middagstips: risotto med sopp og kikerter

Ofte når jeg spiser en vegansk rett sitter jeg med en altoppslukende følelse av at: dette er jo meningen. At vi skal spise av plantene, og ikke dyrene. Tallerkenen min er fargerik, den er pen, den er trygg å spise, alt kan spises “rått”. En ting jeg elsker med plantebasert er at ingenting føles ekkelt om du får for mye av det. Jeg elsker ost, men det blir kvalmt om jeg spiser for mye. Jeg er glad i laks, men en pokébowl med massevis av rå laks i gjør meg også litt uvel. Det er noe jeg har tenkt på i det siste, bare. Og dere vet jo: Jeg er ganske “liberal” når det kommer til å gå mot et plantebasert kosthold. Jeg kommer aldri til å vise pekefingeren til noen for å spise pinnekjøtt på julaften eller Jarlsberg på nistepakken, men det jeg gjerne vil gjøre: er å inspirere til å spise mer av plantene våre. For det er så mye godt!!!

Blant annet denne fantastiske middagen jeg lagde for noen dager siden, som jeg måtte lage på nytt igjen i går, bare for å få den på foto.

La meg presentere dere for veganske risotto, med sjampinjong og kikerter! Oppskriften fant jeg på en vegansk mat-instagrammer jeg har fått skikkelig sansen for, det viste seg også at hun har blogg: HER er link til oppskriften hun la ut, jeg har fulgt den så og si.

Middagen er 100% vegansk, og for dere med allergier: glutenfri og laktosefri er den også!

Ingredienser:
240 g risotto
Sjampinjong
1 boks kikerter
1 gul løk
2 fedd hvitløk
Kokosolje / rapskokos
1 grønnsaksbuljong
1/2 boks kokosmelk
Soyasaus (glutenfri variant om du er allergisk)
Balsamico
Cherrytomater
Fersk persille, pepper og salt

Slik gjør du:
1. Kutt opp en halv løk og en hvitløksfedd og stek i en kjele med kokosolje i et par minutter på middels varme.

2. Ha oppi risottoen, hell over en halv kopp med grønnsaksbuljong og rør rundt til buljongen er absorbert i risen. Fortsett å røre, ha oppi resten av koppen med grønnsaksbuljong litt etter litt, helt til risottoen har absorbert alt og blitt kremete. I tillegg til kokosolje brukte jeg også en god del olivenolje. På slutten: ha i litt salt.

3. Finn frem en ny stekepanne og gjør det samme igjen: stek en halv løk og en fedd hvitløk sammen med kokosolje på middels varme i 4-5 minutter, ha oppi sjampinjong og kikerter og stek i 4-5 minutter til. Tilsett balsamico, soyasaus og kokosmelk og la det småkoke.

4. Ha sopp-mixen oppi risottoen, krype med pepper og dander med fersk persille og cherrytomater. SÅ enkelt!

   

Håper dere tester dette ut for det var HELT nydelig! Nå har jeg lunsj i dag også… <3

12 kommentarer
  1. Nyskjerrig på kva du skal ete på julafta, siden du et vegansk mat? lagar mamman din en rett til berre deg? Har du slutta å ete pinnekjøtt og risengrynsgraut?

   1. Jeg har ikke funnet ut hva jeg skal spise på julaften enda! Shit, det har faktisk ikke tatt stilling til det enda, jeg må gjøre litt re-search. Nøttestek skal visstnok være digg 😀

  2. Hei!
   Jeg har vært veganer i mange år. Og oppi den retten der MÅÅÅÅ du prøve næringsgjær! Altså. Det gir en deilig ostete smak, minner opp parmesan. Noen ganger knuser jeg det sammmen med pinjekjerner for parmesan-konsistens. Kan sende deg en oppdrift på mail elle noe, hadde en gang en matblogg som ikke tok av. Anyways. Vanskelig å finne næringsgjær i Norge, jeg bestiller det på iHerb, men har masse hjemme nå. Om du vil kan du få et lite glass av meg for å teste ut.

  3. Kan du skrive din mening om de andre kjente bloggerne i og med at du skiller deg ekstremt ut, som du nok vet selv og.

   Og når begynte du og skrive på den måten du gjør og formidle noe. Istedenfor kun mote og klær som de fleste bruker bloggen sin til?

  4. Hun er jo ikke veganer enda, bare tester ut. Julemiddag for veganere er uansett veldig likt. Man spiser alt tilbehøret som alle andre gjør, bare “proteinet” er noe annet. Ikke mye styr egentlig. 🙂 jo, så må jo sausen være vegansk, men det kan jo alle ha, for den smaker nesten lik hvis du har en gpd oppskrift

  5. Promper man mindre av sånn plantemat, lurer jeg nå.
   For jeg promper innmari mye (kan man si) Blir det snart noen fler deilige bilder av stumpen til kong Halvor (meget deilig mann må jeg si)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg