og vet at jeg har mye å gi. Nå har jeg ekstra mye motivasjon til å trene og holde meg fresh til uken som kommer!

KJØPE NYE MØBLER! Leiligheten er offisielt ferdigmalt. Badet er skinnende hvitt, stue + soverom sandfarget, bjelken på kjøkkenet er blitt malt hvit den også. Jeg elsker detaljer i tre men jeg kan ikke BARE ha tre-elementer i leiligheten, da ser det fort ut som om jeg bor i en hytte. Jeg skal blande pene, elegante møbler med vintage.

HØSTEN. HELE HØSTEN. Det er en sånn deilig, rolig atmosfære i byen nå, sommeren er lagt bak oss og folk er tilbake på jobb. Kveldene blir mørkere, det er mer tid til å være inne. Endelig er det tid til å sitte timesvis med hodet ned i en spennende bok, eller å bruke en hel kveld til å lære seg noe nytt på piano uten at du skulle vært noe sted. Tilbringe timesvis på kjøkkenet med Bill Evans som bakgrunnsmusikk mens man lager middag. Åh, jeg og Helene var på Bare Jazz klokka 10 i går og musikken som danset rundt i bakgården ga meg helt gåsehud. Jeg pleier å dra dit på lørdager for å ta meg et glass rødt før jeg drar hjem og lager middag, men jeg så jo nå at jeg er nødt å ta morgenkaffe her inni mellom. Iiiih, noe så koselig!!!! Jeg fikk et kast av lykke over meg akkurat når jeg skrev dette, jeg aner ikke hvorfor :’)

HENGE MED HÅKON IGJEN. Jeg savner han skikkelig!! Og jeg tror han savner meg litt også. Vi har fått et skikkelig tett forhold den siste tiden, og jeg tror det er fordi begge to er på et veldig bra sted. Han har fått en skikkelig bra jobb, jeg lever livet på St. Hanshaugen, ja, dessuten har han vært på ferie og jeg ser på han at han er fornøyd med livet. Det er godt å se!! Vi skal møtes nå denne uken og catche up, og det slo meg hvor heldig jeg er som har en så fin storebror. Det er klissete, men jeg mener det. Han er så hardtarbeidende og morsom og ikke minst KUL, en sjelden kombinasjon. Jeg hadde aldri vært den personen jeg er uten han. Det er jeg helt sikker på. Så ja! Og pssst… podcast, vi to?

skulle det bli så fint?

Jeg rusler hjemover med slitne føtter etter en lang dag, det føles ut som en liten evighet siden jeg luktet og beundret syrinene som en dag plutselig fylte hele byen. Neste sommer kjenner du ikke meg, neste sommer husker du kanskje ikke stemmen min lenger. Neste sommer bor jeg ikke et nytt sted, neste sommer bor jeg fortsatt på St. Hanshaugen og det gjør jeg nok sommeren etter også. En tur til utlandet for å gjøre ting jeg aldri har gjort før, hjem igjen. Det skal ikke mer til enn en tur i skogen for å huske hvem jeg var og hva jeg lovte meg selv. Jeg går hjem etter en lang dag og og kniper igjen øynene mens jeg smiler for meg selv. Hiver bootsene av meg, lar de ligge slengt på hver sin side av gangen. Skulle det bli så fint? Skulle jeg virkelig glemme å tenke på deg? Står opp til en kald sensommer, hiver på meg skinnbuksa jeg hadde på meg i går og bootsene som ligger i hvert sitt hjørne i gangen, løper ut med bustete bryn og lurer på hvordan jeg kunne bli så fri. Jeg og Helene kjøpte blomster på Stortorvet og rundstykker på Baker Hansen klokka 10 i dag. Tekster henne på vei hjem “han likte bildet mitt!!!” og gliser for meg selv der jeg går med havrespelt i den ene hånden, tullipaner i den andre. Leiligheten min er nymalt, jeg har lært meg et nytt stykke på piano, jeg har to svære avokadoer i veska mi og dette blir en bra onsdag.

på en flow

Jeg er på en skikkelig god flow om dagen, og det er så deilig. Trener hver dag, henger med venner, lager god mat, har perfekt døgnrytme, jobber vanlige tider, ja, dere vet. Det er sånn her jeg vil ha det. Tidligere har jeg sagt at “jeg kommer alltid til å være en litt kaotisk person”, og det stemmer nok, men livet mitt trenger ikke å være kaotisk på alle områder. Tok på meg anorakken og trente i regnværet i går kveld, slo rekorden min opp trappene og følte meg bedre enn noen gang.

I dag stod skogstur på morgenkvisten for tur, og jeg tråkket i et ormebol på vei hjem. Min største frykt er å møte på en hoggorm, og tro det eller ei, det har aldri skjedd. Jeg har vokst opp med fjellturer hver helg i barndommen, aldri sett en orm på kloss hold. Veldig rart, egentlig. Det er jo bare gjort frykten enda større. Edderkopper og småkryp? Plager meg ikke. Men å skulle møte på en SLANGE i skogen? De er så skumle!!! Og annerledes!! De er en muskel, en kroppsdel?! En av guttene i klassen min på barneskolen pleide å fange hoggormene etter halen på klasseturer, jeg trodde så klart jeg skulle besvime. Er vanligvis ikke pyse, men når det kommer til slanger? Jeg er verdens største pyse.

Ja. Det ble en spenstig start på dagen, i alle fall!!! Kjempegøy, faktisk. Jeg elsker å stå opp tidlig og få mye ut av dagene, man får så mye overskudd og det er så deilig!!

Nå sitter jeg på Espresso House og skal gjøre kontorarbeid ut arbeidsdagen. Siste del av leiligheten min blir malt i dag, badet blir SÅ fint nå som det blir helt hvitt. Mye, mye lysere! Gleder meg til å vise dere 🙂

lukten av høst

Jeg husker da jeg var 12 og mamma hadde vinkveld med “vinklubben” sin hjemme. En av mine favoritter. Mamma vasket hele huset, kjøpte inn nye blomster for anledningen, ikke et eneste rom i huset var uten levende lys. Til og med lyktene ute på verandaen var tent, jeg fikk en sånn varm følelse i hele kroppen som jeg klarer å føle på men ikke beskrive. Jeg slapp å delta, eller, jeg fikk naturligvis ikke lov, men jeg elsket å sitte inne på rommet mitt med mine egne greier å høre på latteren, lukten av nystekt focaccia og en suppe som hadde småkokt på kjøkkenet hele dagen. I min egen lille verden, den verdenen jeg liker best.

I går da jeg skulle legge meg ble jeg liggende å se på bildene til en av favorittfotografene mine, pierrot @ Instagram. Bilder av jungler og fjelltopper og fregner på et pent ansikt og mennesker som bader langs kysten i Italia, var det virkelig alt som skulle til for at hjertet mitt skulle banke litt fortere? Det høres jo helt tåpelig ut, og kanskje jeg er det. Litt tåpelig. Noe i meg skjer om dagen, jeg vet ikke hva, det er som om hele barndommen min strømmer gjennom blodet mitt på nytt. Et bilde av glitrende vann treffer meg på midten av hjertet, jeg får lyst å ta av meg alle klærne og hoppe uti slik jeg gjorde da jeg var sju. Hver gang vi var på familieferie og vi hadde kommet til siste dagen før hjemreise pleide jeg å ta det siste badet og flyte på vannoverflaten. Henda ut som en sjøstjerne, halvveis dekket i saltvann, ørene akkurat under vann slik at jeg ikke kunne høre noe som helst. Og litt sånn føles det nå. Så stille at alt jeg hører er følelser. Høst.

Ja. Høst.

<3

St. Hanshaugen er lydløst på morgenen. Bladene på bakken kjennes ut som små skår av en sorg som ikke egentlig finnes, men jeg har fortsatt tid til å ta årets siste bad. I fjor badet jeg jo helt til slutten av september.

trening i trapper

 

Haha, jeg ser teit ut når jeg hopper. Men jeg prøver meg på 5 trappetrinn! SKAL klare det! Her tar jeg bare 4…

Trapper! Noe av det gøyeste jeg vet! Da jeg gikk på friidrett (tror jeg var rundt 15 år) brukte vi mye trapper, og jeg synes alltid det var så gøy. Noen treningsformer kan man ikke fordra, noen bare digger man så mye at man ikke får nok. Jeg savner skikkelig å gå på friidrett. Jeg elsket gym gjennom hele skolen, cooper-testen var den beste dagen i året og jeg tok den like seriøst som min siste eksamen på videregående, for å ikke snakke om den årlige aktivitetsdagen vi hadde på våren gjennom hele barneskolen. Stille lengdehopp, 60-meteren… ahhh!! Herlighet så gode minner! Jeg er så sjukt glad for at jeg gikk på en liten barneskole midt på et stort jorde blant fjell. Tror kanskje jeg hadde den beste oppveksten jeg noensinne kunne hatt.

#THATPOWER – WILL.I.AM FT. JUSTIN BIEBER

Forresten, denne sangen hørte jeg alltid på da jeg løp coopertesten. LOL. Elsker den!!! SÅ mye futt i!!

Uansett, jeg er tilbake i form og det er så deilig at jeg har lyst å skrike det ut til hele verden. Jeg blir virkelig den beste versjonen av meg selv når jeg trener hver dag. Nå når jeg våkner om morgenen nå slipper jeg å måtte “vurdere om jeg skal ta meg en treningsøkt”, det kommer av seg selv fordi jeg VIL trene, jeg vil bli så sliten at svetten drypper nedover ansiktet mitt. Blir helt gira bare av å prate om det, haha!! Jeg sitter på kafé og blogger nå siden leiligheten min blir malt akkurat nå, men skal stikke hjemom og putte på meg treningstøy etterpå. Gleder meg!

HER ER DET JEG PLEIER Å GJØRE NÅR JEG TRENER I TRAPPER. HÅPER DU KAN FÅ LITT INSPIRASJON!

♥ 20 REPETISJONER: SPURTE ALT JEG KAN OPP TRAPPEN (TO-TRE TRAPPETRINN I SLENGEN, DET SOM FALLER SEG NATURLIG)

♥ 5 REPETISJONER: SPURTE OPP TRAPPEN (BRUK HVERT ENESTE TRAPPETRINN, IKKE HOPP OVER NOEN)

♥ 8 REPETISJONER: HINKE OPP TRAPPEN PÅ EN FOT (4 REP. HVER FOT)

 

en podcast dere må høre

Jeg elsker disse øredobbene, gullfargen er helt perfekt. Dessverre klarte jeg å glemme den andre igjen i leiligheten i Milano i februar 🙁

Jeg har flyttet bordet inn for helgen! Sjukt koselig, ikke sant? Jeg skal male den trefargede bjelken på kjøkkenet i morgen forresten, det skal freshes LITT opp her altså. Elsker den koselige hjemmefølelsen men det skal ikke se ut som en hytte, heller. Haha 🙂

Føler meg veldig pen for tiden. Eller fresh. Eller kanskje bare vel! Vel i meg selv. ♥

Herreguuud, jeg våknet klokka 6 i dag morges og har hatt så god tid til alt mulig i dag at det nesten er helt latterlig!! I går sovnet jeg til podcast på øret og det er det koseligste jeg har gjort på lenge, haha. Jeg får en del spørsmål om hvilke podcaster jeg hører på, i går begynte jeg å høre på SÅNN ER DU av Harald Eia og Nils Brenna igjen, jeg hørte mye på dem høsten for to år siden. De analyserer kjente personer med en personlighetstest som heter “Big 5”. Skikkelig gøy å høre på! I går hørte jeg på episoden med Siv Jensen, og jeg elsker hvor bestemt den dama er. Helt uavhengig av hvilke politiske standpunkt hun har, altså. Som person. Hun svarer ja og nei uten å nøle, jeg liker det. Skikkelig interessant, jeg elsker måten de går helt inn til kjernen av personligheten til menneskene de intervjuer.

En av mine beste egenskaper er at jeg er veldig flink til å analysere mennesker på den måten de gjør i podcasten (uten personlighetstesten, så klart), om du blir kjent med meg kommer du til å merke det. Jeg leser mennesker og sosiale situasjoner veldig raskt, og får med meg mye informasjon som kanskje går andre forbi. De fleste vennene mine er like “raske” i hodet sitt på samme måte som meg, og det er vel derfor vi kanskje kommer så godt overens også. Dette kan kanskje høre litt “hovent” ut å si, jeg mener det absolutt ikke sånn, men livet mitt ble veldig, veldig mye gøyere når jeg fant mennesker på samme nivå intellektuelt som meg. Jeg tror alle har noe å lære hverandre, og det handler ikke om at noen er bedre enn andre, men når man finner mennesker man kan koble en intellektuell dypde med så blir livet såååå givende og morsomt og ikke minst interessant!!! 🙂

Familien min, også. Vi er HELT like og kan ha samtaler hvor alle forstår hverandre på et veldig dypt nivå, og det er så deilig når noen sier noe i en samtale som er så spot on at det kunne vært tatt seriøst rett ut fra tankene dine, skjønner du hva jeg mener? Det er derfor jeg er så god venn med broren min, vi kunne sitte oppe i timesvis da begge bodde hjemme og prate om mennesketyper, sosiale situasjoner, alt mulig. Lillesøsteren min er jo enda veldig ung, men hun er helt lik. Jeg ser det. En lynskarp bitch! Hun har vokst opp med riktige folk, hehe.

Shoutout til vennene mine og den fantastiske familien min!!!!! Og podcasten SÅNN ER DU!!

Så ja, det var et lite podcast-tips. Nå ble jeg veldig gira her merker jeg. Burde definitivt lage prate-videoer, ser jeg. Ja, altså, nå skjønner dere kanskje hvorfor jeg søkte meg inn på psykologi-studie i fjor. Jeg elsker å jobbe med mennesker og jeg tror virkelig jeg kunne hjulpet mange, men jeg vet liksom ikke om det er det jeg har lyst å drive med. På samme tid må jeg jo ikke være psykolog for alltid, det skader jo ikke å prøve det ut. Hmm. Studier opptar veldig mye av tankene mine for tiden, jeg har så mange valg fremfor meg at jeg blir helt svimmel. Heldigvis har jeg frem til våren å bestemme meg.

Nå skal jeg ut og trene! Sorry for at jeg er i sånn plagsomt godt humør, håper det smitter i stedet for å irritere!!! 🙂 X

tilbake på Løkka

Edruhelg! Jeg elsker å feste og er dødsglad i rødvin og GT, men akkurat nå er jeg altfor glad i å stå opp klokka 07:00, trene og få gjort alt det jeg vil gjøre i løpet av en dag. Åh, det er så mange idéer i hodet mitt om dagen. I dag var jeg innom en tekstilbutikk, jeg har så lyst å sy min egen kjole og lage mine egne puter. På mandag skal badet, gangen og kjøkkenet males om, det skjer ting nå. Ting faller på plass. Jeg løper fortere og fortere for hver dag som går, jeg blir bedre og bedre venn med de jeg har i livet mitt, det er så DEILIG. Å føle at man vet hva man vil og at man går etter det. I dag var jeg på Løkka igjen og det var så rart og fint og alt på en gang. Å gå i gatene igjen! Ikke var det vondt, ikke var det trist, bare godt. Og for min del, godt å kjenne at det kapitlet i livet mitt er over. I disse gatene har jeg følt alt som kan føles, jeg har vært forelska, jeg har vært knust, jeg har vært ny i byen, jeg har fått nye venner, jeg har lært ting om meg selv, jeg har tatt store valg, ja, de to første årene mine i Oslo har jo blitt tilbragt her.

KRISTINE BLIR VOKSEN!

Eller, kanskje ikke helt enda. Jeg er jo bare 21.

Men likevel 🙂 Det er deilig å være her jeg er nå, Forresten, jeg har begynt med 8 Minute Abs Workout igjen. Føler seriøst jeg begynner å ta tilbake mye av 16 år gamle Kristine nå for tiden… merker dere det? Denne videoen delte jeg da jeg gikk på ungdomsskolen, og jeg husker dere digget den like mye som meg. 3 ganger i uka! Jeg lover deg at du ser resultater!

Treningsvideo kommer forresten!!

et lite lørdagstips!

Jeg har bodd i Oslo i to år og aldri satt foten min innenfor Baker Hansen sine kaféer, før nå! Vi har nemlig blitt naboer og jeg oppdaget at de ikke bare har god kaffe, de selger også noen helt fantastisk deilige rundstykker som er perfekt å ta med seg i forbifarten på morgenkvisten. Disse må du kjøpe tidlig på dagen, for de blir utsolgt fort. Spør etter havre- og grovspelt! 🙂 Jeg er blitt skikkelig glad i å gjøre litt ekstra ut av frokostene i helgene, så i dag løp jeg bort til kaféen med vått, nyvasket hår i det de åpnet og sikret meg to av disse. Mmmm! I tillegg kjøpte jeg meg en havrelatte med masse kanel på toppen og satt meg på en benk med sola i ansiktet. Lørdag klokka 09:00 på St. Hanshaugen. Nesten helt tomt. Noen mennesker her og der, men folk sier ikke stort. Får frysninger av de små øyeblikkene der. Jeg er så glad i dette området at det nesten gjør litt vondt av og til.