et sted som er ditt

Folk spør meg hele tiden hvor ringene mine er fra, de er fra Tom Wood og jeg har kjøpt en og en hver for seg, med hver sin lille historie bak, en av dem har jeg gravert sammen med Nora, NK står det på den. Tenk at det er et og et halvt år siden vi gjorde det, at vi dro ned i kjelleren på Steen & Strøm og prøvde ut den sjappa som egentlig så litt shady ut, men som likevel graverte forbokstavene våre pent, midt på hver vår ring. Jeg blir mer og mer opptatt av å bære klær og smykker med en historie, så om du skal kjøpe en ring: ta med venninna di og få henne til å hjelpe deg å velge hvilken, så husker du akkurat den dagen for alltid. Mest sannsynlig, da. Jeg husker helt basale ting og kan aldri se for meg å glemme hva jeg gjorde for et år siden, ca. alle plaggene jeg eier kan jeg fortelle detaljert om dagen jeg kjøpte hvert og en av dem.

Jeg hadde helt glemt hvor bra man ser ut i hvite klær. Elsker basics, faller alltid tilbake til det, genserne kjøper jeg på H&M og det samme med glitter-strømpebuksene jeg pratet så fryktelig mye om i går. Jeg håper alle løper og kjøper seg en glitter-tights til jul, det er et ekte must.

Slik ser toppen av St. Hanshaugen ut klokka 15:00 i midten av desember. Tok det nå nettopp. Bak denne kirken løp jeg trappe-intervall før frokost i sommerferien, nå er alt islagt, snølagt, gruslagt, jeg står på toppen her og tenker på hvor stolt jeg er over at dette er nabolaget mitt og ikke bare et sted jeg befinner meg, jeg befinner meg her fordi det er nabolaget mitt og fordi det tar to minutter fra ytterdøra mi til denne toppen. Det er en fin tanke, det å føle at et sted som egentlig er alle sitt er litt ditt. Jeg har vært her før, men det føltes aldri sånn som det føles nå som leiligheten min ligger rett nedi skråningen. Vet dere hva jeg gleder meg til? De dagene folk begynner å dra hjem til jul, de dagene folk drar på fjellet og til slektninger, når jeg også snart skal dra hjem og byen sakte men sikkert tømmes for folk: gatene blir tommere for hvert fly som tar av og for hvert tog som forlater Jernbanetorget, for hver buss som kjører avgårde, ut av byen. Jeg drar hjem den 22. og de dagene før skal jeg sørge for å gå meg en runde rundt byen og nyte den høye stillheten. I kveld skal jeg på kino, igjen. En av mine favoritt-hobbyer dette året. Jeg drar med Bahare og Nora fra De Nye. Jeg har søkt veldig mye trygghet i tilhørigheten på jobben dette halvåret, og det har gjort meg utrolig godt, merker jeg. Å være ensom ulv er utrolig mye enklere når man har et jobb-fellesskap å relatere seg til. Det er så fascinerende lenge siden jeg har vært ensom, og det er nesten helt latterlig tullete med tanke på hvor mye alene jeg er. Det er sant som de sier: du har jo alltid deg selv. Vi skal på Colosseum og der er det lenge siden jeg har vært, så jeg gleder meg. Skikkelig!

10 kommentarer
  1. I love your rings! I do wear quite a lot myself and there’s a story behind each and everyone of them! I really like that, they’re always here to remind me who I am, who I’m lucky enough to have in my life and they remind me to be grateful for everything that I have !
   Lucie,

   http://thefrenchpier.blogspot.com/

  2. Jeg elsker Laila Monica Nikolaisen og skulle ønske hun ville være kjæresten min.
   Siden vi begge er etterkommere etter Harald Hårfarge er vi jo en god match (synes jeg da) Hvis du leser dette baby så er jeg klar for deg. Men men. Bare noe jeg tenkte på. PS Siden vi begge naver kan vi kose og prompe under dyna sammen til langt på dag. Du kan jo suge meg også. Så sånn er det. Men men. Bare noe jeg tenkte på.

  3. For en stund siden, så fikk jeg en hvit dametruse, i posten. Men den dametrusa var altfor liten, så jeg sendte den i retur, og sa den var for liten til meg. Og i dag, så fikk jeg ny dametruse, i riktig størrelse, i postkassa.
   Så nå sitter jeg her, i den fine hvite nye dametrusa mi, og promper, og håper en av de deilige prompenegerene ringer på døra mi.
   Så sånn er det.
   Men men.
   Bare noe jeg tenkte på.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg