middagstips: risotto med sopp og kikerter

Ofte når jeg spiser en vegansk rett sitter jeg med en altoppslukende følelse av at: dette er jo meningen. At vi skal spise av plantene, og ikke dyrene. Tallerkenen min er fargerik, den er pen, den er trygg å spise, alt kan spises “rått”. En ting jeg elsker med plantebasert er at ingenting føles ekkelt om du får for mye av det. Jeg elsker ost, men det blir kvalmt om jeg spiser for mye. Jeg er glad i laks, men en pokébowl med massevis av rå laks i gjør meg også litt uvel. Det er noe jeg har tenkt på i det siste, bare. Og dere vet jo: Jeg er ganske “liberal” når det kommer til å gå mot et plantebasert kosthold. Jeg kommer aldri til å vise pekefingeren til noen for å spise pinnekjøtt på julaften eller Jarlsberg på nistepakken, men det jeg gjerne vil gjøre: er å inspirere til å spise mer av plantene våre. For det er så mye godt!!!

Blant annet denne fantastiske middagen jeg lagde for noen dager siden, som jeg måtte lage på nytt igjen i går, bare for å få den på foto.

La meg presentere dere for veganske risotto, med sjampinjong og kikerter! Oppskriften fant jeg på en vegansk mat-instagrammer jeg har fått skikkelig sansen for, det viste seg også at hun har blogg: HER er link til oppskriften hun la ut, jeg har fulgt den så og si.

Middagen er 100% vegansk, og for dere med allergier: glutenfri og laktosefri er den også!

Ingredienser:
240 g risotto
Sjampinjong
1 boks kikerter
1 gul løk
2 fedd hvitløk
Kokosolje / rapskokos
1 grønnsaksbuljong
1/2 boks kokosmelk
Soyasaus (glutenfri variant om du er allergisk)
Balsamico
Cherrytomater
Fersk persille, pepper og salt

Slik gjør du:
1. Kutt opp en halv løk og en hvitløksfedd og stek i en kjele med kokosolje i et par minutter på middels varme.

2. Ha oppi risottoen, hell over en halv kopp med grønnsaksbuljong og rør rundt til buljongen er absorbert i risen. Fortsett å røre, ha oppi resten av koppen med grønnsaksbuljong litt etter litt, helt til risottoen har absorbert alt og blitt kremete. I tillegg til kokosolje brukte jeg også en god del olivenolje. På slutten: ha i litt salt.

3. Finn frem en ny stekepanne og gjør det samme igjen: stek en halv løk og en fedd hvitløk sammen med kokosolje på middels varme i 4-5 minutter, ha oppi sjampinjong og kikerter og stek i 4-5 minutter til. Tilsett balsamico, soyasaus og kokosmelk og la det småkoke.

4. Ha sopp-mixen oppi risottoen, krype med pepper og dander med fersk persille og cherrytomater. SÅ enkelt!

   

Håper dere tester dette ut for det var HELT nydelig! Nå har jeg lunsj i dag også… <3

12 kommentarer

Siste innlegg